промо
4 106 лв 3 906 лв

Круиз Куба, Ямайка, Кайманови острови, Мексико

  • Куба
  • Ямайка
  • Кайманови острови
  • Мексико
9 дни / 7 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
03 . 12 . 201910 . 12 . 2019
Обща информация

Морски круиз в Хавана, Куба, Мексико и Ямайка


Величие и простор са двете условия, които извеждат на първо място MSC Opera, едино от най-големите и романтични кораби в редиците на круизната компания MSC. Корабът е модернизиран за последно през юли 2015 год., благодарение на което се създадоха много повече възможности за развлечения, бяха въведени най-модерни технологии и изградени нови магазини и кабини. Подарете си за Вашата следваща почивка едно невероятно пътуване до прекрасни дестинации като Куба, Ямайка и Мексико на борда на MSC Opera.

Програма

Ден 1 /вторник/ София –Рим - Хавана

Излитане от летище София в 07:40 с полет на Alitalia до Рим и кацане в 08:50. Полет до Хавана в 14:35 и пристигане в 20:20. Трансфер до пристанище Хавана за регистрация и качване на круизния кораб MSC Opera. Вечеря и нощувка.

Ден 2 / сряда/ Хавана

Закуска на борда на кораба. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до долината Винялес, разположена на югозапад от Хавана, район с изключителна природна красота. Разглеждане на „моготите”, включени в списъка на ЮНЕСКО като уникален природен пейзаж. По пътя посещение на цех за производство на пури. Разглеждане на най-известната „Индианска” пещера и разходка с лодка по водите на подземната река Сан Висенте.
Вечерта, по желание посещение на прочутия нощен клуб Тропикана, където сякаш още ехти гласът на великия Нат Кинг Кол. Нощувка на борда на кораба.

Ден 3/ четвъртък/ Хавана – отплаване около 18:00

След закуска по желание пешеходна обиколка на Хавана – един от най-очарователните градове в света. Старият град с прекрасните сгради и площади в колониален стил, датиращи от 16 век, днес е признат от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Ще разгледаме крайбрежния булевард „Малекон” – романтично място за музиканти и влюбени, Капитолията (само отвън), очарователния площад „Plaza Vieja”, посещение на известния Музей на рома, площада „Пласа де Армас” и Катедралата „Сан Кристобал”, разположена на „Plaza de la Catedral”. Връщане на кораба обяд и свободно време за почивка преди отплаване на круизния кораб. Вечеря и нощувка.

Ден 4 /петък/ Плавателен ден

Време за отдих и забавления на борда на елегантния кораб, за ползване на уникалните спортни съоръжения, за разнообразни развлечения и кулинарни изненади – всичко необходимо, за да почувствате пътуването наистина уникално!

Ден 5/събота/ Монтего бей, Ямайка

Пристигане в Монтего бей в 08:00. Пристанищният град, който е втори по големина в Ямайка, очарова със слънчевите тропически плажове, контрастиращи на зелените хълмове, осеяни с безброй екзотични палми. Тук можете да откриете повече стаи за настаняване, отколкото във всяка друга част на Ямайка. Многобройните заведения и ресторанти, предлагат превъзходни местни специалитети и поддържат една най-добрите кухни в страната. Отплаване около 19:00.
По желание включване в екскурзия до Очо Риос. Начало на тур "Очо Риос и водопадите на река Dunn". По път за прочутите водопади на река Dunn ще видите красивите пейзажи на Ямайка и ще преминете през много исторически местности и селища. Край река Dunn се е състояла битката Las Chorreas между испанци и англичани затова кой да притежава острова. Англичаните печелят битката и Las Chorreas става собственост на Чарлз Прайс. По късно територията на Las Chorreas била закупена от ямайското правителство, за да се използва за построяване на съоръжения за отдих и развлечения. Красивите водопади са описвани като природен феномен. Малките във формата на купол водопади се подреждат като термални извори, каквито се срещат във варковите пещери. Тук можете да направите пауза в салоните за масаж и да се наслаждавате на гледката към водопадите. Любителите на природата ще могат да видят красивата тропическа растителност с палми, папрат, бамбук, орхидеи. След посещението на водопадите ще имате почивка за обяд на бюфет с типични ястия от Ямайка. Връщане на кораба и отплаване около 18:00 ч.

Ден 6/неделя/ Джорджтаун, Кайманови острови

Пристигане в 08:00. Кайманите са група от 3 острова - Големият Кайман, който е най-развит и най-населен, Кайман Брак и Малкият Кайман. Те са разположени в западната част на Карибско море - на 480 мили южно от Маями, на 150 мили южно от Куба и на 180 мили северозападно от Ямайка. Каймановите острови са известни на туристите със златистите си брегове, кристално чистата вода и гостолюбивите местни жители.
Повечето от местните забележителности се намират в столицата Джорджтаун, отличаващ се с разнообразна архитектура. Като паметник на крал Джордж V в столицата се издига часовникова кула. Интересно за посещение е и едно село, наречено Ад заради грапавите си коралови образувания. Туристите могат да си направят разходка с подводница или с лодка с прозрачно дъно. Отплаване около 15:00.
По желание вклчючване в полудневен тур на острова и плажа Tiki цена около 52 EUR на човек.
Когато разказвате на приятелите си за тази екскурзия ще имате пълното право да твърдите, че сте били до Ада и обратно. Но освен, че Hell (Ад) е името на град на Каймановите острови няма нищо притеснително. С климатизиран автобус се отпътува през Джордж таун покрай западното крайбрежие с белоснежният плаж на Seven Mile Beach и Губернаторското имение с величествената архитектура и достигате до Фермата за костенурки. Тук се развъждат и отглеждат костенурки и когато пораснат се пускат в дивата природа. После тура продължава към северозападната част на острова към градчето Hell. На пощенските картички, изпратени от тук слагат печат „Mailed from Hell“ (Поща от Ада). Връщане в Джордж таун и трансфер до плажа Tiki Beach. На плажа има ресторант, бар, шезлонги, съблекални, тоалетни, душове. За любителите на активната почивка срещу допълнително заплащане се предлагат джетове, каяк, парасейлинг и други.
Връщане на кораба. Отплаване около 15:00 ч.

Ден 7 /понеделник/ Козумел, Мексико

Пристигане в 10:00. Остров Козумел е част от екзотичната круизна дестинация Канкун, Мексико. На остров Козумел се намира петата по големина подводна пещера, открита едва през 1990г. В далечните години на пиратските подвизи, островът се превърнал във важна спирка за пиратските кораби. Днес надеждата за скрити съкровища кара много гмуркачи да опитват късмета си в подводните пещери и красивото крайбрежие на острова.
Великолепието на океанската флора и фауна е открито и от големия океански изследовател и режисьор Жак Кусто. Козумел е обявен за Национален морски парк за защита на красивите коралови рифове и тропическите риби.
По желание включване в екскурзия "XCARET ECO PARK"– цена 95 EUR на човек
Xcaret е най-големият и вълнуващ екологичен и археологичен парк в Латинска Америка. Предлага на своите посетители вълнуващи приключения в тропичната джунгла на брега на Карибско море. Слиза се от ферибота в Playa Del Carmen и следва кратко пътуване до парка. На място водач помага и насочва към различните атракции, след което имате свободно време. Може да разгледате музея, птичия парк, ботаническата градина, аквариума, възстановените руини на маите, реплика на селище на маите или да плувате в
подземната река.
Заб.: Трансферът с ферибот до Playa Del Carmen продължава около 45 мин. и зависи от атмосферните условия. На място може да се наеме екипировка за шнорхелинг. Опционалните атракции са срещу доп. заплащане. Препоръчва се да носите бански, биоразградима слънчева защита, шапка и резервни дрехи.
Отлаване около 18:30.

Ден 8 /вторник/Хавана - Рим

Пристигане на пристанище Хавана около 13:30, напускане на кораба и трансфер до летище Хавана. Полет на Ali Italia в 22:20 Нощувка в самолета.

Ден 9 /сряда/Рим - София

Кацане на летището в Рим в 14:25. Отпътуване за София в 15:20 и пристигане в 18:10. Край на програмата.

Обща информация за круизния кораб

По време на плаването с MSC Opera можете да се отпуснете в традиционна елегантна обстановка, съчетана с модерен комфорт. Веднага след като се качите на борда Ви очаква топло италианско посрещане. Насладете се на Вашето еспресо в кафе-бара или на вкусен италиански домашен сладолед в нашия сладоледен салон. На борда можете да намерите още интернет кафе и WiFi на определени места на кораба. Вашите деца ще бъдат очаровани от игрището за мини голф. За любителите на спорта сме осигурили курс в нашата фитнес зала. И когато вечер слънцето се скрие зад хоризонта, ние Ви каним на изискана вечеря със седем блюда и изключително шоу в невероятния Teatro dell' Opera.

Настаняване:

Много от каютите на MSC Opera разполагат със самостоятелни балкони и всички помещения са просторни и уютно обзаведени. Насладете се на италианския стил на борда, с който корабите на МSC са толкова известни. Това може да забележите в красивия мрамор в лобито или в стъклените стени на общите части, които дават възможност да се имате невероятната гледка към океана. Стандартните вътрешни кабини са около 13 кв. м и разполагат с две отделни легла, които могат да се свързват в едно двойно, интерактивна телевизия, телефон, мини бар, сейф, гардероб, баня с душ, климатик.

Хранене и развлечения:

На борда на MSC Opera има 2 основни a-la-carte ресторанта, бюфет на самообслужване, открит ресторант - IL Patio.

Спорт и развлечения:

На разположение на гостите са 2 джакузита, Спа център с парна и суха сауни, салон за красота, фитнес център, външна алея за джогинг и разходка, игрище за баскетбол, волейбол, футбол и тенис, шафълборд, мини голф.

Други:

Барове и зали: 9 в откритите и закритите зони на кораба, караоке, театър, дискотека, казино, интернет кафе, арт галерия, фото галерия, детски и тийн клуб, зала с видео игри, конферентна зала, библиотека, магазини, включително Duty-free. Разплащането на кораба се извършва с "бордна кредитна карта". Цялата сметка може да се заплати на края на пътуването с кредитна карта Amerian Express, VISA, MasterCard или в брой с американски долари.

Технически данни:

Година на производство – 2004
Характеристики на кораба:
Характеристики на кораба:
Дължина: 251.25 м.
Ширина: 28. 80 м.
Тонаж: 59.058 тона
Скорост: 21.70 възела
Капацитет (при двойно настаняване): 1,712
Брой кабини: 856
Екипаж: 728
Декове: 13

Важно
• Необходими документи за записване: данни или копие от валиден задграничен паспорт /минимум 6 месеца от датата на връщане/, попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит в размер на около 70 % от пакетната цената на човек;
• Цените и местата подлежат на препотвърждение към момента на правене на резервации;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF;
• Доплащането се извършва в срок до 45 дни преди отпътуване.
• Допълнителните екскурзии и услуги се заявяват и заплащат в лева предварително в офиса ни при доплащането на екскурзията;
• За посещението на Куба няма задължителни ваксини.
• Круизната компания си запазва правото на промяна в маршрута без това да изменя значително програмата;
• Круизната компания си запазва правото на промяна в номера на кабината с такава от същия или по висок клас;
Резервирай сега това пътуване

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:00 +359 897 967 485 plovdiv@profitravel.bg