" /> Гранд тур на Индокитай - Виетнам, Лаос и Камбоджа - групова екскурзия във Виетнам, Камбоджа и Лаос - Залив Халонг, Ханой, Хо Ши Мин , Ангкор, Сием Рип и Луанг Прабанг

Гранд тур на Индокитай - Виетнам, Лаос и Камбоджа

Версия за печат

Гранд тур на Индокитай - Виетнам, Лаос, Камбоджа Резервирай за резервация и въпроси:

13 дни/ 11 нощувки
Цена от 5 595лв
Очаквайте нови дати!

 
Очаквайте нови дати!

София – Ханой – залива Ха Лонг – Луанг Прабанг – Сием Рип – Ангкор – Сайгон – Делтата на р. Меконг – Сайгон – София


Предимства да изберете нашата програма:
✓ Най-интересните забележителности на Северен и Южен Виетнам, Лаос и Камбоджа!
✓ Настаняване само в 4* и 5* хотели с гарантирано качество – лукс и комфорт по време на пътуването!
✓ Настаняване в 5* луксозен кораб по време на круиза в Ха Лонг – най-доброто за Вашето удобство!
Без дълги и уморителни автобусни или влакови преходи, придвижването е само с регионални полети!
✓ Най-добрият сезон за посещение на Индокитай - без екстремни температури и валежи!
✓ Традиция и професионализъм – тази екскурзия се провежда за 10-та поредна година!
Специален бонус-изненада - от Профи Травъл Център по време на пътуването!


Програма:

Ден 1 /21 ноември 2019, четвъртък/ София – Доха

Отпътуване от летище София в 12:15 с полет на Qatar Airways за Доха. Кацане в Доха в 18:05. Продължение за Ханой с полет в 20:50. Нощувка в самолета.

Ден 2 /22 ноември 2019, петък/ Доха – Ханой

Пристигане в Ханой в 07:25. Посрещане и начало на полудневен обиколен тур на града. Ханой е политически център на Виетнам в различни периоди от историята, но на 2 юли 1976 г. официално е обявен за столица на страната. Обиколката ще ни отведе до площада Ба Дин и комплекса Хо Ши Мин, където е разположен Губернаторският дворец, Мавзолеят на Хо Ши Мин, както и Музеят носещ неговото име и проследяващ историята на борбата за виетнамска независитмост. Ще разгледаме малката дървена къщичка, в която генералът е живял семпло и скромно, посвещавайки целия си живот на своя народ.
Следва посещение на Пагодата на една колона – храм построен от император Ли Тай Тон през 11 в., както и Храма на Литературата – конфуциански храм и първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование членове на кралското семейство. В университета има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стели, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници.
Програмата продължава с обяд в местен ресторант и разходка с рикши из 36-те „Улици на гилдиите”. Ще минем покрай езерото Хо Хоан Кием (Езерото на върнатия меч), известно с легендата за гигантската костенурка, която през 15 век дала на виетнамския лидер Ле Лой вълшебен меч, с помощта на който той освободил страната от властта на династия Мин. Когато победил, костенурката изплувала и си поискала оръжието обратно, за да го пази и Ле Лой послушно го върнал.
Настаняване в хотел Melia Hanoi 5*. Свободно време за почивка и вечеря. Нощувка.

Ден 3 /23 ноември 2019, събота/ Ханой – Ха Лонг

Закуска и ранен трансфер до залива Ха Лонг, където групата започва своето вълнуващо преживяване – круиз на луксозен кораб Peony Cruises 5* из този фантастичен природен феномен под защитата на ЮНЕСКО. На местния език името на залива със стотиците причудливи варовикови образувания означава „Драконът, който се спуска към морето”. Качване на борда на кораба, настаняване в кабини Deluxe (25км2 с частен балкон) и обяд с местни деликатеси. Следобед е предвидена разходка с малки четириместни дървени лодки и посещение на местно рибарско селище. Ще имате възможност да избирате между няколко активности – гребане с каяк, изследване на пещери, плажуване на някой от островите, плуване, кулинарен урок по виетнамска кухня. Посрещането на залеза от палубата на кораба е емоционалният завършек на този изключителен ден. Включена вечеря и нощувка на кораба.

Ден 4 /24 ноември 2019, неделя/ Ха Лонг – Ханой

Рано сутринта имате възможност за урок по китайска гимнастика Тай Чи и разходка до близките пещери. Брънч на кораба и връщане на пристанището. По пътя обратно към Ханой, фотостоп на красивите оризове полета и спирка за освежаване в голям крайпътен комплекс с възможност за пазаруване на типични виетнамски стоки и сувенири. Пристигане в Ханой и настаняване в хотел Melia Hanoi 5*. Свободно време в Ханой за разглеждане на забележителности на града. Можете да посетите виетнамския Музей на етнографията – съхраняващ културното наследство на страната. Особено интересна е градината, където може да видите копия на оригинални къщи от различни провинции на страната. Можете да се отдадете и на лежерна разходка из Френския квартал или около езерата заобиколени от уютни рибни ресторантчета. Нощувка.

Ден 5 /25 ноември 2019, понеделник/ Ханой – Луанг Прабанг

Закуска. Трансфер до летище Ханой за полет до Луанг Прабанг. Кацане и настаняване в хотел Villa Maly 4*. Сгушен сред гъстите планински гори и разположен при сливането на реките Меконг и Нам Кан, Луанг Прабанг излъчва спокойствие и уникална атмосфера. Европейското влияние, видно в запазената френската архитектура и уличното планиране, се смесва еклектично с множеството будистки храмове, което му печели включване в списъка на ЮНЕСКО през 1995г.
Следобед, разглеждане на забележителностите на стария град – храма Ват Сиен Тонг с уникалната мозайка изобразяваща дървото на живота, както и Националния музей, бивш дворец, събрал множество лични артефакти на бившото кралско семейство. Нощувка.
Специален бонус-изненада за групата от Профи Травъл
Важно! При посещението на Националния музей се свалят обувките.

Ден 6 /26 ноември 2019, вторник/ Луанг Прабанг

Закуска. Отпътуване за водопадите Куанг Си (на 30км от Луанг Прабанг) – еднo от задължителните места, които човек трябва да види тук. Преминаването през гъстата бамбукоба гора по лакътушещия път и дървени мостове е преживяване само по себе си. Красотата на водопада е невероятна – водите преминават през плитко езеро, впускат се в каскади, най-високата от които е 60 метра, и се вливат в тюркоазено езеро! Специфичният млечнозелен цвят на водата се дължи на варовиковата скала, през която тя преминава и създава сюрреалистично усещане у посетителя. Възможност да се потопите в хладките води на естествения воден басейн.
След обяд в местен ресторант, връщане в Луанг Прабанг, свободно време за почивка и самостоятелна разходка. Можете да посрещнете залеза на върха на хълма Фу Си, до който ще ви отведат 355 стъпала, и от който се разкрива 360-градусова гледка над града и околностите. Нощувка.

Ден 7 /27 ноември 2019, сряда/ Луанг Прабанг

По изгрев слънце, по желание, можете да наблюдавате процесията Бат Так на стотици монаси преминаващи през града, за да събират милостиня. Това е философията на будизма – монасите нямат право да работят и получават своята храна като дар от местното население. Ще посетите сутрешния пазар за плодове и зеленчуци, и ще започнете деня с типично лаоско кафе.
Закуска. Целоневна обиколка до известните пещери Пак Оу, които подслоняват над 4000 Буда статуи и изображения събирани от местното население в продължение на стотици години. Мястото е свещено за вярващите и лоасци продължават тази традиция и до днес. Гледката към варовиковите скали с накацали фигури и статуи на Буда е уникална откъм мястото, където се сливат двете реки – Меконг и Оу.
Обяд в местен ресторант с типична лаоска кухня. Връщане в Луанг Пранг с традиционна дървена лодка и спирка за разглеждане на местно рибарско селце. Свободно време. Нощувка.

Ден 8 /28 ноември 2019, четвъртък/ Луанг Прабанг – Сием Рип - Ангкор

Закуска. Свободно време и трансфер за полет до Сием Рип в ранния следобед. Пристигане в Сиеп Рип и настаняване в хотел Lotus Blanc Resort 5*.
Свободно време. По желание, вечеря с шоу на танциорки апсари в местен ресторант. Нощувка.

Ден 9 /29 ноември 2019, петък/ Сием Рип - Ангкор

Закуска. През този ден ще посетим най-впечатляващия храм от комплекса Ангкор - Ангкор Ват. Това е най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Комплексът на Ангкор дълго време остава погребан и забравен в джунглите, за да бъде открит отново през XXв. и да смае света със своето величие. Образец на древната архитектура, Ангкор Ват се превръща и в символ на Камбоджа, присъствайки дори и на националния флаг на страната. Построяването му отнема 30 години, а детайлни барелефи покриват външната му стена в цялото й продължение, разказвайте историята на кхмерския народ и неговия начин на живот.
Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела и свободен следобед, който можете да прекарате край басейна на хотела или да се отдадете на разходки и шопинг в центъра на града.

Ден 10 /30 ноември 2019, събота/ Сием Рип - Ангкор – Хо Ши Мин Сити (Сайгон)

Закуска. През този ден се посещават: Южната порта на великия град Ангкор Том, Байон – мистериозният храм, построен през XIIIв., чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица. Следва разглеждане на храма Та Пром, построен в края на XIIв. като будистки манастир и университет. С уникалните си гледки на древни руини обвити безмилосстно от фикусите удушвачи, Та Пром е служил за сцена на холивудския филм Томб Райдър. За разлика от повечето храмове тук цялостната реставрация е почти невъзможна, без да се засегнат огромните дървета, които буквално са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера и превръщайки го в предпочитано за туристите място.
Включен обяд в местен ресторант. Следобед, трансфер до летището на Сием Рип за полет до Хо Ши Мин Сити (Сайгон), Виетнам. След кацане, трансфер и настаняване в хотел Grand Hotel Saigon 5*. Нощувка.

Ден 11 /01 декември 2019, неделя/ Делтата на р.Меконг

Закуска. Групата отпътува за еднодневна екскурзия до Ми То, откъдето се качва на корабче и продължава по делтата на река Меконг. Пешеходна разходка на острова на Дракона, посещение на местна ферма за плодове, където можете да дегустирате екзотични плодове, кокосови бонбони, оризово вино и др. Следва разходка с кану по речните канали на острова, обрасли с гъста тропична растителност. Обяд и връщане в Сайгон в късния следобед.
Вечерта, по желание, вечеря на круизен кораб Bonsai Cruise с включено фолклорно шоу. Нощувка.

Ден 12 /02 декември 2019, понеделник/ Хо Ши Мин Сити (Сайгон)

Закуска. Полудневна панорамна обиколка на диманичния и забързан Сайгон - сърцето и душата на Виетнам. Градът е по-известен със старото си име Сайгон от времето, когато е бил столица на Република Южен Виетнам. През 1975г. след обединението на Северен и Южен Виетнам, градът е прекръстен на лидера на Виетнамската социлистическа партия и президент на Социалистическа република Виетнам – Хо Ши Мин. До ден днешен Сайгон е най-големият икономически, търговски и културен център на Виетнам.
По време на обиколката се посещават сградата на бившия Дворец (отвън), частично разрушен по време на войната, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал в центъра на града; сградата на Централната поща – една от историческите сгради в Сайгон от края на XIXв, проектирана от самия Густав Айфел; Операта (отвън) с богато орнаментирана фасада, построена по подобие на Petit Palais в Париж. В рамките на обиколката е предвиден обяд в местен ресторант.
Свободно време следобед или по желание полудневна екскурзия до тунелите Ку Чи. Тунелите Ку Чи са цял подземен град. Изкопаването им започва през 40-те години на миналия век по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно са разширени, за да поберат повече от 10 000 души по време на американската агресия. До днес този подземен комплекс, с повече от 250 км тунели, поразява не само с размерите си, а най-вече с безумната храброст и стоицизъм на виетнамския народ. Връщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

Ден 13 /03 декември 2019, вторник/ Хо Ши Мин Сити (Сайгон) – Доха – Софи

Закуска сух пакет. Трансфер до летище Хо Ши Мин за обратен полет до Доха в 08:55. Кацане в Доха в 13:35. Продължение за България в 16:45. Кацане в София в 21:15. Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ

Групова екскурзия във Виетнам, Камбоджа и Лаос - Залив Халонг, Ханой, Хо Ши Мин , Ангкор, Сием Рип и Луанг Прабанг

Старинни храмове, погребани с векове в джунглите, прекрасни плажове и райски острови, уникални вкусове и първокласно обслужване – това привлича всяка година милиони туристи към полуостров Индокитай.
Нашето пътуване започва с Виетнам – страна, пълна с културни и природни забележителности. Столицата Ханой разкрива красивото си френски наследство – колониални сгради се редуват със старинни пагоди и уникални музеи. Множеството паркове, езера, вили и тесни улички с уютни кафенета й придават неповторим азиатски чар.
Продължаване към невероятния залив Ха Лонг – едно от природните чудеса на света (ЮНЕСКО)! Повече от 1600 варовикови скали издигащи се от водата таят в основите си пещери издълбани от вятър и вода, а повърхността им е облечена със зеленина. И всичко това – на фона на смарагдовозелените води на големия залив Тонкин! Най-добрият начин за изследване на залива е на борда на луксозен круизен кораб с възможности за разнообразни активности – разходка с лодка, каране на каяк, плажуване и т.н.
След кратко пътуване, се озваваме в друго уникално кътче от азиатския рай – Луанг Прабанг. Атмосферата на малкото градче ще забавят пулса ви и ще отвори сетивата ви към красивата природа и духовната важност на светите му места.
Само час полет ни пренася до съседна Камбоджа и ни връща векове назад в епохата на великите древни кхмери и техния архитектурен гений, издигнал най-големия храмов комплекс в света – Ангкор Ват. Мистика, съзерцание и мъдрост се преплитат и до днес в изключителната форма на храмова архитектура.
Пътуването ни ще приключи в космополитния Хо Ши Мин Сити (Сайгон) – един град напоен с история, в който днес можете да видите както небостъргачи, така и колкоритните азиатски пазари. Ако трябва да посетите само един град във Виетнам, то това без съмнение е Сайгон – символ на издръжливостта и смелостта на един народ. Достатъчно е да видите тунелите Ку Чи – станали нарицателно в световната история за героизъм и саможертва!

Дати:

Очаквайте нови дати!

Цени:

Стандартен пакет
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15-20 туристи 5 795 лв
Цена на летищни такси* 595 лв*
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 6 390 лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетни билети София – Доха – Ханой / Хо Ши Мин – Доха – София с Катарски авиолинии с включени летищни такси;
• Самолетни билети Ханой – Луанг Прабанг, Луанг Прабанг – Сием Рип, Сием Рип – Хо Ши Мин с включени летищни такси;
• 2 нощувки със закуски в хотел Melia Hanoi 5* или подобен в Ханой;
• 1 нощувкa със закуска, обяд и вечеря на луксозен круизен кораб Peony Cruises 5* или подобен в Ха Лонг;
• 3 нощувки със закуска в хотел Villa Maly 4* или подобен в Луанг Прабанг;
• 2 нощувки със закуски в хотел Lotus Blanc Resort 5* или подобен в Сием Рип;
• 3 нощувки със закуски в хотел Grand Hotel Saigon 5* или подобен в Сайгон;
• 10 закуски, 1 брънч, 7 обяда и 1 вечеря;
• Всички трансфери и турове по програма с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Местно екурзоводско обслужване;
• Всички входни такси на посещаваните обекти;
• Водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
• Предварителна туристическа информация за посещаемите страни и градове;
• Застраховка „Кражба, загуба, забавяне на личен багаж по време на пътуването по вина на превозвача“ на ЗАД „Армеец” с размер на обезщетението 400 евро;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).

* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (21.01.2019) са в размер на 595 лв и се фиксират към датата на доплащане – 20.09.2019, поради честата им променливост!

Общата цена на пътуването не включва:

• Вечеря с танцово шоу на апсари в Сием Рип (ексклузивна вечеря с изискани блюда, съпроводена с шоу на танциорки апсари и бойна демонстрация) - 25 USD при минимум 2 туристи;
• Вечеря с фолклорно шоу на Bonsai Cruise в Сайгон (2-часов круиз с включена богата вечеря на бюфет с интернационална кухня, питие за посрещане, танцово шоу, музика на живо) – 60 USD при 10 туристи с вкл. трансфери, местен гид и водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
• Полудневна екскурзия с посещение на тунелите Ку Чи (полудневна екскурзия до комплекса на тунелите, демонстрация на капани и изработка на оризова хартия, преминаване през тунел) – 30 USD при 10 туристи с вкл. трансфери, местен гид и водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
• Ползване на единична стая: при запитване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 30 лв на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Виза за Виетнам (Издава се на място при пристигане. Необходима е 1бр цветна снимка.) – 80 лв на човек;
• Виза за Лаос (Издава се на място при пристигане. Необходими са 2бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт.) – 60 лв на човек;
• Виза за Камбоджа (Издава се онлайн предварително. Необходима е електронна цветна снимка.) – 60 лв на човек;
• Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори – 60 лв на човек, заплащат се с финалното доплащане;
• Напитки и лични разходи;

Важно!

• Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
• Краен срок за събиране на група от 21-24 туристи: 02.08.2019;
• Краен срок за събиране на група от 15-20 туристи: 05.09.2019;
• Необходими документи за записване: валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датите на пътуването, попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР и депозит от 2000 лв на човек;
• Доплащането става в срок до: 20.09.2019;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF;
• За посещение на Виетнам, Лаос и Камбоджа няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• При желание от страна на клиента ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР може да предложи пътуване в бизнес клас на Катарски авиолинии;
• Настаняването в хотелите е след 14:00, а освобождаването на стаите до 12:00;
• Допълнителните екскурзии и услуги се заявяват и заплащат в лева предварително в офиса ни при доплащането на екскурзията;
• Цените са изготвени при валутен курс на ОББ 1 щ. долар = 1.72 лв. към 09.01.2019 и увеличение на валутния курс с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени цената на доплащането към деня на финалното доплащане, който е 20.09.2019. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
• Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
• Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. «Стефан Караджа» 2.

За резервации и информация:
София - тел.: 02/ 951 61 49 и 0882 345 555;
Пловдив - тел.: 032/ 96 44 50 и 0884 363 699;
Варна - тел.: 052/ 649 019 и 0888 17 17 74;


Програма:

Ден 1 /21 ноември 2019, четвъртък/ София – Доха

Отпътуване от летище София в 12:15 с полет на Qatar Airways за Доха. Кацане в Доха в 18:05. Продължение за Ханой с полет в 20:50. Нощувка в самолета.

Ден 2 /22 ноември 2019, петък/ Доха – Ханой

Пристигане в Ханой в 07:25. Посрещане и начало на полудневен обиколен тур на града. Ханой е политически център на Виетнам в различни периоди от историята, но на 2 юли 1976 г. официално е обявен за столица на страната. Обиколката ще ни отведе до площада Ба Дин и комплекса Хо Ши Мин, където е разположен Губернаторският дворец, Мавзолеят на Хо Ши Мин, както и Музеят носещ неговото име и проследяващ историята на борбата за виетнамска независитмост. Ще разгледаме малката дървена къщичка, в която генералът е живял семпло и скромно, посвещавайки целия си живот на своя народ.
Следва посещение на Пагодата на една колона – храм построен от император Ли Тай Тон през 11 в., както и Храма на Литературата – конфуциански храм и първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование членове на кралското семейство. В университета има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стели, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници.
Програмата продължава с обяд в местен ресторант и разходка с рикши из 36-те „Улици на гилдиите”. Ще минем покрай езерото Хо Хоан Кием (Езерото на върнатия меч), известно с легендата за гигантската костенурка, която през 15 век дала на виетнамския лидер Ле Лой вълшебен меч, с помощта на който той освободил страната от властта на династия Мин. Когато победил, костенурката изплувала и си поискала оръжието обратно, за да го пази и Ле Лой послушно го върнал.
Настаняване в хотел Melia Hanoi 5*. Свободно време за почивка и вечеря. Нощувка.

Ден 3 /23 ноември 2019, събота/ Ханой – Ха Лонг

Закуска и ранен трансфер до залива Ха Лонг, където групата започва своето вълнуващо преживяване – круиз на луксозен кораб Peony Cruises 5* из този фантастичен природен феномен под защитата на ЮНЕСКО. На местния език името на залива със стотиците причудливи варовикови образувания означава „Драконът, който се спуска към морето”. Качване на борда на кораба, настаняване в кабини Deluxe (25км2 с частен балкон) и обяд с местни деликатеси. Следобед е предвидена разходка с малки четириместни дървени лодки и посещение на местно рибарско селище. Ще имате възможност да избирате между няколко активности – гребане с каяк, изследване на пещери, плажуване на някой от островите, плуване, кулинарен урок по виетнамска кухня. Посрещането на залеза от палубата на кораба е емоционалният завършек на този изключителен ден. Включена вечеря и нощувка на кораба.

Ден 4 /24 ноември 2019, неделя/ Ха Лонг – Ханой

Рано сутринта имате възможност за урок по китайска гимнастика Тай Чи и разходка до близките пещери. Брънч на кораба и връщане на пристанището. По пътя обратно към Ханой, фотостоп на красивите оризове полета и спирка за освежаване в голям крайпътен комплекс с възможност за пазаруване на типични виетнамски стоки и сувенири. Пристигане в Ханой и настаняване в хотел Melia Hanoi 5*. Свободно време в Ханой за разглеждане на забележителности на града. Можете да посетите виетнамския Музей на етнографията – съхраняващ културното наследство на страната. Особено интересна е градината, където може да видите копия на оригинални къщи от различни провинции на страната. Можете да се отдадете и на лежерна разходка из Френския квартал или около езерата заобиколени от уютни рибни ресторантчета. Нощувка.

Ден 5 /25 ноември 2019, понеделник/ Ханой – Луанг Прабанг

Закуска. Трансфер до летище Ханой за полет до Луанг Прабанг. Кацане и настаняване в хотел Villa Maly 4*. Сгушен сред гъстите планински гори и разположен при сливането на реките Меконг и Нам Кан, Луанг Прабанг излъчва спокойствие и уникална атмосфера. Европейското влияние, видно в запазената френската архитектура и уличното планиране, се смесва еклектично с множеството будистки храмове, което му печели включване в списъка на ЮНЕСКО през 1995г.
Следобед, разглеждане на забележителностите на стария град – храма Ват Сиен Тонг с уникалната мозайка изобразяваща дървото на живота, както и Националния музей, бивш дворец, събрал множество лични артефакти на бившото кралско семейство. Нощувка.
Специален бонус-изненада за групата от Профи Травъл
Важно! При посещението на Националния музей се свалят обувките.

Ден 6 /26 ноември 2019, вторник/ Луанг Прабанг

Закуска. Отпътуване за водопадите Куанг Си (на 30км от Луанг Прабанг) – еднo от задължителните места, които човек трябва да види тук. Преминаването през гъстата бамбукоба гора по лакътушещия път и дървени мостове е преживяване само по себе си. Красотата на водопада е невероятна – водите преминават през плитко езеро, впускат се в каскади, най-високата от които е 60 метра, и се вливат в тюркоазено езеро! Специфичният млечнозелен цвят на водата се дължи на варовиковата скала, през която тя преминава и създава сюрреалистично усещане у посетителя. Възможност да се потопите в хладките води на естествения воден басейн.
След обяд в местен ресторант, връщане в Луанг Прабанг, свободно време за почивка и самостоятелна разходка. Можете да посрещнете залеза на върха на хълма Фу Си, до който ще ви отведат 355 стъпала, и от който се разкрива 360-градусова гледка над града и околностите. Нощувка.

Ден 7 /27 ноември 2019, сряда/ Луанг Прабанг

По изгрев слънце, по желание, можете да наблюдавате процесията Бат Так на стотици монаси преминаващи през града, за да събират милостиня. Това е философията на будизма – монасите нямат право да работят и получават своята храна като дар от местното население. Ще посетите сутрешния пазар за плодове и зеленчуци, и ще започнете деня с типично лаоско кафе.
Закуска. Целоневна обиколка до известните пещери Пак Оу, които подслоняват над 4000 Буда статуи и изображения събирани от местното население в продължение на стотици години. Мястото е свещено за вярващите и лоасци продължават тази традиция и до днес. Гледката към варовиковите скали с накацали фигури и статуи на Буда е уникална откъм мястото, където се сливат двете реки – Меконг и Оу.
Обяд в местен ресторант с типична лаоска кухня. Връщане в Луанг Пранг с традиционна дървена лодка и спирка за разглеждане на местно рибарско селце. Свободно време. Нощувка.

Ден 8 /28 ноември 2019, четвъртък/ Луанг Прабанг – Сием Рип - Ангкор

Закуска. Свободно време и трансфер за полет до Сием Рип в ранния следобед. Пристигане в Сиеп Рип и настаняване в хотел Lotus Blanc Resort 5*.
Свободно време. По желание, вечеря с шоу на танциорки апсари в местен ресторант. Нощувка.

Ден 9 /29 ноември 2019, петък/ Сием Рип - Ангкор

Закуска. През този ден ще посетим най-впечатляващия храм от комплекса Ангкор - Ангкор Ват. Това е най-големият и най-добре запазен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Комплексът на Ангкор дълго време остава погребан и забравен в джунглите, за да бъде открит отново през XXв. и да смае света със своето величие. Образец на древната архитектура, Ангкор Ват се превръща и в символ на Камбоджа, присъствайки дори и на националния флаг на страната. Построяването му отнема 30 години, а детайлни барелефи покриват външната му стена в цялото й продължение, разказвайте историята на кхмерския народ и неговия начин на живот.
Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела и свободен следобед, който можете да прекарате край басейна на хотела или да се отдадете на разходки и шопинг в центъра на града.

Ден 10 /30 ноември 2019, събота/ Сием Рип - Ангкор – Хо Ши Мин Сити (Сайгон)

Закуска. През този ден се посещават: Южната порта на великия град Ангкор Том, Байон – мистериозният храм, построен през XIIIв., чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица. Следва разглеждане на храма Та Пром, построен в края на XIIв. като будистки манастир и университет. С уникалните си гледки на древни руини обвити безмилосстно от фикусите удушвачи, Та Пром е служил за сцена на холивудския филм Томб Райдър. За разлика от повечето храмове тук цялостната реставрация е почти невъзможна, без да се засегнат огромните дървета, които буквално са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера и превръщайки го в предпочитано за туристите място.
Включен обяд в местен ресторант. Следобед, трансфер до летището на Сием Рип за полет до Хо Ши Мин Сити (Сайгон), Виетнам. След кацане, трансфер и настаняване в хотел Grand Hotel Saigon 5*. Нощувка.

Ден 11 /01 декември 2019, неделя/ Делтата на р.Меконг

Закуска. Групата отпътува за еднодневна екскурзия до Ми То, откъдето се качва на корабче и продължава по делтата на река Меконг. Пешеходна разходка на острова на Дракона, посещение на местна ферма за плодове, където можете да дегустирате екзотични плодове, кокосови бонбони, оризово вино и др. Следва разходка с кану по речните канали на острова, обрасли с гъста тропична растителност. Обяд и връщане в Сайгон в късния следобед.
Вечерта, по желание, вечеря на круизен кораб Bonsai Cruise с включено фолклорно шоу. Нощувка.

Ден 12 /02 декември 2019, понеделник/ Хо Ши Мин Сити (Сайгон)

Закуска. Полудневна панорамна обиколка на диманичния и забързан Сайгон - сърцето и душата на Виетнам. Градът е по-известен със старото си име Сайгон от времето, когато е бил столица на Република Южен Виетнам. През 1975г. след обединението на Северен и Южен Виетнам, градът е прекръстен на лидера на Виетнамската социлистическа партия и президент на Социалистическа република Виетнам – Хо Ши Мин. До ден днешен Сайгон е най-големият икономически, търговски и културен център на Виетнам.
По време на обиколката се посещават сградата на бившия Дворец (отвън), частично разрушен по време на войната, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал в центъра на града; сградата на Централната поща – една от историческите сгради в Сайгон от края на XIXв, проектирана от самия Густав Айфел; Операта (отвън) с богато орнаментирана фасада, построена по подобие на Petit Palais в Париж. В рамките на обиколката е предвиден обяд в местен ресторант.
Свободно време следобед или по желание полудневна екскурзия до тунелите Ку Чи. Тунелите Ку Чи са цял подземен град. Изкопаването им започва през 40-те години на миналия век по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно са разширени, за да поберат повече от 10 000 души по време на американската агресия. До днес този подземен комплекс, с повече от 250 км тунели, поразява не само с размерите си, а най-вече с безумната храброст и стоицизъм на виетнамския народ. Връщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

Ден 13 /03 декември 2019, вторник/ Хо Ши Мин Сити (Сайгон) – Доха – Софи

Закуска сух пакет. Трансфер до летище Хо Ши Мин за обратен полет до Доха в 08:55. Кацане в Доха в 13:35. Продължение за България в 16:45. Кацане в София в 21:15. Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ

Отзиви и мнения за Гранд тур на Индокитай - Виетнам, Лаос, Камбоджа:

Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд - групова екскурзия 24.02 - 08.03.2018 - Камелия Попова и Величка Нечева, 20.03.2018

Съвсем редовно ползваме услугите на Профи Травъл, откакто Ви открихме. Много сме доволни от екскурзията. Водачът на групата Вили Лазарова е много организирана, усмихната, разбира си от работата, грижовна. Беше удоволствие да пътуваме с нея! Избрали сме вече следващите си дестинации с Вас!

Виетнам, Камбоджа и почивка в Тайланд - групова екскурзия 24.02 - 08.03.2018 - Илиана Вълчанова, 16.03.2018

За първи път пътувам с Профи Травъл и съм много доволна от екскурзията! Отлична оценка за местните екскурзоводи в Мианмар, Виетнам и Камбоджа. Водачът на групата Вили Лазарова е изключително организиран, позитивен, отговорeн и слънчев млад човек! За мен беше удоволствие! Благодаря, Вили, за грижите и съпричастността! С огромно удоволствие желая да пътувам отново с Вас!

Виетнам, Камбоджа и почивка в Тайланд - групова екскурзия - Росица Митова и Йордан Мишев, 16.12.2016

Здравейте Профитравел! Споделяме Ви очерованието си от прекрасната организация на екскурзията до Индокитай! Специални благодарности на нашия водач-отговорен,внимателен,амбициозен,забавен,кипящ от енергия млад човек-Христо Доксанлиев! И той допринесе у нас завинаги да останат незабравими спомени от едно азиатско приключение. Пожелаваме му много здраве и професионални успехи! Весели празници на всички! Бъдете здрави!

Банкок, Камбоджа и почивка във Виетнам - групова екскурзия - Илина Йоткова, Пловдив, 07.12.2015

Благодаря за пътуването с Профи Травъл! Мая Тунева е страхотна, отлично подготвена и грижовна, истински професионалист! Желая да пътувам отново с Вас!

Банкок, Камбоджа и почивка във Виетнам - групова екскурзия - Златина Манолова, Варна, 07.12.2015

С Мая Тунева пътувам за втори път и потвърждавам мнението си за отговорен водач, който желае и съдейства за комфорта на всеки турист. Благодаря за цялото ти внимание и усилие да се чувстваме специални туристи, Мая.
Успешни дни и щастливи празници!
Злати

Банкок, Камбоджа и почивка във Виетнам - групова екскурзия - Елка Стоянова, 07.12.2015

Благодаря за пътуването до Индокитай с Профи Травъл Център. Г-жа Мая Тунева е отличен професионалист. Пожелавам на целия екип здраве и успехи!

Съкровища и природни чудеса в Индокитай - Добромил Добрев, 04.12.2013

Всичко беше на най-високо ниво.
С най-голямо удоволствие бих пътувал отново с Профи Травъл!
Благодаря за всичко.

Поздрави,
Добромил Добрев

Съкровища и природни чудеса в Индокитай - Ирина Карапеткова, 04.12.2013

Екскурзията в Индокитай беше невероятна. Програмата, допълнителните екскурзии, изхранването и хотелското настаняване бяха много добри.
Водачът на групата - Даниел, и местните екскурзоводи бяха отлични!

Съкровища и природни чудеса в Индокитай - Виолета Грозева, 04.12.2013

Много ми хареса програмата на екскурзията.
Водачът на групата - Даниел, е отличен организатор с отличен английски език, много отзивчив и с разбиране на проблемите на отделните участници в групата.
Браво, Даниел!
Отново бих пътувала с Вас!

Съкровища и природни чудеса в Индокитай - Атанаска Добрева, 04.12.2013

Останах много доволна от екскурзията в Индокитай. Изхранването, хотелите, допълнителните екскурзии и местните екскурзоводи бяха много добри.
Водачът на групата - Даниел, се справи отлично както с организацията на спането и допълнителните екскурзии, така и с прищявките на този и онзи.
Отново бих пътувала с Профи Травъл!

Съкровища и природни чудеса в Индокитай - Щелиана Джендова, 23.11.2012

Цялата екскурзия беше просто отлично организирана!

Поздрави, Щелиана!

РЕЗЕРВИРАЙ
Гранд тур на Индокитай - Мианмар, Тайланд, Камбоджа и Виетнам

Гранд тур на Индокитай - Мианмар, Тайланд, Камбоджа и Виетнам

29 февруари – 12 март 2020 

Най-красивите места на Мианмар и непознатите красоти на Северен Тайланд!

от 5 990 лв 5 690 лв
Австралия и Нова Зеландия

Австралия и Нова Зеландия

14 март – 02 април 2020 

Най-доброто от Австралия и Нова Зеландия в 20 дни.

от 12200лв 11900лв
Великденски Гранд Тур - Китай, Корея и Япония

Великденски Гранд Тур - Китай, Корея и Япония

14.04 - 29.04.2020 

Шанхай - Пекин - Сеул - Осака - Нара - Киото - Хаконе - Камакура - Токио

цена от 8290лв 7990лв
Аюрведа в Индия

Аюрведа в Индия

Октомври и Ноември 2019 

Една възможност да възстановите здравето си или да го запазите

от 2900 лв 2800 лв
Мистичният Тибет

Мистичният Тибет

Очаквайте нови дати 

Пекин с Китайска стена – Сиан с Теракотената армия – Тибет с Будистките манастири – Шанхай с грандиозния Пудонг

от 5549лв
Япония и Южна Корея

Япония и Южна Корея

19.09 - 02.10.2018 

Сеул – Осака –Нара – Киото – Хаконе – Фуджи - Камакура – Йокохама – Токио

от 6855 6555лв
Южна Корея и Гранд тур на Китай

Южна Корея и Гранд тур на Китай

Очаквайте нови дати! 

Главозамайващи небостъргачи, пъстри градски улички, стари дворци и древни храмове изпълват Сеул с живот и го правят привлекателен за съвременния турист.

цена от 4774 лв
Аюрведа в Шри Ланка

Аюрведа в Шри Ланка

Очаквайте нови дати! 

Една възможност да възстановите здравето си... или да го запазите

от 5528лв 5428лв
Екскурзия до Шри Ланка и Малдиви

Екскурзия до Шри Ланка и Малдиви

18.11 - 28.11.2018 

Многообразие от култура, природа и тюркюазено синьо море

цена от 4699 лв 4399 лв
Сингапур и остров Бали

Сингапур и остров Бали

23.04 - 01.05.2019 

Подарете си незабравимо изживяване в този приказен тропически свят

от 3711 лв 3411лв
Великден в Япония - когато пролетта цъфти!

Великден в Япония - когато пролетта цъфти!

23.04 – 03.05.2019 

Прекрасна комбинация от природни и исторически забележителности

цена от 5975 лв
Узбекистан - група

Узбекистан - група

16.09 - 23.09.2019 

Ще бъдете очаровани от уникалните градове на Узбекистан!

от 3390лв
Гранд тур на Китай

Гранд тур на Китай

Очаквайте нови дати! 

Най-добрата оферта на българския пазар - съчетание на цена с качество!

от 5599лв
Япония - пътуване във времето

Япония - пътуване във времето

Очаквайте нови дати! 

Токио – Камакура – Хаконе – Фуджи – Киото – Нара – Осака - Хирошима - Мияджима

от 6395лв
Колумбия, Еквадор и островите Галапагос

Колумбия, Еквадор и островите Галапагос

26.01 - 08.02.2020 

Сбъднете мечтите си с този невероятен тур!

от 10 280 10 130лв
Чили и Великденският остров

Чили и Великденският остров

12.02 - 24.02.2020 

„О те аха но!” – „Добре дошли” на Великденския остров!

от 9440 лв 9140 лв
Карнавалът в Рио

Карнавалът в Рио

21 февруари – 3 март 2020 

Феерия от цветове и костюми, луди самба ритми и много фойерверки ще озарят тази най-красива нощ в Рио!

от 5399лв 5099лв
Танзания и Занзибар група с водач

Танзания и Занзибар група с водач

01. - 10.03.2020 

Вълнуващо сафари и почивка в 5* хотел в Занзибар

цена от 6 610 лв 6 360 лв
Тропическият Рай - Панама, Коста Рика, Гватемала

Тропическият Рай - Панама, Коста Рика, Гватемала

14.03 – 27.03.2020 

Професионално изготвен маршрут с идеално съчетание на най-интересните места в Панама и Коста Рика;

от 6 300лв
Великден в МЕКСИКО!

Великден в МЕКСИКО!

12 април – 22 април 2020  

Мексико е цветно, контрастно и пълно с живот

от 5630 лв 5430 лв
Южноафриканско Приключение

Южноафриканско Приключение

17 - 28 април 2020 

Кейптаун-Резреват Чобе-Водопади Виктория!

от 7 390лв 7 090лв
Индивидуално сафари в Танзания

Индивидуално сафари в Танзания

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ 

Незабравимо сафари и почивка на остров Занзибар!

цена от 5028 лв
САЩ – Източно крайбрежие

САЩ – Източно крайбрежие

Очаквайте нови дати! 

Чикаго – Ниагара – Вашингтон – Ню Йорк

от 6499лв
САЩ с полъх на Хаваи!

САЩ с полъх на Хаваи!

Очаквайте нови дати! 

Сан Франциско Лас Вегас–Гранд Каньон–Сан Диего–Лос Анджелис–Хаваи

от 7799лв
Северното сияние

Северното сияние

22.03.2018 

В очакване на Северното сияние

от 1999 1899лв
Трети март на Занзибар

Трети март на Занзибар

Очаквайте нови дати ! 

Една незабравима почивка сред райските плажове на остров Занзибар!

от 3522 3322лв
Балтийска приказка

Балтийска приказка

Очаквайте нови дати! 

Естония, Латвия и Литва са приказно място от далечното минало.

от 3095лв
Мароко, пустинята Сахара

Мароко, пустинята Сахара

21.09 - 29.09.2018 

Земя на безкрайните хоризонти и на многото пътища. Земя, където се срещат два свята и две култури

от 3799лв