" /> КРУИЗ с ЛУКСОЗЕН КАТАМАРАН В ГЪРЦИЯ - почивка в Гърция

КРУИЗ с ЛУКСОЗЕН КАТАМАРАН В ГЪРЦИЯ

Версия за печат

КРУИЗ С ЛУКСОЗЕН КАТАМАРАН В ГЪРЦИЯ Резервирай за резервация и въпроси:

7 дни/6 нощувки
Цена: от 1075 лева
Дата: септември - октомври 2019

 

Круиз по маршрут: Тасос - Самотраки - Лимнос
Круиз по маршрут: Скиатос - Скопелос - Алонисос

Основни предимства на нашето предложение:
✓ Чисто нов луксозен катамаран - управляван от опитен капитан!
✓ Модел BALI 4.1 е най-просторен и най-иновативен в своя клас катамарани!
✓ Обширен салон и максимално голям кът за слънчеви бани!
✓ Икономичен разход на гориво – благодарение на подемната сила на ветровете !


Комбиниран мултифункционален салон с идеална видимост, големи плъзгащи се прозорци които създават уют и комфорт по време на пътуването и по време на престоя на котва в морето.
Напълно оборудвана кухня с електроуреди. Ергономичен дизайн в каюти и общи помещения.
Настаняването е в 4 двойни каюти, като 2 от каютите са с отделни бани и 2 са с обща баня. Дължина 12 м и ширина 6 м а с достатъчно място за слънчеви бани и водни забавления.Вместимост: хладилна камера - 270 литра; резервоар с чиста вода 800; резервоар с гориво 400. Гарантирани международни стандарти за сигурност !

Програма:

Маршрут по програма Тасос-Самотраки-Лимнос

Ден 1 / Кавала – Тасос

Настаняване на катамаран “Iris“, акостиран в пристанище Кавала.
Капитанът ще Ви приветства с добре дошли с напитка и ще Ви запознае с удобствата и функциите на ветроходният катамаран. Следва задължителната, но съдържателна видео-инструкция за безопасност. Време за пазаруване на продукти и напитки за пътуването. Напускане на пристанището и разпъване на платна за попътен вятър в посока остров Тасос. Пускане на котва в някой от живописните заливи на острова.
Привечер капитанът Ви кани на барбекю-вечеря (включена в цената) на борда на катамарана или на сушата в зависимост от времето (без включени напитки).
Нощувка на катамарана на пусната котва.

Ден 2 / круиз до остров Самотраки

Закуска на борда. Вдигане на котва рано сутринта и отплаване за остров Самотраки. Освен плаване Ви очакват още водни забавления в кристалните води на Егейско море и откриване на очарователни закътани заливчета. На Самотраки няма дълги плажове с бели пясъци, но за сметка на това дивите плажове ще Ви зарадват с невероятно чиста вода
В древността островът е бил населен с тракийски племена и оттам идва и името му.
За разлика от боговете на Олимп, които живеят на върха на свещената планина, Великите тракийски богове са тези, които обитават земята и подземното царство. Одисей и Филип Македонски са сред древните знаменитости, за които се говори, че са посетили Светилището на Самотраки. Очакват Ви плуване в морето, плаж на брега. Вечеря на борда или в ресторант на брега (не е включена в цената).

Ден 3 / Самотраки - Лимнос

Закуска на борда. След изгрева на слънцето се отправяте на обиколка на остров Самотраки. Капитанът ще пуска котва в уникални заливчета с възможност за плуване. Някои от заливите са достъпни само по море и това ги прави още по привлекателни, диви и загадъчни.
Следобед поемане курс на юг в посока остров Лимнос (Лемнос).
На остров Лимнос има и големи плажове, но това не нарушава автентичната идилична атмосфера на Средиземноморието.
Акостиране в спокоен залив, достъпен само с лодка, където ще посрещнем залеза на слънцето. Нощуване на котва в този залив, но преди това доброволец от групата ще приготви (по желание) вечерята за всички на борда или вечеря в ресторант на острова (не е включено в цената)

Ден 4 / Лимнос

Закуска на борда и плаване около Лимнос с междинни спирки за плуване, гмуркане или плажуване в един от красивите заливи. В ранния следобед се акостира на някое от пристанищата на острова с възможност за разглеждане на забележителностите, почивка на плажа, гмуркане или просто почивка четейки интересна книга на луксозния Bali 4.1. Нощуването ще бъде на това пристанище с вечеря в някой от местните ресторанти.

Ден 5 / Лимнос - Тасос

Закуска на борда и поемане на курс на северозапад към остров Тасос. Пасажите от плуващи делфини и възможност за риболов ще бъдат част от разнообразието на деня.
Пускане на котва за нощуване в района на старото пристанище на остров Тасос и възможност за вечеря в местен ресторант с морски специалитети (не е включена в цената).

Ден 6 /Тасос - Кавала

Закуска на борда. При изгрев слънце отплаване на север за последно акостиране в началното точка на круиза - пристанище Кавала. Следобед – възможност за посещение на известният термален извор Лутра Елефтерон (Loutra Eleftheron) и таверните на Кавала.


Ден 7 / Кавала

Закуска на борда и освобождаване на катамарана до обяд. Край на круизa.

Маршрут по програма Скиатос-Скопелос-Алонисос

Ден 1 / полуостров Ситония – залива Куфо / Халкидики

Настаняване на катамаран “Iris“, акостиран в пристанище на полуостров Ситония (Неос Мармарас или Никити). Капитанът ще Ви приветства с добре дошли с напитка и ще Ви запознае с удобствата и функциите на ветроходният катамаран. Следва задължителната, но съдържателна видео-инструкция за безопасност. Време за пазаруване на продукти и напитки за пътуването. Напускане на пристанището и разпъване на платна за попътен вятър в посока южната част на Ситония.
Акостиране в залива Порто Куфо (Porto Koufo), който е най-голямото естествено образувало се пристанище на Гърция и се споменава в пътеписите още от древността.
Свободно време за плаж, плуване, шнорхелинг както и за приготвяне на вечеря на борда на катамарана (не е включена в цената) или посещение на някой от рибните ресторанти в залива (не е включена в цената). Нощуваме на пусната котва.

Ден 2 / Ветроходен круиз до Спорадите

Закуска на борда. Вдигане на котва рано сутринта и отплаване за Спорадите. Освен плаване Ви очакват още водни забавления в кристалните води на Егейско море и откриване на необитаеми островчета с техните закътани заливчета.
В следващите 2 дни в зависимост от посоката на ветровете се обикалят по посока на часовниковата стрелка или в обратна посока 3 от най-интересните Спорадски острова: Скиатрос; Скопелос и Алонисос.
Привечер капитанът Ви кани на барбекю-вечеря (включена в цената) на борда на катамарана или на сушата на един от трите острова в зависимост от времето (без включени напитки).
Нощувка на катамарана на пусната котва.

Ден 3 / Скиатос - Скопелос - Алонисос

Закуска на борда. След изгрева на слънцето продължавате ветроходна разходка по заливите и бреговете на Спорадските острови. Очакват Ви отново плуване в морето, плаж на брега или на слънчевата площадка и разходка по очарователните острови.
Автентичният дух на Средиземноморието се чувства навсякъде и това е причината Скопелос да бъде избран за снимачна площадка на американския мюзикъл "Mamma MIA!''
За желаещите да практикуват шнорхелинг има осигурена екипировка. Нощуваме на котва в някой от островните пристанища или заливи. По желание вечеря в някой от местен ресторант на брега (не е включена в цената).

Ден 4 / Алонисос - Скопелос - Скиатос - Порто Куфо

Закуска на борда. Довършване на обиколката на третия остров и поемане на обратен курс на север към Халкидики и полуостров Ситония. Днешния ден е удобен момент да станете част от “екипажа“ (по Ваше желание) и да поемете макар и за малко кормилото на катамарана под зоркия надзор на капитана. Ако проявите желание може да се грижите за правилното изложение на платната в посока на вятъра. Привечер акостиране отново в залива Порто Куфо, където ще останете закотвени за вечерта. Вечеря на борда или в ресторант на брега (не е включена в цената).

Ден 5 / Неос Мармарас / Никити

Закуска на борда. При изгрев слънце отплаване на север за последно акостиране в Неос Мармарис или Никити и освобождаване на катамарана до обяд. Край на круизa.

РЕЗЕРВИРАЙ

Дати:

Маршрут Тасос-Самотраки-Лимнос: 14 - 20 септември 2019

Маршрут Скиатос-Скопелос-Алонисос: 17-21 и 22-26 септември 2019;
27 септември - 01 октомври 2019

Цени:

14 - 20 септември 2019 Стандартна Промоционална до 19 юли 2019
По маршрут Тасос - Самотраки - Лимнос на човек в двойна каюта при минимум 4 и максимум 8 туристи 1665 лв 1565 лв
на човек в единична каюта 3030 лв 2930 лв
17-21 септември; 22-26 септември 2019; 27 септември - 01 октомври 2019 Стандартна Промоционална до 19 юли 2019
По маршрут Скиатос - Скопелос - Алонисос при минимум 4 и максимум 8 туристи 1175 лв 1075 лв
на човек в единична каюта 2115 лв 2015 лв

Общата цена на пътуването включва:

• наем на катамарана за 7/ съответно 5 дни;
• капитан на борда;
• 6/съответно 4 нощувки на катамарана със закуски (яйца, хляб, масло и сладко);
• 1 барбекю-вечеря (без напитки) (Отнася се само за круиза на Спорадските острови);
• питейна вода на борда;
• екипировка за шнорхелинг и риболов;
• трансфери до брега с гумена лодка;
• застраховки на всички места в катамарана.

Общата цена на пътуването не включва:

• храна и напитки извън упоменатите, че са включени;
• гориво за катамарана и пристанищни такси които се разделят между туристите – (при максимален брой 8 туристи - около 120 евро/съответно 100 евро на човек);
• допълнителен член на екипажа - 600 евро /съответно 450 евро за целия круиз (заявява се при записване);
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини - по желание и към момента на подписване на договора;
• Бакшиши и лични разходи.

Важно

• Цената на круизното пътуване е валидна при минимум 4 и максимум 8 записани туристи като горивото и пристанищните такси се заплащат от тях на място при приключване на пътуването;
• В зависимост от посоката и силата на ветровете, катамаранът може да изразходва повече гориво, но може да бъде и много икономичен, затова посочената сума за гориво и пристанищни такси е ориентировъчна;
• Туристите могат да се информират от капитана за моментния реален разход на гориво и пристанищни такси във всеки момент от пътуването;
• По преценка на капитана и с цел сигурност и комфорт на пътуването, отделни части от маршрута може да бъдат променени, като се запази общата продължителност и повечето предвидени атракции по дестинацията;
• При запитване могат да се организират допълнителни нощувки преди или след круиза в хотел на Халкидики;
• Необходими документи за записване: данни от валидна лична карта или валиден задграничен паспорт, подписан договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и 100 % плащане;
• Плащането става в брой, с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• При въвеждане на допълнителни държавни такси след публикуването на програмата те подлежат на допълнително заплащане.

Програма:

Маршрут по програма Тасос-Самотраки-Лимнос

Ден 1 / Кавала – Тасос

Настаняване на катамаран “Iris“, акостиран в пристанище Кавала.
Капитанът ще Ви приветства с добре дошли с напитка и ще Ви запознае с удобствата и функциите на ветроходният катамаран. Следва задължителната, но съдържателна видео-инструкция за безопасност. Време за пазаруване на продукти и напитки за пътуването. Напускане на пристанището и разпъване на платна за попътен вятър в посока остров Тасос. Пускане на котва в някой от живописните заливи на острова.
Привечер капитанът Ви кани на барбекю-вечеря (включена в цената) на борда на катамарана или на сушата в зависимост от времето (без включени напитки).
Нощувка на катамарана на пусната котва.

Ден 2 / круиз до остров Самотраки

Закуска на борда. Вдигане на котва рано сутринта и отплаване за остров Самотраки. Освен плаване Ви очакват още водни забавления в кристалните води на Егейско море и откриване на очарователни закътани заливчета. На Самотраки няма дълги плажове с бели пясъци, но за сметка на това дивите плажове ще Ви зарадват с невероятно чиста вода
В древността островът е бил населен с тракийски племена и оттам идва и името му.
За разлика от боговете на Олимп, които живеят на върха на свещената планина, Великите тракийски богове са тези, които обитават земята и подземното царство. Одисей и Филип Македонски са сред древните знаменитости, за които се говори, че са посетили Светилището на Самотраки. Очакват Ви плуване в морето, плаж на брега. Вечеря на борда или в ресторант на брега (не е включена в цената).

Ден 3 / Самотраки - Лимнос

Закуска на борда. След изгрева на слънцето се отправяте на обиколка на остров Самотраки. Капитанът ще пуска котва в уникални заливчета с възможност за плуване. Някои от заливите са достъпни само по море и това ги прави още по привлекателни, диви и загадъчни.
Следобед поемане курс на юг в посока остров Лимнос (Лемнос).
На остров Лимнос има и големи плажове, но това не нарушава автентичната идилична атмосфера на Средиземноморието.
Акостиране в спокоен залив, достъпен само с лодка, където ще посрещнем залеза на слънцето. Нощуване на котва в този залив, но преди това доброволец от групата ще приготви (по желание) вечерята за всички на борда или вечеря в ресторант на острова (не е включено в цената)

Ден 4 / Лимнос

Закуска на борда и плаване около Лимнос с междинни спирки за плуване, гмуркане или плажуване в един от красивите заливи. В ранния следобед се акостира на някое от пристанищата на острова с възможност за разглеждане на забележителностите, почивка на плажа, гмуркане или просто почивка четейки интересна книга на луксозния Bali 4.1. Нощуването ще бъде на това пристанище с вечеря в някой от местните ресторанти.

Ден 5 / Лимнос - Тасос

Закуска на борда и поемане на курс на северозапад към остров Тасос. Пасажите от плуващи делфини и възможност за риболов ще бъдат част от разнообразието на деня.
Пускане на котва за нощуване в района на старото пристанище на остров Тасос и възможност за вечеря в местен ресторант с морски специалитети (не е включена в цената).

Ден 6 /Тасос - Кавала

Закуска на борда. При изгрев слънце отплаване на север за последно акостиране в началното точка на круиза - пристанище Кавала. Следобед – възможност за посещение на известният термален извор Лутра Елефтерон (Loutra Eleftheron) и таверните на Кавала.


Ден 7 / Кавала

Закуска на борда и освобождаване на катамарана до обяд. Край на круизa.

Маршрут по програма Скиатос-Скопелос-Алонисос

Ден 1 / полуостров Ситония – залива Куфо / Халкидики

Настаняване на катамаран “Iris“, акостиран в пристанище на полуостров Ситония (Неос Мармарас или Никити). Капитанът ще Ви приветства с добре дошли с напитка и ще Ви запознае с удобствата и функциите на ветроходният катамаран. Следва задължителната, но съдържателна видео-инструкция за безопасност. Време за пазаруване на продукти и напитки за пътуването. Напускане на пристанището и разпъване на платна за попътен вятър в посока южната част на Ситония.
Акостиране в залива Порто Куфо (Porto Koufo), който е най-голямото естествено образувало се пристанище на Гърция и се споменава в пътеписите още от древността.
Свободно време за плаж, плуване, шнорхелинг както и за приготвяне на вечеря на борда на катамарана (не е включена в цената) или посещение на някой от рибните ресторанти в залива (не е включена в цената). Нощуваме на пусната котва.

Ден 2 / Ветроходен круиз до Спорадите

Закуска на борда. Вдигане на котва рано сутринта и отплаване за Спорадите. Освен плаване Ви очакват още водни забавления в кристалните води на Егейско море и откриване на необитаеми островчета с техните закътани заливчета.
В следващите 2 дни в зависимост от посоката на ветровете се обикалят по посока на часовниковата стрелка или в обратна посока 3 от най-интересните Спорадски острова: Скиатрос; Скопелос и Алонисос.
Привечер капитанът Ви кани на барбекю-вечеря (включена в цената) на борда на катамарана или на сушата на един от трите острова в зависимост от времето (без включени напитки).
Нощувка на катамарана на пусната котва.

Ден 3 / Скиатос - Скопелос - Алонисос

Закуска на борда. След изгрева на слънцето продължавате ветроходна разходка по заливите и бреговете на Спорадските острови. Очакват Ви отново плуване в морето, плаж на брега или на слънчевата площадка и разходка по очарователните острови.
Автентичният дух на Средиземноморието се чувства навсякъде и това е причината Скопелос да бъде избран за снимачна площадка на американския мюзикъл "Mamma MIA!''
За желаещите да практикуват шнорхелинг има осигурена екипировка. Нощуваме на котва в някой от островните пристанища или заливи. По желание вечеря в някой от местен ресторант на брега (не е включена в цената).

Ден 4 / Алонисос - Скопелос - Скиатос - Порто Куфо

Закуска на борда. Довършване на обиколката на третия остров и поемане на обратен курс на север към Халкидики и полуостров Ситония. Днешния ден е удобен момент да станете част от “екипажа“ (по Ваше желание) и да поемете макар и за малко кормилото на катамарана под зоркия надзор на капитана. Ако проявите желание може да се грижите за правилното изложение на платната в посока на вятъра. Привечер акостиране отново в залива Порто Куфо, където ще останете закотвени за вечерта. Вечеря на борда или в ресторант на брега (не е включена в цената).

Ден 5 / Неос Мармарас / Никити

Закуска на борда. При изгрев слънце отплаване на север за последно акостиране в Неос Мармарис или Никити и освобождаване на катамарана до обяд. Край на круизa.

РЕЗЕРВИРАЙ
search
Запишете се за нашия бюлетин Календар с предстоящи групи Обща политика за защита на личните данни и Декларация за поверителност Отзиви и мнения Най-търсени предложения