4 774 лв

Южна Корея и Гранд тур на Китай

  • Сеул
  • Пекин с Великата Китайска стена
  • Сиан с Теракотената армия
  • Шао Лин с нощно Кунг Фу шоу
  • Шанхай
14 дни / 11 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
Очаквайте нови дати
Обща информация

Групова екскурзия в Китай - Денфен, Лоянг, Пекин, Сиан и Шанхай

Главозамайващи небостъргачи, пъстри градски улички, стари дворци и древни храмове изпълват Сеул с живот и го правят привлекателен за съвременния турист. Пълните с енергия улици, пазари и бизнес центрове на Южна Корея, смесени с традицията и спокойствието на будистките храмове придават непомвторим баланс и завършеност на тази част от света. Само за 50 години Сеул прераства в един от най-съвременните и модерни суперградове на Азия. На пръв поглед се вижда само забързания ритъм в големия град, всички се надпреварват с времето, потъвайки в лабиринта на морето от хора, но ако се вгледаме по-внимателно ще видим и другото лице на Сеул, което е изпълнено с тишина и спокойствие. Зелените паркове, старините зали на дворците, вътрешните дворове на храмовете сякаш забавят този забързан ритъм и успокояват ума... Това е богатството на Сеул – контрасти, гъделичкащи любопитството на посетителите, съчетано с невероятна кухня, автентични занаяти и изкуство, многобройни забележителности...
Друга загадка, с която пътешественикът се сблъсква в Азия е близостта на днешен Китай, който с бързи крачки се е втурнал в 21 век, с онзи Китай – останал непроменен от векове. В Пекин туристът може да остане изненадан от трафика, шопинг центровете и неоновите светлини, но за една част от населението, колелата си остават най-евтиния и ефикасен способ за предвижване. Модерните времена подминават незабелязано величието на Забранения град, Летния дворец и мистичната симетрия на Небесния храм, докато колоритните основи на Шанхай, поставени в началото на миналия век, с помпозните сгради на Бунд и Пудонг продължават да се променят. Теракотената армия със своя ансамбъл от статуи на над 8000 войни с техните коне и карети в действителни размери зорко пази намиращата се в близост гробница на Цин Шихуанди и допълва мистиката на Азия.

ИНФОРМАЦИЯ и цени
*Стандартен пакет
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи 4774 лв
Цена на летищни такси * 603 лв
Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори 110 лв
Такса за туристическа виза за Китай 135 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 5622 лв

Общата цена на пътуването включва:

• • самолетен билет София–Истанбул–Сеул и Шанхай–Истанбул–София с включени летищни такси и полети на Турските авиолинии;
• самолетни билети Сеул–Пекин; Пекин–Сиан; Джънгджоу–Шанхай с включени летищни такси;
• 3 нощувки със закуски в хотел Lotte City Myeongdong 4* в Сеул;
• 3 нощувки със закуски в хотел Sunworld Beijing 4* в Пекин;
• 1 нощувка със закуска в хотел Grand Noble 4* в Сиан;
• 1 нощувка със закуска в хотел Peony Plaza 4* в Лоянг;
• 1 нощувка със закуска в хотел Chanwu 4* в Денфен;
• 2 нощувки със закуски в хотел Central Shanghai 4* в Шанхай;
• 4 обяда и 2 вечери в местни ресторанти с китайска храна;
• всички трансфери и турове с туристически климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• целодневна обиколка на Суел с посещение на основните забележителности;
• целодневна обиколка на Пекин и посещение на основните забележителности;
• целодневна екскурзия до Великата Китайска стена и Олимпийския комплекс в Пекин;
• екскурзия до Теракотената армия с посещение на работилница за войници;
• посещение на древните крепостни стени на Сиан и Пагодата на дивата гъска;
• посещение на пещерите Лонмън в Лоян;
• посещение на манастира Шао Лин;
• включено вечерно Дзен Шоу на открито в Денфен;
• целодневна обиколка на Шанхай и разглеждане на основните забележителности;
• входни такси на посещаваните обекти;
• местно екскурзоводско обслужване;
• застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
• подробна туристическа информация за Китай;
• водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ.
* Летищни такси към момента на публикуване на офертата (21.11.2017) са в размер на 603 лв и се фиксират към датата на доплащане – 30.03.2018, поради честата им променливост!

Общата цена на пътуването не включва:

• Традиционна вечеря с патица по пекински: 30 USD на човек при група 15 туристи;
• Тан Династи Шоу в Сиан с вечеря: 35 USD на човек при група от 15 туристи;
• Водното селище Жуджиаджияо в Шанхай: 30 USD на човек при група от 15 туристи;
• Акробатично шоу в Шанхай: 30 USD на човек при група от 15 туристи;
• Вечерен круиз по р. Хуанпу: 35 USD на човек при група от 15 туристи;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв на човек;
• Напитки по време на хранене и лични разходи.

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /20 май, неделя/ София – Истанбул

Отпътуване от летище София с полет на Турските авиолинии за Истанбул в 17:50. Кацане в 19:10 и връзка за Сеул в 20:45. Нощувка в самолета.

Ден 2 /21 май, понеделник/ Сеул

Пристигане в Сеул в 12:55 местно време. Посрещане и трансфер до хотел Lotte City Myeongdong 4* или подобен. Настаняването и свободно време за почивка и първи впечатления от столицата на Южна Корея. Нощувка.

Ден 3 /22 май, вторник/ Сеул

Закуска и целодневна обиколка на Сеул включваща обяд и разглеждане на Двореца Чангдеокгунг (ЮНЕСКО) – център на властта по време на редица крале от династия Джосеон; селището Букчон Ханок, запазило старинния си облик заради множеството автентични фасади на къщите ханок; района на Инсадонг с многобройните магазини и галерии; будисткия храм Джогйеса; пазара Гуангджанг и кулата N Tower, разположена на планината Намсан, откъдето се разкрива прелестна панорама към многомилионния град. Връщане в хотела. Вечерта по желание посещение на традиционно шоу с корейски танци. Нощувка.

Ден 4 /23 май, сряда/ Сеул

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Сеул или по желание целодневна екскурзия до остров Нами и Малката Франция с включен обяд. Островът с прекрасни паркове и алеи е възникнал вследствие на строежа на язовир Чеонгпиеонг и се намира на час и половина от столицата. На острова няма нито един електрически стълб, за да може красотата на природата да остане непокътната. Малката Франция, наричана още Паркът на Малкия Принц, заради мемориала на Екзюпери – авторът на любимата на малки и големи книга, е прекрасен завършек на този ден, посветен на околностите на Сеул. Нощувка.

Ден 5 /24 май, четвъртък/ Сеул – Пекин

Закуска и трансфер до летище за полет за Пекин. Кацане в Пекин, посрещане и трансфер до Небесния храм, построен през 1420 г. по времето на династия Мин в чест на небето. Разглеждане на Централния храм и прилежащите градини. Настаняване в хотел Sunworld Beijing 4* или подобен. По желание вечеря с Патица по пекински. Нощувка.

Ден 6 /25 май, петък/ Пекин

След закуска целодневна обиколка на Пекин включваща: посещение на площад Тянанмън – най-големият открит градски площад с площ 440 000 кв. м, чието име „Врата към божествения покой” идва от названието на вратата, която го отделя от Забранения град. Продължение към Забранения град, който представлява огромен дворец в централната част на стария Пекин, седалище на китайските династии Мин и Чин, забележителен със своите 980 сгради и над 8700 стаи и обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Посещение и на Летния Дворец с императорските градини – истински шедьовър на китайското градинарско изкуство, впечатляващи посетителите със своята хармония между естествените природни дадености и допълнително изградените павилиони, дворци, храмове и мостове. Обиколката на Летния Дворец включва разходка с лодка по езерото Кунмин, разглеждане на прочутия Дълъг коридор с рисунките, както и най-забележителния Павилион на щедростта и дълголетието с бронзовата статуя на магическия дракон Чилин. Включен е китайски обяд в местен ресторант и се посещава фабрика за обработка на перли. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7 /26 май, събота/ Пекин – Китайската стена

След закуска отпътуване за Великата Китайска стена – едно от чудесата на света. Подобно на гигантски дракон тя лъкатуши през пустини, планини и плата в продължение на 7000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, свидетелства за гения на неговите създатели и величието на древен Китай. Обяд в местен ресторант. Следобяд посещение на фабрика за нефрит – най-ценения камък в Китай и символ на благородството и чистотата. Връщане в Пекин и фото стоп при впечатляващия Олимпийски комплекс с Водния куб и „Птичето гнездо”, построено за летните Олимпийските игри през 2008 г. от швейцарската фирма Herzog & de Meuron. Нощувка.

Ден 8 /27 май, неделя/ Пекин – Сиан

Ранна закуска. Трансфер до летище и полет за Сиан. Посрещане и отпътуване за Теракотената армия – едно от Новите чудеса на света, случайно открита през 1974 г. от местни фермери. По пътя посещение на местна работилница за производство на теракотени войници. Армията и до днес пази зорко наблизо разположената гробница на Цин Шихуан – Великият Китайски император, обединил Китай още през 2 в.н.е. и поставил началото на неговото могъщество. Връщане в Сиан и настаняване в хотел Grand Noble 4* или подобен. Вечерта по желание посещение на колоритното Тан Династи Шоу с включена вечеря. Спектакълът показва традиционни танци, песни и музикални инструменти от Династия Тан. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 9 /28 май, понеделник/ Сиан – Лоянг

Закуска. Полудневна обиколка на Сиан с разглеждане на древните крепостни стени на Сиан (ЮНЕСКО) и Голямата Пагода на Дивата гъска. Трансфер до гарата за отпътуване до Лоянг с високоскоростен влак. Пристигане в Лоянг, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Peony Plaza 4* или подобен. Вечеря в местен ресторант и нощувка.

Ден 10 /29 май, вторник/ Лоянг – Денфен

След закуска посещение на световно известните пещери Лонмън (ЮНЕСКО) с уникалните, повече от 100 000 изображения на Буда. Обяд в местен ресторант и отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и на школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм, разглеждане на „Гората на Пагодите” и наблюдаване на специална кунг фу демонстрация. Настаняване в хотел Chanwu 4* или подобен в Денфен. Вечеря в местен ресторант и посещение на уникален вечерен дзен спектакъл ”Звук и светлина” на открито, в подножието на планината до манастира, сред невероятен природен декор. Нощувка.

Ден 11 /30 май, сряда/ Денфен – Джънгджоу – Шанхай

Закуска. Ранeн трансфер до летището в Джънгджоу за полет до Шанхай. Кацане в Шанхай, посрещане и по желание полудневна екскурзия до Водното селище Жуджиаджияо, наричано още Шанхайската Венеция. Неговата история датира от преди 1700 г. и е едно от най-добре запазените древни градчета в Китай. Елегантните стари мостове, лъкатушещите потоци с надвисналите плачещи върби и живописните старинни къщи придават неповторим облик на това прекрасно място. Връщане в Шанхай и по желане посещение на Акробатично шоу, по време на което имате възможност да се насладите на едни от най-добрите акробати в света и да се потопите в магията на ненадминатото китайското акробатично изкуство. Настаняване в хотел Central Shanghai 4* или подобен. Нощувка.

Ден 12 /31 май, четвъртък/ Шанхай

Закуска. Целодневна панорамна обиколка на най-динамично развиващия се град в света – Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад с Историческия Музей – най-добрият в Китай с богати колекции от китайски порцелан, картини, калиграфия, монети и древни скулптури. Обяд в местен ресторант. Следобед обиколката продължава с градините Ююан, пъстрия базар до тях и Храма на Нефритения Буда, съхраняващ две уникални свещени статуи на Буда – истинско произведение на изкуството. Вечерта, по желание вечерен круиз с корабче по р. Хуанпу. Нощувка.

Ден 13 /01 юни, петък/ Шанхай - Истанбул

Закуска и свободен ден за разходка из ултрамодерния град – Путонг с небостъргачите и Телевизионната кула, Океанариума, Френския квартал, Стария град, многобройните бутици и ресторанти по главната улица. По желание предлагаме целодневна екскурзия с влак до град Суджоу, често наричан Венеция на Изтока заради многобройните си канали. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Централния парк с Езерото на меча, Голямата Пагода и обяд в местен ресторант. Предлагаме и целодневен тур с влак до Ханджоу, известен още от древността като един от най-големите центрове за производство на коприна. Когато Марко Поло посетил Ханджоу казал, че е „най-живописният и великолепен град на земята”. В екскурзията са включени круиз по Западното езеро, посещение на Храма на Душата, обяд и чаената градина Meijiawu. Вечерта трансфер до летище и отпътуване за Истанбул в 22:45. Нощувка в самолета.

Ден 14 /02 юни, събота/ Истанбул – София

Кацане на летище Истанбул в 05:20. Полет за София в 07:45. Кацане на летище София в 09:05. Край на програмата.

Виза

Българските граждани е необходимо да притежават предварително туристическа китайска виза, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 актуална снимка паспортен формат. Таксата се заплаща в офиса на Профи Травъл при доплащането на екскурзията.

Важно

• Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 15 туристи!
• Необходими документи за записване: копие от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на отпътуване), подписан договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 2000 лв;
• Плащането става с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• Краен срок за събиране на групата: 20.02.2018;
• Доплащането на общата цена на пътуването става в срок до: 30.03.2018;
• За посещението на Китай няма задължителни ваксини;
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в лева по курса на долара за деня в офиса ни при пълното плащане на екскурзията;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• Цените са изготвени при курс 1USD=1,67 лева на ОББ към 21.11.17 и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева Профи Травъл си запазва правото да промени цената към момента на доплащане, който е 30.03.2018.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
• Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.

Профи Травъл Център ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. «Стефан Караджа» 2.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:00 +359 897 967 485 plovdiv@profitravel.bg