2 867 лв

Круиз Западно Средиземноморие от Барселона

  • Барселона
  • Корсика
9 дни / 8 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
Очаквайте нови дати
Обща информация

Морски круиз в Кан, Испания, Италия и Франция

Едно пътуване на борда на круизния кораб MSC SEAVIEW остава незабравимо преживяване за цял живот. Благодарение на изчистения си дизайн и концепция за повече площ на откритите пространства ще имате възможност да се насладите на красивия пейзаж заобиколени от слънце и море. Независимо дали сте на басейна, в някой от ресторантите или на просторната променада със стъклени мостчета пред Вас се откриват ефектни и неповторими гледки. Бъдете още по близо до морето и мечтите си, заповядайте на борда на новия круизен кораб MSC SEAVIEW!

Програма

Ден 1 /петък/ София – Барселона

Излитане от летище София с директен полет и кацане в Барселона. По желание трансфер до хотел 4* настаняване и нощувка. Свободна вечер за самостоятелно опознаване на най-големия град на областта Каталония.

Ден 2 /събота/ Барселона/Начало на круизното пътуване

Градът се намира на Средиземноморското крайбрежие в североизточната част на Испания. Населението е 3 млн. души. Съществуват множество хипотези относно основаването на града. Легенди отреждат това дело на елинския бог Зевс, а според историците основите на града са поставени през I век пр.н.е от римляните, които основават малка колония около планината Табер, давайки му името Барсино. В близост са открити останки от антични поселения, датиращи от края на бронзовата епоха. В следващите векове градът постепенно се разраства. Между IV и XIII век, благодарение на стратегическото си местоположение на морския бряг и далеч от мюсюлманските владения, Барселона се превръща в политически, религиозен и търговски център. Основните архитектурни стилове, които доминират атмосферата на града са: готика, модернизъм и автентичния и магичен свят на Гауди. Основни забележителности: Катедралата La Sagrada Familia (Светото семейство), Готическият квартал – сърцето на града и историческо, политическо и религиозно ядро, парк Гюел, Plaza de Cataluna – Площад Каталуня, булевард La Avenida de Lа Gracia, Площад Plaza de Espana, El pueblo espanol (Испанското село), прочутата улица Ла Рамбла, Зоологическата градина и др. Около 15 ч. регистрация и качване на борда на круизния кораб. Отплаване около 18:00.

Ден 3/неделя/ Аячо/о-в Корсика/Франция

О-в Корсика макар и да е френска територия, притежава свой собствен приключенски дух и магия и е напълно заслужил името си “Островът на красотата”, дадено му от гърците. Той не е много голям като територия и е четвъртия по големина остров в Средиземно море. Огромното разнообразие и съчетание между природа и култура, както стратегическо му разположение между Франция и Италия е изиграло голяма роля в неговото развитие. Това е направило Корсика идеалният средиземноморски остров – пропит от история, култура и традиции, предлагащ изключително кулинарно богатство. С мек и приятен климат целогодишно, остров Корсика е една от най-добрите туристически дестинации в света и това не е учудващо. Популярно място за туристите е столицата Аячо, която е и родното място на френският император Наполеон Бонапарт, на когото са посветени не малко музеи и художествени галерии из целия град. Основни забележителности: Casone Gardens, Историческият квартал на Аячо, Катедралата на Аячо, музеят Fesch, кулата Капитело в залива на Аячо, Родната къща на Бонапарт.

Ден 4 /понеделник/ Генуа/Италия

Генуа е столица на региона Лигурия и е известен най-вече с пристанището и аквариума си, който е вторият по големина в Европа. И днес в Генуа се намира най-голямото пристанище на Италия, където постоянно има круизни кораби, а част от Стария град е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.Тук е и родното място на Христофор Колумб. Генуа е малък град, в който центърът и забележителностите се достигат лесно и икономично пеш или с такси. Затова можете да се разхождате самостоятелно. Ако, обаче предпочитате да посетите привлекателни места извън града, като красивите градове Портофино или Монте Карло, е по-практично да се възползвате от бреговите екскурзии на круизната компания или да си вземете кола под наем. Основни забележителности: Аквариумът - Acquario di Genova, Фарът – Lanterna, резиденцията Palazzo Reale, Исторически център на Генуа, Площад Де Ферари - Piazza De Ferrari, Къщата на Христофор Колумб.

Ден 5/вторник/ Ла Специя, Италия

Ла Специя е морски курортен град в регион Лигурия, западна Италия. Това е вторият по големина град в Лигурия след Генуа.Тук се намира едно от основните търговски и военни пристанища на Лигурско море. Ла Специя е отправната точка за екскурзия до Чинкуе Тере. До живописните селца може да се стигне с влак или лодка. Градът е известен още със своите музеи и Залива на поетите. Забележителности: Замъкът Сан Джорджо, на Via XXVII Marzo, катедрала Чиеза ди Nostra Signora дела Neve, мостът Tahon de revel, Военоморския музей, Чинкуе тере /пет села/- разположени на скалите по протежение на лигурския бряг в северозападна Италия.

Ден 6/сряда/ Чевитавекия/Рим, Италия

Дори вече да не е „Сaput mundi” (Столица на света) Рим е един грандиозен и динамичен метрополис, свидетелстващ за отминалото величие на огромната империя, доминирала в античния свят. Влиянието на Вечният град първо като център на Римската империя, а след това и като средище на Християнството, няма аналог в историята на западния свят. В продължение на 2 500 години императори, папи и граждани от различните епохи оставят своя отпечатък върху Рим. В резултат на това градът се е превърнал в истински музей на открито. Рим омагьосва с великолепно архитектурно наследство – древни храмове, средновековни и ренесансови сгради, богати музеи-съкровищници, барокови фонтани, подземни гробници и многобройни паметници. Всеки римски площад и всяка улица е една истинска палитра от исторически епохи. Но духа на града се крие и в неговите жители, многолики по националност, забързани или спокойно пиещи силно еспресо, похапващи традиционна паста или стичащи се към храма за литургия. Основни забележителности: Колизеумът, Римският Форум, Капитолийският хълм, Константиновата арка от IV-ти век, Площад “Венеция”, Фонтанът “Треви”, Националната галерия за антично изкуство, Площад “Барберини", Площадът на народите, Испанските стълби, Замъкът Сант’Анджело, Пантеонът, Пиаца Навона, Базиликата Сан Клементе, Фонтанът на костенурките, църквата Chiesa del Gesu, Ватикана

Ден 7 /четвъртък/ Кан, Франция

Кан е известен курорт на Френската Ривиера. Населението му е около 70 000 души, но по време на ежегодно провеждащият се филмов фестивал стават повече от милион. В Кан се провеждат и други интересни събития като фестивал на игрите – бридж, белот, табла, шах и др., пролетен карнавал с маски, международно изложение на луксозни почивки – представят се оферти от туристически агенции за пътувания до екзотични дестинации. Основни забележителности в Кан са музеите. Най-интересни сред тях са музеят-замък на изкуствата, морският музей и музеят на фотографията. Най-голямата атракция в Кан, обаче си остава пристанището. Там се намират едни от най-луксозните яхти в света, а по време на кино фестивала блясъкът им е още по-ослепителен. Плажните ивици не са широки, пясъкът не е фин, а по-скоро каменист. Всичко това се компенсира от красивата гледка и луксозните барове, хотели и вили, разположени по крайбрежието. Крайбрежната улица Ла Кроазет (La Croisette) е най-известната и луксозна улица в града. Тук се разхождат всички знаменитости – актьори и режисьори, защото на нея се намира фестивалният дворец, където от 1939 година насам се провежда филмовото събитие на годината. Пред двореца има и алея на славата с отпечатъци на звездите с високи заслуги в киното.

Ден 8 /петък/Палма де Майорка, Испания

Майорка е най-големият от автономния Балеарски архипелаг и четвърти по големина в Средиземно море. Намира се на около 70 км. от Валенсия и 180 км. от Барселона. Общата площ на острова е 3627 км2, а крайбрежната обиколка е 550 км. Благодарение на средиземноморския си климат, Майорка се отнася към списъка с курорти, посещавани целогодишно. Още един важен фактор, превърнал Майорка в един от най-привлекателните ъгълчета на света се явява удивително богатата и разнообразна природа на острова. Забележителности: Столицата Палма де Майорка с романтиката на крайбрежието и старинната си архитектура, малките улички и цветни “петна” в еврейския квартал и типични заведения, готическата катедрала “La Seu”, старата част на Палма със своите малки и тесни каменни улички, китни старинни къщи, благороднически дворци и няколко красиви църкви, Дворецът Almudaina - древна мавърска крепост, “Слънчевият дворец” от 18 в., старинният квартал Portella, крепостта Castillo de Bellver, селището Вардемоса на 17 км. от столицата Палма, "Пещерата на дракона“.

Ден 9 /събота/Барселона - София

Пристигане на пристанище Барселона около 08:00. Трансфер до летище за полет от Барселона до София. Край на програмата

Обща информация за круизния кораб

MSC Seaview е най-новият кораб от флотилията на MSC. Първият му маршрут се състои през месец юни 2018 година. MSC Seaview носи характерната за флотилията на MSC италианска елегантност, но има добавени много стилни елементи. Красивият кораб ще ви изненада с многото си удобства и възможности за развлечния, заобиколени от модерна обстановка. В проектирането му е заложена концепцията за повече площ на откритите пространства на борда, в сравнение с всички други кораби. Пасажерите ще имат възможността да се наслаждават на почивката си на открито и да се разхождат по внушителната 360° открита алея със стъклени парапети, която преминава през целия кораб и открива невероятна гледка към морето. Корабът се отличава с изчистен дизайн и несравним комфорт, съчетавайки най-доброто от континенталния стил с обслужване от световна класа и внимание към детайлите. На борда ще се насладите на петзвездна кухня, релаксиращи и разкрасителни процедури, постоянно обгрижвани от висококвалифициран персонал.

Настаняване:

Общо 2066 каюти, разделени на: вътрешни каюти, външни с илюминатор и каюти с балкон, апартаменти, апартаменти с джакузи и ВИП апартаменти . Специално пригодени каюти от всяка категория, са налични за пътници с двигателни затруднения.

Хранене и развлечения:

Гостите на MSC Seaview имат богат избор от ресторанти и заведения за хранене.
Корабът разполага с два основни ресторанта - Golden Sand Restaurant, Silver Dolphin Restaurant и два бюфета (Marketplace Buffet). Всеки от тях предлага висококачествена селекция от ястия, богат избор на италиански специалитети и свежи плодове. Всички продукти са пресни и внимателно подбрани, а хлебните изделия се приготвят на борда. Ястията варират от традиционна средиземноморска кухня до екзотични интернационални рецепти. За по-нетърпеливите бюфетът Marketplace Buffet предлага възможност за бързо хапване. Предлагат се и няколко специализирани ресторанти – японски, тепаняки и италиански.
Специализирани ресторанти (срещу допълнително заплащане):
Pan Asian Market Kitchen by Roy Yamaguchi - на 16-та палуба
Teppanyaki restaurant by Roy Yamaguchi - на 16-та палуба
Atelier Bistrot - френско бистро, намира се на 8-ма палуба
Butcher's Cut - на 16-та палуба
Ocean Cay restaurant- на 16-та палуба
Biscayne Bay Restaurant & Buffet
На борда на MSC Seaview възможностите за вечерни забавления и нощен живот са много и за всеки вкус. Плаващият хотел разполага с внушителните 19 дневни и нощни заведения – барове, дискотека, пиано бар, спортен бар, нощен клуб за танци, коктейл барове до басейните и още доста вътрешни и външни барове плюс казино и театър, в който всяка вечер се изнасят забележителни шоу програми. В тях няма да ви потърсят такса за вход, но тъй като напитките не са включени в цената на круиза, всички - безалкохолни и алкохолни - се заплащат според цени в меню. MSC предлага и опция предварително да закупите All Inclusive пакет за напитки, с който в зависимост от консумацията може да спестите малко пари.
Барове, свободно време и релакс:
Champagne bar
Garage Club
Haven Lounge
Aurea Bar
Marketplace bar
Casino
Seaview Lounge
Seaside Bar – палуба 5
Panorama Bar
Sports Bar
Venchi Chocolate Bar
Wine Cocktails
Открити барове:
Aurea Bar – палуба 19
Miami Beach Bar – палуба 16
Miramar Bar – палуба 19
South Beach Bar – палуба 7
Venchi Gelato – палуба 7

Спорт и развлечения:

MSC Seaview разполага с обширен фитнес с панорамна гледка към морето, както и затворена зала за баскетбол, волейбол и тенис.
На борда на MSC Seaview има 6 басейна, единият от които е закрит с подвижен покрив и при хубаво време се превръща в открит и аквапарк за децата на 18-та палуба.

Други:

MSC Aurea Spa: СПА комплексът Aurea SPA е разположен на площ от 2400 кв.м. с панорамна гледка към морето. Фитнес, джакузита, салон за красота, сауна, парна баня и зона за релакс са част от комплекса. Гостите на кораба могат да се възползват (срещу заплащане) от 19 различни типа масажи, 20 процедури за тяло, 22 процедури за лице, ароматерапия, маникюр и педикюр. Всички услуги се предлагат от квалифициран екип от масажисти, доктор, маникюристи, педикюристи, фризьори, персонални фитнес инструктури и инструктури по йога.

За деца: На борда ще намерите страхотни заведения, развлекателни и спортни съоръжения и програми, които ще направят всеки един от дните на кораба вълнуващ:
Билярд
Формула 1 симулатори
Виртуални игри и боулинг
Аква парк на 18-та палуба
Зип лайн - 105 метра
Бебешки клуб (за деца под 3 години)
Мини-клуб лего (за деца от 3 до 6 години)
Лего клуб (за деца от 7 до 11)
Тийнейджърски клуб – стая за игра за деца от 15-17 години
Младежки клуб – предназначено за деца от 12-14 години

Технически данни:

Година на производство – 2017
Характеристики на кораба:
Дължина: 323 м.
Ширина: 41 м.
Тонаж: 154.000 тона
Скорост: 22 възела
Капацитет (при двойно настаняване): 5,179
Брой кабини: 856
Екипаж: 1413
Декове: 18
Електрическо напрежение: 220/110
Флаг Италия

Важно
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

• Необходими документи за записване: данни или копие от лична карта или валиден задграничен паспорт /минимум 6 месеца от датата на връщане/, попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит в размер на 20 % от цената на човек на избран тип кабина и 100 % от цената на самолетният билет. Доплащането се извършва до 40 дни преди отпътуване.
• Цените и местата подлежат на препотвърждение към момента на правене на резервации;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF;
• Допълнителните екскурзии и услуги се заявяват и заплащат в лева предварително в офиса ни;
• За посещението на Испания, Италия и Франция няма изискване за задължителни ваксини.
• Круизната компания си запазва правото на промяна в маршрута без това да изменя значително програмата;
• Круизната компания си запазва правото на промяна в номера на кабината с такава от същия или по висок клас;
 

АНУЛАЦИОННИ СРОКОВЕ И ГЛОБИ ПРИ ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ:

 -60 или повече дни преди датата на отплаване 50 евро глоба
- 59 до 30 дни преди тръгване – 25 % неустойка
- 29 до 22 дни преди тръгване – 40 % неустойка
- 21 до 15 дни преди тръгване – 60 % неустойка
- 14 до 6 дни преди тръгване – 80 % неустойка
- По-малко от 5 дни преди тръгване – 100 % неустойка

Резервирай сега това пътуване

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:00 +359 897 967 485 plovdiv@profitravel.bg