Чудесата на Непал, Бутан и Индия

Версия за печат

Екскурзия до Индия, Непал и Бутан Резервирай за резервация и въпроси:

13 дни / 11 нощувки
Цена от 5975 лв
Дати: 15 - 27 март 2019

 
Катманду – Патан – Бактапур - Пашупатинат – Тимпу - Паро – Делхи – Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра – Делхи

Отстъпка от 240 лв на човек при записване до 14.12.2018!

Жена за комбинация в двойна стая, без доплащане за единична!


Предимства на програмата на Профи Травъл Център!
✓ Гарантиран хотелски комфорт – настаняване само в подбрани 4* и 5* хотели в Индия и Непал;
Опит и традиция в организирането на ескурзии до Индия, Непал и Бутан;
Специален бонус на програмата – посещение на Бутан по време на традиционния фестивал Tshechu!;
Включени 10 вечери по програма;
✓ Включено посещение на уникалния манастир Тигровото гнездо в Бутан;
✓ Пълна туристическа информация за трите страни;

Програма:

Ден 01 / 15 март 2019, петък/ София – Доха

Отпътуване от София за Доха в 22:40 с полет на Катарски авиолинии. Кацане в Доха в 04:30 сутринта.

Ден 02 / 16 март 2019, събота/ Доха - Катманду

Продължение от Доха за Катманду в 08:25, кацане в 15:35 местно време. Посрещане и настаняване в Hyatt Regency 5* или подобен. Свободно време за почивка. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 03 / 17 март 2019, неделя/ Катманду - Патан

Закуска в хотела. Разглеждане на непалската столица - площад Дурбар с Храма на живата богиня Кумари, където при късмет ще зърнете младото непалско момиче, превъплъщение на почитаната богиня. Посещение на будистката ступа Сваямбунат, откъдето се открива гледка към долината. Следобедна екскурзия до древния град Патан, включен в списъка на UNESCO. В Патан сякаш ще попаднете във вълшебна приказка или на снимачен декор на филм. Ще разгледате централния площад Дурбар с многобройните му храмове в чест на боговете Кришна, Шива, Бимсен и Талежу и ще видите бившия Кралски дворец. Уникалната атмосфера на Патан е запазена след разрушителното земетресение от 2015. Връщане в Катманду и по желание вечеря в традиционен непалски ресторант с шоу-програма. Нощувка в хотела.

Ден 04 /18 март 2019, понеделник/ Катманду - Бактапур

Рано сутринта по желание полет над Еверест и над останалите хималайски първенци – чувството да прелетиш над най-високите върхове на планетата не може да се опише с думи!
Връщане в хотела и закуска. Програмата за деня включва екскурзия до историческия град и бивша столица на Непал – Бактапур, където ще видим Двореца с 55 прозореца, Златната врата и 7-етажната пагода Нятпола.
Следва посещение на Пашупатинат, известен с гатовете за кремация. Това е мястото, където европеецът най-силно може да усети огромната разлика между културите. Следобед посещение на най-религиозното за непалците място – ступата Буднат, наричана още Малкия Тибет. Ступата Буднат е построена през V-ти век и през годините е била важно място за поклонение и медитация на тибетските будисти и местните непалци. Тъй като се е намирала на най-важния търговски път между Тибет и Непал. Свободно време и възможност за пазаруване на уникалните местни текстилни, керамични и бронзови произведения и сувенири. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 05 /19 март 2019, вторник/ Катманду – Паро - Тимпу

Закуска и трансфер до летище за полет от Катманду до Паро (Бутан) в 09:15 (имайте предвид, че часовете на полетите от/до Бутан могат да търпят промяна във всеки един момент). Дори полетът до малкото хималайско кралство е преживяване само по себе си, защото ще прелетите над първенците на Хималаите. Кацане на единственото международно летище на Кралство Бутан (Паро) в 10:35, посрещане и трансфер до столицата Тимпу (50 км, около 2 часа). По пътя посещение на манастира Tachog Lhakhang, построен в началото на 15 век от известния тибетски йоги Тантгтонг Гуалпо, който е бил известен архитект и учител. Пристигане в Тимпу и настаняване в хотел Druk Hotel 4* или подобен в Тимпу. Време за аклиматизация (2 334 м.н.в.).
В късния следобед (след 17:30) ще посетите Ташико Дзонг (Tashichho Dzong) - "Крепостта на славната религия". Крепостта първоначално е построена през 1641 г. и е възстановена от крал Джигме Дорджи Ванчук през 60-те години. Ташичо Дзонг помещава няколко министерства, секретариата на Негово Величество и централното управеление на монашеската общност. Вечеря и нощувка.

Ден 06 / 20 март 2019, сряда/ Тимпу - Паро

След закуска обзорна обиколка на забележителностите на бутанската столица. Тимпу е дом на около 100 000 жители, включително кралското семейство. Този оживен малък град е център на търговията, религията и правителството на страната. Тимпу - най-„модерният” град в Бутан, който е успял да запази своята културна идентичност и ценности, ще ви накара да се чувствате като в приказките и да се чудите дали наистина живеете в XXI век. Една от най-любопитните характеристики на града е, че е единствената столица в света, която няма нито един светофар. Вместо познатите ни червени и зелени светлини столицата на Бутан разполага с богато украсени кабини, в които полицаи насочват трафика с преувеличени движения на ръцете.
Отпътуване за Паро (50 км, около 2 часа). Пристигане в Паро и обзорна обиколка на забележителностите на града, наричан още „Вратата към Бутан”. Ще видите централната улица на града с нейните богато украсени сгради и традиционна архитектура и манастира Ринпунг Дзонг, религиозен и светски център на живота в долината. Паро е пълен с история, свещени места, легенди и природен разкош.
Ще посетим Паро по време на ежегодния религиозен фестивал Tshechu, иницииран като най-задълбоченото публично учение – как да живеем живота си, как трябва да се държим като отделен член на обществото и как можем да работим заедно в полза на всички. Tshechu също е фестивал в чест на Гуру Ринпоче, който чрез серия от танци изцелил крал Сидху Ража през IX век.
Настаняване в хотел Naksel Hotel & SPA 4* или подобен в Паро. Вечеря и нощувка.

Ден 07 / 21 март 2019, четвъртък/ Паро, Тигровото гнездо

След закуска Ви предстои да посетите едно от най-светите места в Бутан – манастира Таксанг, по-известен като манастира на Тигровото Гнездо. Там високо, зарит в легенди и митове, мъгла и сняг и извисяващ се на 3120 м.н.в., той се е слял със скалите. Легендата разказва, че през VIII век индийският светец Падмасабхава, по-известен като Гуру Ринпоче "Скъпоценният Учител", посетил мястото, долитайки на гърба на тигър, за да победи местен демон и после останал там да медитира с месеци. Това било и събитието, което бележи началото на Будизма в Бутан. Изкачването до манастира и обратно отнема средно между 4 и 5 часа.
Връщане в хотела и свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 08 / 22 март 2019, петък/ Паро – Делхи

Закуска. Трансфер до летището в Паро за полет до Делхи в 11:30 (имайте предвид, че часовете на полетите от/до Бутан могат да търпят промяна във всеки един момент). Кацане в Делхи в 13:40. Посрещане и трансфер до Ню Делхи.
Град Делхи е бил заселен още от VI-ти век. През вековете седем основни града са били основани от различни владетели на територията на днешния метрополис. Повечето от тях днес са само села с възхитителни руини и истории, други са превърнати в модерни мегаполиси с небостъргачи. Неслучайно Делхи често е наричан „Град на градовете”. Посещение на основните забележителности на новата част на града с неговите просторни булеварди, мемориалната арка “Вратата на Индия” и Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия; сградите на Президентството и Парламента.
След туристическата програма трансфер до хотел Le Meridien New Delhi 5* или подобен. Включена вечеря и нощувка.

Ден 09 / 23 март 2019, събота/ Делхи

Закуска в хотела. Обиколка на останалите забележителности на Делхи. Този ден е посветен изцяло на старата част на „Града на градовете“. Ще посетите Гробницата на Хумаюн, построена в чест на втория моголски император и символ на нова ера в моголската архитектура, повлияна от персийските правоъгълни райски градини; Радж Гхат - мястото, където е кремиран Махатма Ганди; Ред Форт, изграден през XVIIв при престването на столицата на империята от Агра в Делхи и бивша резиденция на моголските императори; джамията Джама Масджид - една от най-големите джамии в Индия, чийто двор побира повече от 25 000 молещи се поклонници.
Следобед връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 10 / 24 март 2019, неделя/ Делхи - Джайпур

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур (250 км, 6 часа). Пристигане в столицата на щата Раджастан Джайпур около обяд. Следва разглеждане на Градския дворец на Махараджата и древната обсерватория Джантар Мантар. Старият Джайпур, целият оцветен в розово, може да прикове вниманието на всеки. Възможност за пазаруване на копринени платове и сарита в типичен за района магазин за текстил. Настаняване в хотел Crowne Plaza 5* или подобен в Джайпур. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 11 / 25 март 2019, понеделник/ Джайпур - Фатехпур Сикри – Агра

Закуска в хотела. Този ден ще продължи вашата обиколка на град Джайпур. Той е свидетелство за отминала епоха и надживяваща годините романтика. Ще видите впечатляващата розова фасада на Двореца на ветровете (Хава Махал), от който са надзъртали индийските принцеси от харема на махараджите, а в днешно време е превърнат в символ на града. След това ще се насочите към крепостта Амбър Форт, който предлага невероятни гледки към околоността. Една от най-интересните забележителности на монумента е залата, декорирана с хиляди огледални и цветни плочки, които произвеждат невероятни блестящи отражения. До Амбър Форт ще стигнете по най-екзотичния начин – на гърба на слон. По пътя ще спрете до езерото Ман Сагар, в центъра на което се намира невероятният воден дворец Джал Махал.
Oтпътуване за Агра (250 км, 5 часа). По пътя разглеждане на древната моголска столица Фатехпур Сикри - легендарният град е построен от най-великия моголски владетел Акбар в края на ХVІ век и днес е включен в списъка на ЮНЕСКО.
Пристигане в Агра в късния следобед и настаняване в Double Tree by Hilton 5* или подобен в Агра. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 12 / 26 март 2019, вторник/ Агра - Делхи

Закуска и сутрешно посещение на Тадж Махал – уникалният храм, символ на любовта и един от световните паметници на културата. Той е обявен за едно от новите седем чудеса на света и е най-прекрасното и ненадминато творение на моголската архитектура. Построен е от великия император Шах Джахан като гробница в почит на любимата му съпруга Мумтаз Махал, която умира, докато ражда четиринайсето им дете. За да опише красотата на Тадж Махал, Рабиндранат Тагор поетично нарича храма “Сълза на лицето на вечността” и “Мечта, въплътена в мрамор”.
След Тадж Махал ще посетите Агра Форт с прекрасно съхранените му дворци, градини и крепостни стени. Агра Форт е историческа крепост, която е била основната резиденция на императорите на династията Мугъл до 1638 г преди столицата да бъде преместена от Агра в Делхи. Със своята площ от 380 хил кв. метра, Агра Форт е реално крепостен град, обграден от висока 70 метра стена. Притежава множество подземни тайни тунели и проходи, които свързват различни част на града. Форт Агра е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Отпътуване за Делхи (220 км, около 4 часа).
Пристигане в Делхи и настаняване в хотел Four Points by Vivanta by Taj Dwarka 5* или подобен в близост до летище.
Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 13 / 27 март 2019, сряда/ Делхи – Доха - София

Закуска в хотела и трансфер до летище Делхи за обратен полет до Доха в 09:45. Кацане в Доха в 11:45. Трансфер на летище Доха и продължение за България в 16:45. Кацане на летище София в 21:45. Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ

Групова екскурзия в Бутан, Индия и Непал - Агра, Делхи, Джайпур и Катманду

Ще започнете това приключение в Непал, където ще се докоснете до един странен и непознат за европейците мистицизъм. В Непал ще видите древни храмове и манастири, пагоди и ступи, живата богиня Кумари, тибетски лами и всевиждащите очи на Буда - всичко това сгушено под закрилата на непристъпните Хималаи.
След Непал ще отлетите за друга хималайска държава – Бутан, очарователно планинско кралство и единствената държава в света, въвела индекса „Брутно Национално Щастие”. Когато посетите Бутан - една от най-затворените и откъснати държави в света, ще сте сред малкото, стъпвали някога на територията й. Бутан ще Ви очарова с прекрасната си смесица от непокътнати залесени хълмове, храмове, манастири и цветове.
Вашето пътуване ще приключи със Златния триъгълник на Индия. Когато иска да те поздрави, индиецът ще допре длани, леко ще се поклони и ще изрече „Намасте!”, което на санскрит означава „Аз се прекланям и приветствам Божественото в теб!”. Този обичай, разкриващ само малка част от индийската душевност и светоусещане, идва от хиндуисткото разбиране, че в сърцето на всеки човек е скрита една божествена искра, която изразява радостта при срещата на двама души. Да посетите Индия означава да се докоснете до една земя с хилядолетна култура и традиция, където религията е много повече от начин на живот. Индия е земя, която не може да бъде описана с думи, тя трябва да се види.

Дати:

15 март 2019 - 27 март 2019

Цени:

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: Стандартен пакет: Промо пакет до 14.12.18
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15-22 туристи 6 215 лв 5 975 лв
Цена на летищни такси * 765 лв 765 лв
Виза за Индия 140 лв 140 лв
Виза за Непал 45 лв 45 лв
Такса местни екскурзоводи и шофьори 80 лв 80 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 7245 лв 7 005 лв

Общата цена включва


• Самолетни билети София – Делхи – София с Каратски авиолинии с вкл. лет. такси;
• Самолетен билет Катманду – Паро – Делхи с вкл. лет. такси;
• 3 нощувки в хотел Hyatt Regency 5* или подобен в Катманду;
• 1 нощувка в хотел Druk Hotel 4* или подобен в Тимпу;
• 2 нощувки в хотел Naksel Hotel & SPA 4* или подобен в Паро;
• 2 нощувки в хотел Le Meridien New Delhi 5* или подобен в Делхи;
• 1 нощувка в хотел Crowne Plaza 5* или подобен в Джайпур;
• 1 нощувка в хотел Double Tree by Hilton 5* или подобен в Агра;
• 1 нощувка в хотел Vivanta by Taj Dwarka 5* в Делхи;
• Всички закуски и 10 вечери в хотелите по програма;
• Виза за Индия: Нови цени на електронните визи за Индия;
• Виза за Непал;
• Виза за Кралство Бутан, включена в основния пакет;
• Всички входни такси, трансфери и екскурзии по програмата;
• Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
• Водач-преводач от Профи Травъл Център;
• Подробна туристическа информация за Непал, Бутан и Индия;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
• Застраховка „Кражба, загуба, забавяне на личен багаж по време на пътуването по вина на превозвача“ на ЗАД „Армеец”;

* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (31.07.2018) са в размер на 765 лв и се фиксират към датата на доплащане (11.01.2019), поради честата им променливост!

Цената не включва:


• Доплащане за единична стая – при запитване;
• Вечеря в традиционен непалски ресторант с шоу програма в Катманду – 22 USD;
• Полет над Еверест от Катманду (заплаща се на място) - 206 USD;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица от 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 30 лв;
• Напитки и лични разходи;

Важно!

• Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 15 туристи;
• Краен срок за събиране на групата: 30 ноемрви 2018;
• Доплащане в срок до: 11 януари 2019;
• Необходими документи за записване: паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на отпътуване, попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 2000 лева на човек;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• Подаването на заявление за виза за Непал се извърша предварително онлайн и се извършва от Профи Травъл Център. Необходима е електронна цветна снимка в JPEG формат.
• Подаването на заявление за виза за Индия се извърша предварително онлайн и се извършва от Профи Травъл Център. Необходима е електронна цветна снимка в JPEG формат и попълнен формуляр.
• За посещението на Индия, Непал и Бутан няма задължителни ваксини;
• При желание от страна на клиента ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР може да предложи пътуване в бизнес клас на Катарски авиолинии;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,68 лева на ОББ към 31.07.2018 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% Профи Травъл Център си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане, която е 11.01.2018 г.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
• Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
• Профи Травъл Център ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. «Стефан Караджа» 2.

За резервации и информация:
София - тел.: 02/ 951 61 49 и 0882 345 555;
Пловдив - тел.: 032/ 96 44 50 и 0884 363 699;
Варна - тел.: 052/ 649 019 и 0888 17 17 74;

Програма:

Ден 01 / 15 март 2019, петък/ София – Доха

Отпътуване от София за Доха в 22:40 с полет на Катарски авиолинии. Кацане в Доха в 04:30 сутринта.

Ден 02 / 16 март 2019, събота/ Доха - Катманду

Продължение от Доха за Катманду в 08:25, кацане в 15:35 местно време. Посрещане и настаняване в Hyatt Regency 5* или подобен. Свободно време за почивка. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 03 / 17 март 2019, неделя/ Катманду - Патан

Закуска в хотела. Разглеждане на непалската столица - площад Дурбар с Храма на живата богиня Кумари, където при късмет ще зърнете младото непалско момиче, превъплъщение на почитаната богиня. Посещение на будистката ступа Сваямбунат, откъдето се открива гледка към долината. Следобедна екскурзия до древния град Патан, включен в списъка на UNESCO. В Патан сякаш ще попаднете във вълшебна приказка или на снимачен декор на филм. Ще разгледате централния площад Дурбар с многобройните му храмове в чест на боговете Кришна, Шива, Бимсен и Талежу и ще видите бившия Кралски дворец. Уникалната атмосфера на Патан е запазена след разрушителното земетресение от 2015. Връщане в Катманду и по желание вечеря в традиционен непалски ресторант с шоу-програма. Нощувка в хотела.

Ден 04 /18 март 2019, понеделник/ Катманду - Бактапур

Рано сутринта по желание полет над Еверест и над останалите хималайски първенци – чувството да прелетиш над най-високите върхове на планетата не може да се опише с думи!
Връщане в хотела и закуска. Програмата за деня включва екскурзия до историческия град и бивша столица на Непал – Бактапур, където ще видим Двореца с 55 прозореца, Златната врата и 7-етажната пагода Нятпола.
Следва посещение на Пашупатинат, известен с гатовете за кремация. Това е мястото, където европеецът най-силно може да усети огромната разлика между културите. Следобед посещение на най-религиозното за непалците място – ступата Буднат, наричана още Малкия Тибет. Ступата Буднат е построена през V-ти век и през годините е била важно място за поклонение и медитация на тибетските будисти и местните непалци. Тъй като се е намирала на най-важния търговски път между Тибет и Непал. Свободно време и възможност за пазаруване на уникалните местни текстилни, керамични и бронзови произведения и сувенири. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 05 /19 март 2019, вторник/ Катманду – Паро - Тимпу

Закуска и трансфер до летище за полет от Катманду до Паро (Бутан) в 09:15 (имайте предвид, че часовете на полетите от/до Бутан могат да търпят промяна във всеки един момент). Дори полетът до малкото хималайско кралство е преживяване само по себе си, защото ще прелетите над първенците на Хималаите. Кацане на единственото международно летище на Кралство Бутан (Паро) в 10:35, посрещане и трансфер до столицата Тимпу (50 км, около 2 часа). По пътя посещение на манастира Tachog Lhakhang, построен в началото на 15 век от известния тибетски йоги Тантгтонг Гуалпо, който е бил известен архитект и учител. Пристигане в Тимпу и настаняване в хотел Druk Hotel 4* или подобен в Тимпу. Време за аклиматизация (2 334 м.н.в.).
В късния следобед (след 17:30) ще посетите Ташико Дзонг (Tashichho Dzong) - "Крепостта на славната религия". Крепостта първоначално е построена през 1641 г. и е възстановена от крал Джигме Дорджи Ванчук през 60-те години. Ташичо Дзонг помещава няколко министерства, секретариата на Негово Величество и централното управеление на монашеската общност. Вечеря и нощувка.

Ден 06 / 20 март 2019, сряда/ Тимпу - Паро

След закуска обзорна обиколка на забележителностите на бутанската столица. Тимпу е дом на около 100 000 жители, включително кралското семейство. Този оживен малък град е център на търговията, религията и правителството на страната. Тимпу - най-„модерният” град в Бутан, който е успял да запази своята културна идентичност и ценности, ще ви накара да се чувствате като в приказките и да се чудите дали наистина живеете в XXI век. Една от най-любопитните характеристики на града е, че е единствената столица в света, която няма нито един светофар. Вместо познатите ни червени и зелени светлини столицата на Бутан разполага с богато украсени кабини, в които полицаи насочват трафика с преувеличени движения на ръцете.
Отпътуване за Паро (50 км, около 2 часа). Пристигане в Паро и обзорна обиколка на забележителностите на града, наричан още „Вратата към Бутан”. Ще видите централната улица на града с нейните богато украсени сгради и традиционна архитектура и манастира Ринпунг Дзонг, религиозен и светски център на живота в долината. Паро е пълен с история, свещени места, легенди и природен разкош.
Ще посетим Паро по време на ежегодния религиозен фестивал Tshechu, иницииран като най-задълбоченото публично учение – как да живеем живота си, как трябва да се държим като отделен член на обществото и как можем да работим заедно в полза на всички. Tshechu също е фестивал в чест на Гуру Ринпоче, който чрез серия от танци изцелил крал Сидху Ража през IX век.
Настаняване в хотел Naksel Hotel & SPA 4* или подобен в Паро. Вечеря и нощувка.

Ден 07 / 21 март 2019, четвъртък/ Паро, Тигровото гнездо

След закуска Ви предстои да посетите едно от най-светите места в Бутан – манастира Таксанг, по-известен като манастира на Тигровото Гнездо. Там високо, зарит в легенди и митове, мъгла и сняг и извисяващ се на 3120 м.н.в., той се е слял със скалите. Легендата разказва, че през VIII век индийският светец Падмасабхава, по-известен като Гуру Ринпоче "Скъпоценният Учител", посетил мястото, долитайки на гърба на тигър, за да победи местен демон и после останал там да медитира с месеци. Това било и събитието, което бележи началото на Будизма в Бутан. Изкачването до манастира и обратно отнема средно между 4 и 5 часа.
Връщане в хотела и свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 08 / 22 март 2019, петък/ Паро – Делхи

Закуска. Трансфер до летището в Паро за полет до Делхи в 11:30 (имайте предвид, че часовете на полетите от/до Бутан могат да търпят промяна във всеки един момент). Кацане в Делхи в 13:40. Посрещане и трансфер до Ню Делхи.
Град Делхи е бил заселен още от VI-ти век. През вековете седем основни града са били основани от различни владетели на територията на днешния метрополис. Повечето от тях днес са само села с възхитителни руини и истории, други са превърнати в модерни мегаполиси с небостъргачи. Неслучайно Делхи често е наричан „Град на градовете”. Посещение на основните забележителности на новата част на града с неговите просторни булеварди, мемориалната арка “Вратата на Индия” и Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия; сградите на Президентството и Парламента.
След туристическата програма трансфер до хотел Le Meridien New Delhi 5* или подобен. Включена вечеря и нощувка.

Ден 09 / 23 март 2019, събота/ Делхи

Закуска в хотела. Обиколка на останалите забележителности на Делхи. Този ден е посветен изцяло на старата част на „Града на градовете“. Ще посетите Гробницата на Хумаюн, построена в чест на втория моголски император и символ на нова ера в моголската архитектура, повлияна от персийските правоъгълни райски градини; Радж Гхат - мястото, където е кремиран Махатма Ганди; Ред Форт, изграден през XVIIв при престването на столицата на империята от Агра в Делхи и бивша резиденция на моголските императори; джамията Джама Масджид - една от най-големите джамии в Индия, чийто двор побира повече от 25 000 молещи се поклонници.
Следобед връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 10 / 24 март 2019, неделя/ Делхи - Джайпур

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур (250 км, 6 часа). Пристигане в столицата на щата Раджастан Джайпур около обяд. Следва разглеждане на Градския дворец на Махараджата и древната обсерватория Джантар Мантар. Старият Джайпур, целият оцветен в розово, може да прикове вниманието на всеки. Възможност за пазаруване на копринени платове и сарита в типичен за района магазин за текстил. Настаняване в хотел Crowne Plaza 5* или подобен в Джайпур. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 11 / 25 март 2019, понеделник/ Джайпур - Фатехпур Сикри – Агра

Закуска в хотела. Този ден ще продължи вашата обиколка на град Джайпур. Той е свидетелство за отминала епоха и надживяваща годините романтика. Ще видите впечатляващата розова фасада на Двореца на ветровете (Хава Махал), от който са надзъртали индийските принцеси от харема на махараджите, а в днешно време е превърнат в символ на града. След това ще се насочите към крепостта Амбър Форт, който предлага невероятни гледки към околоността. Една от най-интересните забележителности на монумента е залата, декорирана с хиляди огледални и цветни плочки, които произвеждат невероятни блестящи отражения. До Амбър Форт ще стигнете по най-екзотичния начин – на гърба на слон. По пътя ще спрете до езерото Ман Сагар, в центъра на което се намира невероятният воден дворец Джал Махал.
Oтпътуване за Агра (250 км, 5 часа). По пътя разглеждане на древната моголска столица Фатехпур Сикри - легендарният град е построен от най-великия моголски владетел Акбар в края на ХVІ век и днес е включен в списъка на ЮНЕСКО.
Пристигане в Агра в късния следобед и настаняване в Double Tree by Hilton 5* или подобен в Агра. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 12 / 26 март 2019, вторник/ Агра - Делхи

Закуска и сутрешно посещение на Тадж Махал – уникалният храм, символ на любовта и един от световните паметници на културата. Той е обявен за едно от новите седем чудеса на света и е най-прекрасното и ненадминато творение на моголската архитектура. Построен е от великия император Шах Джахан като гробница в почит на любимата му съпруга Мумтаз Махал, която умира, докато ражда четиринайсето им дете. За да опише красотата на Тадж Махал, Рабиндранат Тагор поетично нарича храма “Сълза на лицето на вечността” и “Мечта, въплътена в мрамор”.
След Тадж Махал ще посетите Агра Форт с прекрасно съхранените му дворци, градини и крепостни стени. Агра Форт е историческа крепост, която е била основната резиденция на императорите на династията Мугъл до 1638 г преди столицата да бъде преместена от Агра в Делхи. Със своята площ от 380 хил кв. метра, Агра Форт е реално крепостен град, обграден от висока 70 метра стена. Притежава множество подземни тайни тунели и проходи, които свързват различни част на града. Форт Агра е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Отпътуване за Делхи (220 км, около 4 часа).
Пристигане в Делхи и настаняване в хотел Four Points by Vivanta by Taj Dwarka 5* или подобен в близост до летище.
Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 13 / 27 март 2019, сряда/ Делхи – Доха - София

Закуска в хотела и трансфер до летище Делхи за обратен полет до Доха в 09:45. Кацане в Доха в 11:45. Трансфер на летище Доха и продължение за България в 16:45. Кацане на летище София в 21:45. Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ

Отзиви и мнения за Екскурзия до Индия, Непал и Бутан:

Екскурзия до Индия и Непал 12-25.10.14 - Снежана Тодорова, 30.10.2014

Благодаря за това, че ми предложихте едно незабравимо приключение с Вашата програма в Индия - Непал - Бутан. Петя, нашата прекрасна екскурзоводка, направи това пътуване много интересно и безпроблемно!
Програмите на Профи Травъл са много интересни и добре организирани. Екскурзоводите са добри професионалисти и всичко е насочено към удобството и интересите на екскурзиантите.
Благодаря, че бях Ваш клиент!
Желая успех на фирмата и хората, работещи в нея!

Екскурзия до Индия и Непал - Тодорка Крусева, 07.04.2011

За пръв път пътувам с Профи Травъл и съм много доволна от трансферите и автобусите. Хотелското настаняване и изхранването също оценявам като много добро! Много добре се представиха местните екскурзоводи и особено този в Индия. С удоволствие бих използвала отново услугите на фирмата.
С отлични впечатления съм от екскурзовода Ани Орозова - много добър организатор, не пропускаше нито един обект от програмата, любезна, отзивчива и грижовна.
С благодарности към нея и към фирма Профи Травъл,
Дора Крусева
Пловдив

РЕЗЕРВИРАЙ
Сингапур и остров Бали

Сингапур и остров Бали

23.04 - 01.05.2019 

Подарете си незабравимо изживяване в този приказен тропически свят

от 3711 лв 3411лв
Великден в Япония - когато пролетта цъфти!

Великден в Япония - когато пролетта цъфти!

23.04 – 03.05.2019 

Прекрасна комбинация от природни и исторически забележителности

от 5735 лв
Аюрведа в Индия

Аюрведа в Индия

Март и Април 2019 

Една възможност да възстановите здравето си или да го запазите

от 4340 лв 4240 лв
Мистичният Тибет

Мистичният Тибет

Очаквайте нови дати 

Пекин с Китайска стена – Сиан с Теракотената армия – Тибет с Будистките манастири – Шанхай с грандиозния Пудонг

от 5549лв
Япония и Южна Корея

Япония и Южна Корея

19.09 - 02.10.2018 

Сеул – Осака –Нара – Киото – Хаконе – Фуджи - Камакура – Йокохама – Токио

от 6855 6555лв
Тайланд - Краби

Тайланд - Краби

11.02, 26.02 и 02.03.2019 

Краби е курортен град разположен на западното крайбрежие на Южен Тайланд в залива Фанг Нга.

от 2388лв 2193лв
Южна Корея и Гранд тур на Китай

Южна Корея и Гранд тур на Китай

Очаквайте нови дати! 

Главозамайващи небостъргачи, пъстри градски улички, стари дворци и древни храмове изпълват Сеул с живот и го правят привлекателен за съвременния турист.

цена от 4774 лв
Узбекистан - група

Узбекистан - група

22.09 - 29.09.2018 

Ще бъдете очаровани от уникалните градове на Узбекистан!

от 3190лв
Аюрведа в Шри Ланка

Аюрведа в Шри Ланка

01 март – 15 март 2019; 27 март – 10 април 2019 

Една възможност да възстановите здравето си... или да го запазите

от 5528лв 5428лв
Екскурзия до Шри Ланка и Малдиви

Екскурзия до Шри Ланка и Малдиви

18.11 - 28.11.2018 

Многообразие от култура, природа и тюркюазено синьо море

цена от 4699 лв 4399 лв
Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд

Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд

Очаквайте нови дати! 

Усмивките на Тайланд, древните храмове в Камбоджа и слънцето на Виетнам Ви очакват!

от 5 790лв
Австралия и Нова Зеландия

Австралия и Нова Зеландия

18 февруари–10 март 2019 

Най-доброто от Австралия и Нова Зеландия в 21 дни.

от 12200 11 950лв
Карнавалът в Рио

Карнавалът в Рио

03 март – 14 март 2019 

Феерия от цветове и костюми, луди самба ритми и много фойерверки ще озарят тази най-красива нощ в Рио!

от 4915 4 715 лв
Патагония с Чили и Великденски о-в

Патагония с Чили и Великденски о-в

27.02-13.03.2019 

Незабравимото усещане да пътуваш до Края на Света...

от 8499 8249лв
Екскурзия ¡ВИВА МЕКСИКО!

Екскурзия ¡ВИВА МЕКСИКО!

24 март – 05 април 2019 

Мексико е цветно, контрастно и пълно с живот

от 5630 лв 5330 лв
Екскурзия "Слънце и салса в Куба"

Екскурзия "Слънце и салса в Куба"

01 май - 09 май 2019 

Хавана – Сиенфуегос - Тринидад - Варадеро – Хавана

от 4 725 лв 4 525 лв
Петербург и Москва

Петербург и Москва

23.05 – 30.05.2019 

Петербург и Москва - две столици на Руска империя!

от 2840лв 2640лв
Екскурзия в Перу

Екскурзия в Перу

01 юни - 15 юни  

Лима – Свещената долина – Мачу Пикчу – Куско – Пуно – ез. Титикака – Ика – линиите Наска – Хуакачина – Паракас - Лима

от 6 465 лв 6 315 лв
Индивидуално сафари в Танзания

Индивидуално сафари в Танзания

21.11 - 30.11. 2018 

Незабравимо сафари и почивка на остров Занзибар!

цена от 5028 лв
САЩ – Източно крайбрежие

САЩ – Източно крайбрежие

Очаквайте нови дати! 

Чикаго – Ниагара – Вашингтон – Ню Йорк

от 6499лв
САЩ с полъх на Хаваи!

САЩ с полъх на Хаваи!

Очаквайте нови дати! 

Сан Франциско Лас Вегас–Гранд Каньон–Сан Диего–Лос Анджелис–Хаваи

от 7799лв
Чили и Великденският остров

Чили и Великденският остров

Очаквайте нови дати! 

„О те аха но!” – „Добре дошли” на Великденския остров!

от 9299 лв
Северното сияние

Северното сияние

22.03.2018 

В очакване на Северното сияние

от 1999 1899лв
Трети март на Занзибар

Трети март на Занзибар

Очаквайте нови дати ! 

Една незабравима почивка сред райските плажове на остров Занзибар!

от 3522 3322лв
Бели нощи в Петербург

Бели нощи в Петербург

Очаквайте нови дати! 

Петербург - град на фонтаните и белите нощи!

от 2300лв
Норвегия и фиордите - група

Норвегия и фиордите - група

Очаквайте нови дати 

Най-посещаваната природна забележителност в света!

от 4190лв
Балтийска приказка

Балтийска приказка

Очаквайте нови дати! 

Естония, Латвия и Литва са приказно място от далечното минало.

от 3095лв
КАНАДА - от Квебек до Ванкувър

КАНАДА - от Квебек до Ванкувър

Очаквайте нови дати! 

Монреал – Квебек –Торонто – Ниагара – Калгари – Банф - Ванкувър

цена от 8088лв
Мароко, пустинята Сахара

Мароко, пустинята Сахара

21.09 - 29.09.2018 

Земя на безкрайните хоризонти и на многото пътища. Земя, където се срещат два свята и две култури

от 3799лв