В момента тази програма не се предлага. Свържете се с нас за информация кога ще бъде налична или за да ви предложим алтернативна програма.

Грузия – по следите на Златното руно и Аргонавтите

Версия за печат

Грузия Резервирай за резервация и въпроси:

7 дни/ 6 нощувки
Цена: 2399 лева
Дата: 01.09 – 07.09.2017

 
Отстъпка за ранно записване 200 лв на човек до 31.05.2017!


Незабравимо приключение с богата туристическа програма в Грузия – страна с красива природа, древни традиции и уникални манастири!

Предимства да изберете тази програма на ПРОФИ ТРАВЪЛ:
✓ Посещение на 6 обекта включени в Списъка на ЮНЕСКО : Мцкета - древната столица на Грузия, манастирът Джвари, катедралата Светицховели, пещерният град Уплисцихе, катедралата Баграти и манастирския комплекс Гелати в Кутаиси.
✓ Посещение на пещерата на Прометей!
✓ Настаняване само в централно разположени 4* хотели!
✓ Включена вечеря в традиционен грузински ресторант в Тбилиси и дегустация на три вида вино в Цинандали.
✓ Бонус - включена дегустация на грузински вина и обяд в семейна винарна в Гурджаани!
✓ 4 нощувки в най-интересния град на Грузия – Тбилиси!
✓ Професионализъм и качество – повече от 40 групи годишно до 6-те континента!
Специален бонус - изненада от Профи Травъл Център по време на екскурзията!

Програма:

Ден 1 /01.09.2017, петък/ София – Тбилиси

Събиране на групата на летище София за полет на Турски авиолинии в 10:00 до Истанбул и кацане в 11:25. Продължение за Тбилиси в 13:10, кацане в 16:25. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Hotel Museum 4* или подобен. Нощувка.

Ден 2 /02.09.2017, събота/ Тбилиси

След закуска обзорна екскурзия на Тбилиси с начало 10:00. Столицата на Грузия е основана през IV в. от крал Вахтанг I Горгасали на място, богато на минерални извори. Разположен на известния "Път на коприната", до XII век Тбилиси е един от най-важните политически, икономически и културни центрове в Средния Изток. Старият град на Тбилиси представя една неповторима смесица от култури - великолепието на грузинските църкви и традиционната архитектура е в красива хармония с джамии, синагога, арменска църква и др. Ще разгледаме най-известните забележителности: църквата "Света Троица" - красиво разположена на хълм над града, откъдето се открива великолепна гледка към планината Казбек; Храмът Метекхи от XIII в.; площад Европа; крепостта Нарикала от IV в. с невероятна гледка към града; статуята на Майка Грузия и квартала Абанотубани, където се намират топлите серни бани. Продължаваме пешеходната обиколка по площад Мейдан, с разходка по пешеходната улица Шардена, намираща се в запазената стара част на града. Тук се намира керван-сараят Арцруини – сега превърнат в пъстроцветен пазар за сувенири. Посещение на антикварния пазар „Сухи Мост” и връщане в стария град, където ще можете да разгледате църквата Сиони и свободно време да се разходите по ул. Шардена. Връщане в хотела и свободно време. Вечерта, трансфер и посещение на ресторант с типична грузинска кухня, фолклорна програма с кавказки танци и включено грузинско вино. Нощувка.

Ден 3 /03.09.2017, неделя/ Тбилиси – Сигнаги – Цинандали – Гурджаани – Тбилиси (300 км)

След закуска, отпътуване за Сигнаги. Разглеждане на града на любовта, известен със своята едноименна крепост, една от най-големите в Грузия. Двойната крепостна стена и 28-те кули са оцелели до днес и създават неповторима романтична атмосфера. Продължение за Цинандали с възможност да опитате някои от най-добрите сортове грузински вина и разбира се прочутото бяло вино „Цинандали” в дома–музей на князе Чавчавадзе. Продължаваме за Гурджаани, където ще посетим семейна винарна, в която ще усетите пословичното гостопримество на домакините, които ще ни гостят с вкусен обяд. Тук ще имате възможност и за дегустация на местно вино /бонус за групата/, собствено производство. Връщане в Тбилиси и по желание посещение на серните бани в квартал Абанотубани, възпети още от Ал. Дюма и Пушкин. Нощувка.

Ден 4 /04.09.2017, понеделник/ Тбилиси – Уплисцихе – Гори – Шорща – Кутаиси (330 км)

След закуска се отправяме към изсечения в скалите пещерен град Уплисцихе от I в. пр. н. е. , съществувал още през 4 в. преди новата ера, а по-късно през него е минавал Пътят на коприната. В този древен комплекс са съхранени и до днес пещерни жилища, пекарна, винарна и античен театър. Отпътуване за Гори и обяд в местен ресторант. Следобед посещение на родната къща на Сталин, превърната сега в музей, който е създаден през 1937 год. Кратък стоп за шопинг на открития пазар за глинени съдове в Шорща. Вечерта пристигане в Кутаиси, настаняване в хотел Boutique hotel ARGO 4* или подобен. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 5 /05.09.2017, вторник/ Кутаиси – пещерата на Прометей - Кутаиси (40 км)

След закуска, обзорна екскурзия на Кутаиси - вторият по големина град на Грузия, разположен на река Риони и столица на няколко грузински царства. В миналото Кутаиси се споменава за първи път през III в. пр. н. е. в епическата поема „Аргонавтика“ на Аполоний Родоски. В античността това е била страната на Златното руно, а до VII в. пр. н. е. е столица на Колхида. Името на града идва от гръцката дума „kuata”, което означава каменист. По време на обиколката ще посетим двата най-значими паметника на културата в Кутаиси. Първият от тях е наскоро реставрираната катедрала Баграти от XI в. Тя е построена на хълм, от който се открива фантастична гледка към града и р. Риони. Другият архитектурен обект е манастирския комплекс Гелати от XII в. В този комплекс се намира гробът на най-великия грузински владетел - крал Давид IV Строителя. Ще имате възможност да се насладите на най-хубавите мозайки, създадени в кавказкия регион. В непосредствена близост до комплекса се намират древни руини от Академия, която е функционирала заедно с него. Наричана е „Втората Атина“, тъй като тук монасите са извършвали книжовна дейност и са преподавали светски науки. Свободно време за обяд. След обяд екскурзия до пещерата на Прометей. Легендата разказва, че в този район на една скала е бил прикован Прометей, който открадва огъня от Зевс, за да го даде на хората и така си навлича неговия гняв. Намира се в близост до град Тсхалтубо и на около 20 км от Кутаиси. Пещерата е отворена за посещение от 1984 год. и веднага се превръща в основна туристическа атракция в региона. По време на обиколката ще видите уникални сталактити и сталагмити, подземни водопади, реки и езеро. Връщане в хотела в късния следобяд. Вечерта, по желание, възможност за вечеря в традиционен ресторант с жива музика в Кутаиси. Нощувка.

Ден 6 /06.09.2017, сряда/ Кутаиси – Мцкета – Тбилиси (317 км)

След закуска, се отправяме към Мцкета - древната грузинска столица. Оттук през IV век е започнало разпространението на християнството в Грузия. Ще посетим манастира Джвари (Светия Кръст), построен през VI век и катедралата Светицховели от XI век, където е заровен хитонът на Исус Христос. Светицховели в продължение на хилядолетия е главният храм на страната, а сега се смята за един от духовните символи на модерна Грузия. И двете християнски светини са включени в списъка на ЮНЕСКО. След обяд пристигане в Тбилиси и настаняване в хотел Hotel Museum 4* или подобен. Свободно време за почивка или последна разходка в столицата на Грузия.

Ден 7 /07.09.2017, четвъртък/ Тбилиси – София

Трансфер за летище и отпътуване от Тбилиси в 10:55 с полет на Турски авиолинии и кацане в Истанбул в 12:20. Продължение за София в 19:25 и пристигане в България в 20:45. Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ

Дати:

1 септември 2017 - 7 септември 2017

Цени:

На човек в двойна стая: Цена на основен пакет в двойна стая ПРОМО ПАКЕТ при записване до 31.05.17!
Цена на основен пакет при група от 16 - 23 туристи 2599 лв 2399 лв
Цена на летищни такси* 390 лв 390 лв
Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори 50 лв 50 лв
Обща цена на пътуването 3039 лв 2 839 лв

Пакетната цена включва:

• Самолетен билет София – Истанбул - Тбилиси и Тбилиси – Истанбул - София на Турски авиолинии с включени летищни такси *;
• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
• 6 нощувки в хотели 4*:
- 4 нощувки с включени 3 закуски в Hotel Museum 4 * или подобен в Тбилиси;
- 2 нощувки с включени 2 закуски в Boutique Hotel Argo 4* или подобен в Кутаиси ;
• 2 вечери (една в традиционен ресторант в Тбилиси с включено грузинско вино и една в хотела в Кутаиси);
• 2 обяда (в Гурджаани с включена дегустация на вина Master class и в Гори);
• Дегустация на 3 вида вина в Цинандали;
• Екскурзии по програмата:
- целодневна обиколка на Тбилиси;
- целодневна екскурзия в Кахети;
- екскурзия до Мцкета;
- обиколка на Кутаиси с посещение на катедралата Баграти и манастирския комплекс Гелати;
- екскурзия до пещерата на Прометей;
- екскурзия до пещерния град Уплисцихе;
- посещение на музея на Сталин в Гори;
• Входни такси за всички посещавани обекти, включително и лифта по време на обзорната екскурзия в Тбилиси;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро;
• Водач и преводач от Профи Травъл Център.
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (14.03.17) са в размер на 390 лв и се фиксират към датата на доплащане – 04.08.2017!

Пакетната цена не включва:

• Доплащане за единична стая - 380 лв;
• Посещение на серните бани в Тбилиси (2 ч) – 10 евро на човек;
• Вечеря в традиционен грузински ресторант в Кутаиси с музика на живо - 50 лв;
•Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване.

Важно!

• Екскурзията ще бъде осъществена при минимум 16 туристи;
• Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на тръгване; попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит в размер на 1200 лв на човек;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• Краен срок за събиране на групата: 09.06.2017г ;
• Доплащането става в срок до: 04.08.2017г ;
• Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат предварително в офиса на ПРОФИ ТРАВЪЛ заедно с доплащането на пакета;
• За посещение на Грузия не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• Цените са изготвени при курс 1 USD = 1,84 лева и при промяна на валутния курс с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени цената към момента на доплащане, който е 04.08.2017;
• Профи Травъл не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
• Профи Травъл Център ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. Стефан Караджа 2.

За резервации и информация:
София - тел.: 02/ 951 61 49 и 0882 345 555;
Пловдив - тел.: 032/ 96 44 50 и 0884 363 699;
Варна - тел.: 052/ 649 019 и 0888 17 17 74;

Програма:

Ден 1 /01.09.2017, петък/ София – Тбилиси

Събиране на групата на летище София за полет на Турски авиолинии в 10:00 до Истанбул и кацане в 11:25. Продължение за Тбилиси в 13:10, кацане в 16:25. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Hotel Museum 4* или подобен. Нощувка.

Ден 2 /02.09.2017, събота/ Тбилиси

След закуска обзорна екскурзия на Тбилиси с начало 10:00. Столицата на Грузия е основана през IV в. от крал Вахтанг I Горгасали на място, богато на минерални извори. Разположен на известния "Път на коприната", до XII век Тбилиси е един от най-важните политически, икономически и културни центрове в Средния Изток. Старият град на Тбилиси представя една неповторима смесица от култури - великолепието на грузинските църкви и традиционната архитектура е в красива хармония с джамии, синагога, арменска църква и др. Ще разгледаме най-известните забележителности: църквата "Света Троица" - красиво разположена на хълм над града, откъдето се открива великолепна гледка към планината Казбек; Храмът Метекхи от XIII в.; площад Европа; крепостта Нарикала от IV в. с невероятна гледка към града; статуята на Майка Грузия и квартала Абанотубани, където се намират топлите серни бани. Продължаваме пешеходната обиколка по площад Мейдан, с разходка по пешеходната улица Шардена, намираща се в запазената стара част на града. Тук се намира керван-сараят Арцруини – сега превърнат в пъстроцветен пазар за сувенири. Посещение на антикварния пазар „Сухи Мост” и връщане в стария град, където ще можете да разгледате църквата Сиони и свободно време да се разходите по ул. Шардена. Връщане в хотела и свободно време. Вечерта, трансфер и посещение на ресторант с типична грузинска кухня, фолклорна програма с кавказки танци и включено грузинско вино. Нощувка.

Ден 3 /03.09.2017, неделя/ Тбилиси – Сигнаги – Цинандали – Гурджаани – Тбилиси (300 км)

След закуска, отпътуване за Сигнаги. Разглеждане на града на любовта, известен със своята едноименна крепост, една от най-големите в Грузия. Двойната крепостна стена и 28-те кули са оцелели до днес и създават неповторима романтична атмосфера. Продължение за Цинандали с възможност да опитате някои от най-добрите сортове грузински вина и разбира се прочутото бяло вино „Цинандали” в дома–музей на князе Чавчавадзе. Продължаваме за Гурджаани, където ще посетим семейна винарна, в която ще усетите пословичното гостопримество на домакините, които ще ни гостят с вкусен обяд. Тук ще имате възможност и за дегустация на местно вино /бонус за групата/, собствено производство. Връщане в Тбилиси и по желание посещение на серните бани в квартал Абанотубани, възпети още от Ал. Дюма и Пушкин. Нощувка.

Ден 4 /04.09.2017, понеделник/ Тбилиси – Уплисцихе – Гори – Шорща – Кутаиси (330 км)

След закуска се отправяме към изсечения в скалите пещерен град Уплисцихе от I в. пр. н. е. , съществувал още през 4 в. преди новата ера, а по-късно през него е минавал Пътят на коприната. В този древен комплекс са съхранени и до днес пещерни жилища, пекарна, винарна и античен театър. Отпътуване за Гори и обяд в местен ресторант. Следобед посещение на родната къща на Сталин, превърната сега в музей, който е създаден през 1937 год. Кратък стоп за шопинг на открития пазар за глинени съдове в Шорща. Вечерта пристигане в Кутаиси, настаняване в хотел Boutique hotel ARGO 4* или подобен. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 5 /05.09.2017, вторник/ Кутаиси – пещерата на Прометей - Кутаиси (40 км)

След закуска, обзорна екскурзия на Кутаиси - вторият по големина град на Грузия, разположен на река Риони и столица на няколко грузински царства. В миналото Кутаиси се споменава за първи път през III в. пр. н. е. в епическата поема „Аргонавтика“ на Аполоний Родоски. В античността това е била страната на Златното руно, а до VII в. пр. н. е. е столица на Колхида. Името на града идва от гръцката дума „kuata”, което означава каменист. По време на обиколката ще посетим двата най-значими паметника на културата в Кутаиси. Първият от тях е наскоро реставрираната катедрала Баграти от XI в. Тя е построена на хълм, от който се открива фантастична гледка към града и р. Риони. Другият архитектурен обект е манастирския комплекс Гелати от XII в. В този комплекс се намира гробът на най-великия грузински владетел - крал Давид IV Строителя. Ще имате възможност да се насладите на най-хубавите мозайки, създадени в кавказкия регион. В непосредствена близост до комплекса се намират древни руини от Академия, която е функционирала заедно с него. Наричана е „Втората Атина“, тъй като тук монасите са извършвали книжовна дейност и са преподавали светски науки. Свободно време за обяд. След обяд екскурзия до пещерата на Прометей. Легендата разказва, че в този район на една скала е бил прикован Прометей, който открадва огъня от Зевс, за да го даде на хората и така си навлича неговия гняв. Намира се в близост до град Тсхалтубо и на около 20 км от Кутаиси. Пещерата е отворена за посещение от 1984 год. и веднага се превръща в основна туристическа атракция в региона. По време на обиколката ще видите уникални сталактити и сталагмити, подземни водопади, реки и езеро. Връщане в хотела в късния следобяд. Вечерта, по желание, възможност за вечеря в традиционен ресторант с жива музика в Кутаиси. Нощувка.

Ден 6 /06.09.2017, сряда/ Кутаиси – Мцкета – Тбилиси (317 км)

След закуска, се отправяме към Мцкета - древната грузинска столица. Оттук през IV век е започнало разпространението на християнството в Грузия. Ще посетим манастира Джвари (Светия Кръст), построен през VI век и катедралата Светицховели от XI век, където е заровен хитонът на Исус Христос. Светицховели в продължение на хилядолетия е главният храм на страната, а сега се смята за един от духовните символи на модерна Грузия. И двете християнски светини са включени в списъка на ЮНЕСКО. След обяд пристигане в Тбилиси и настаняване в хотел Hotel Museum 4* или подобен. Свободно време за почивка или последна разходка в столицата на Грузия.

Ден 7 /07.09.2017, четвъртък/ Тбилиси – София

Трансфер за летище и отпътуване от Тбилиси в 10:55 с полет на Турски авиолинии и кацане в Истанбул в 12:20. Продължение за София в 19:25 и пристигане в България в 20:45. Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ
Северното сияние

Северното сияние

22.03.2018 

В очакване на Северното сияние

от 1999 1899лв
Бели нощи в Петербург

Бели нощи в Петербург

Очаквайте нови дати! 

Петербург - град на фонтаните и белите нощи!

от 2300лв
Норвегия и фиордите - група

Норвегия и фиордите - група

Очаквайте нови дати 

Най-посещаваната природна забележителност в света!

от 4190лв
Балтийска приказка

Балтийска приказка

Очаквайте нови дати! 

Естония, Латвия и Литва са приказно място от далечното минало.

от 3095лв
Петербург и Москва

Петербург и Москва

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ 

Петербург и Москва - две столици на Руска империя!

от 2860лв
Южна Корея и Япония

Южна Корея и Япония

19.09 - 02.10.2018 

Сеул – Осака –Нара – Киото – Хаконе – Фуджи - Камакура – Йокохама – Токио

цена от 6555 6305лв
Мароко, пустинята Сахара

Мароко, пустинята Сахара

21.09 - 29.09.2018 

Земя на безкрайните хоризонти и на многото пътища. Земя, където се срещат два свята и две култури

от 3799лв 3599лв
Узбекистан - група

Узбекистан - група

22.09 - 29.09.2018 

Ще бъдете очаровани от уникалните градове на Узбекистан!

от 3190лв 3040лв
Бразилия и Аржентина

Бразилия и Аржентина

24.10 - 04.11.2018 

Буенос Айрес, водопадите Игуасу и Рио де Жанейро!

от 4590лв
Аюрведа в Шри Ланка

Аюрведа в Шри Ланка

15.11 - 30.11.2018  

Една възможност да възстановите здравето си... или да го запазите

от 5528лв 5428лв
Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд

Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд

17 ноември – 29 ноември 2018 

Усмивките на Тайланд, древните храмове в Камбоджа и слънцето на Виетнам Ви очакват!

от 5 590лв 5 290лв
Южноафриканско Приключение

Южноафриканско Приключение

18.11 - 28.11.2018! 

Кейптаун-Нос Добра Надежда-Sun City-Водопади Виктория!

от 5990лв 5690лв
Екскурзия до Шри Ланка и Малдиви

Екскурзия до Шри Ланка и Малдиви

18.11 - 28.11.2018 

Многообразие от култура, природа и тюркюазено синьо море

цена от 4499 лв 4299 лв
Колумбия, Еквадор и островите Галапагос

Колумбия, Еквадор и островите Галапагос

28.01 - 09.02.2019 

Сбъднете мечтите си с този невероятен тур!

цена от 9090лв 8790лв
Австралия и Нова Зеландия

Австралия и Нова Зеландия

18 февруари–10 март 2019 

Най-доброто от Австралия и Нова Зеландия в 21 дни.

от 12200 11 900лв
Мистичният Тибет

Мистичният Тибет

Очаквайте нови дати 

Пекин с Китайска стена – Сиан с Теракотената армия – Тибет с Будистките манастири – Шанхай с грандиозния Пудонг

от 5549лв
Екскурзия до Патагония с Чили

Екскурзия до Патагония с Чили

Очаквайте нови дати!  

Незабравимото усещане да пътуваш до Края на Света...

от 7190лв
Япония - пътуване във времето

Япония - пътуване във времето

Очаквайте нови дати! 

Прекрасна комбинация от природни и исторически забележителности

от 5505 лв
Танзания и Занзибар

Танзания и Занзибар

28.08 - 06.09.2018 

Незабравимо сафари и луксозна почивка на остров Занзибар!

от 5990лв 5790лв
САЩ – Източно крайбрежие

САЩ – Източно крайбрежие

Очаквайте нови дати! 

Чикаго – Ниагара – Вашингтон – Ню Йорк

от 6499лв
САЩ с полъх на Хаваи!

САЩ с полъх на Хаваи!

Очаквайте нови дати! 

Сан Франциско Лас Вегас–Гранд Каньон–Сан Диего–Лос Анджелис–Хаваи

от 7799лв
Сингапур и остров Бали

Сингапур и остров Бали

Очаквайте нови дати! 

Подарете си незабравимо изживяване в този приказен тропически свят

от 3299лв
Чили и Великденският остров

Чили и Великденският остров

Очаквайте нови дати! 

„О те аха но!” – „Добре дошли” на Великденския остров!

от 9299 лв
Тайланд - Краби

Тайланд - Краби

28.11, 01.12 и 06.12.2018 

Краби е курортен град разположен на западното крайбрежие на Южен Тайланд в залива Фанг Нга.

от 996лв 898лв
Карнавалът в Рио

Карнавалът в Рио

Очаквайте нови дати! 

Феерия от цветове и костюми, луди самба ритми и много фойерверки ще озарят тази най-красива нощ в Рио!

от 4899лв
Тропическият рай на Коста Рика

Тропическият рай на Коста Рика

Очаквайте нови дати! 

Професионално изготвен маршрут с идеално съчетание на най-интересните места в Панама и Коста Рика;

от 5299 лв
Екскурзия "Слънце и салса в Куба"

Екскурзия "Слънце и салса в Куба"

Очаквайте нови дати! 

Хавана – Сиенфуегос – Тринидад – Кайо Санта Мария - Санта Клара – Хавана Промоция!

от 4400 лв
Танзания и Занзибар

Танзания и Занзибар

Очаквайте нови дати! 

Вълнуващо сафари и почивка в луксозен 5* хотел в Занзибар

от 6240лв
Трети март на Занзибар

Трети март на Занзибар

02.03 - 11.03.2018 

Една незабравима почивка сред райските плажове на остров Занзибар!

от 3522 3322лв
Екскурзия ¡ВИВА МЕКСИКО!

Екскурзия ¡ВИВА МЕКСИКО!

Очаквайте нови дати! 

Мексико е цветно, контрастно и пълно с живот

от 5440 лв