" /> 6-ти Септември в Истанбул - уикенд в , Турция
В момента тази програма не се предлага. Свържете се с нас за информация кога ще бъде налична или за да ви предложим алтернативна програма.

6-ти Септември в Истанбул

Версия за печат

6-ти Септември в Истанбул Резервирай за резервация и въпроси:

5 дни/ 3 нощувки
Цена: от 244 лева
Дата: 02.09.2011 г.

Истанбул е уникален и неповторим град, който свързва с мостовете на културата две цивилизации – на Изтока и на Запада. Истанбул е горд носител на отличието "Престолен град на три империи" (Римската, Византийската и Османската) и понеже богатството от подобно наследство не можело да се побере само на един континент, Истанбул се прострял на два континента, Азия и Европа. За притегателната сила на града може да се съди по близо 15-милионното му население и неспирния поток от туристи.

Програма:

Ден 1 (02.09.11, петък) Отпътуване от София

Тръгване от град София от Трафик маркет на Централна гара в 21:00 ч. Около 22:00 ч. тръгване от бензиностанция ШЕЛ (гр. Пазарджик). Отпътуване от град Пловдив от бензиностанция OMV (до хотел Санкт Петербург) в 22:30 ч. за Истанбул.

Ден 2 (03.09.11, събота) Истанбул

Пристигане в Истанбул и настаняване в хотела. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи настаняването става след 14:00ч.
В 08.00 ч. започва Обзорна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод и автобус (включена в цената). Тръгване от хотела – пристигане в кв. Султанахмет – посещение на Синята Джамия – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай дворецът Топкапъ Сарай (дава се информация за двореца без да се посещава) - църквата “Света София” (дава се информация за музея без да се посещава) - качване в автобуса. Обиколката продължава по Въжения мост над Босфора, през който се преминава в Азиатската част на Истанбул - посещава се местността Йедитепе, където се оставя време за почивка и разглеждане около 20 мин. - след престоя на Йедитепе отново по Въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул – минава се покрай Златният рог – посещава се желязната българска църква “Св.Стефан”. Около 12:30 ч. връщане обратно в хотела. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси.
В 13:30 ч. по желание се организира посещение на Посещение на: Султански дворец “Топкапъ” (Дворецът, който е бил център на управление на Османската империя, в продължение на 400 години е наистина една от най – важните исторически забележителности в Истанбул. Именно поради тази причина Топкапъ палас е един от най-посещаваните музеи в Европа) и Църквата “Света София” (Света София или Църквата на Божествената мъдрост е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския изток и Християнския запад, както и едно от най-важните доказателства за хуманност – със сигурност единствено тя в продължение на 1400 г. е служила, както на Бог така и на Аллах, както на християнския така и на ислямския свят. Името й идва от старогръцки HAGIA SOPHIA и означава Божествена мъдрост). Турът е с продължителност около 4 часа.
Вечерта в 20:30 ч. вечеря в който са настанени туристите (при до 20 човека - вечерята е на фиксирано меню, над 20 човека - вечерята е на блок маса). Нощувка.

Ден 3 (04.09.11, неделя) Истанбул

Закуска в хотела от 7:30 до 10:00 ч. По желание в 08:30 ч. се организира посещение на Долмабахче сарай (Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджид затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.) и PANORAMA 1453 – невероятна възстановка на битката, по време на която е завладян древния Константинопол. Посетителите ще се насладят на прекрасна декорация и усещания сякаш са в центъра на самата битка. Турът е с продължителност около 4 часа.
В 14:30 ч. по желание Обиколка на Босфора с корабче. Екскурзията продължава един час и половина и е едно незабравимо преживяване, а разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове.
В 20:30 ч. по желание се организира посещение на Рибен ресторант. Ресторантът се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към Златния рог. Нощувка.

Ден 4 (05.09.11, понеделник) Истанбул

В 09:00 ч. по желание НОВО!!! – Посещение на музея Карие (или църквата "Кхора") - построена за първи път през 4 век и отново след разрушения през 11 в. и е във форма на гръцки кръст и съдържа 4 колони. Вътрешните стени са покрити с мрамор и декорирани с изящни фрески и мозайки от видни художници. Тук могат да се видят изображения от 14 в. на Дева Мария и Исус младенеца. черквата няма подобна на себе си в целия свят. - Посещение на местността Еюп и джамията Еюп едно от най-свещениете места в Република Турция. Вярва се че тук се намира гроба на знаменосеца на Пророка Мохамет – Еюп ел Енсари, който е загинал по време на първата арабска обсадата на града (674 – 678г.). 5 години след превземането на града от Фатих Мехмет Султан на това място е построена първата джамия, но тя се запазва до Голямото земетресение през 1766г. Днешната джамия е построена през 1800 г. от Султан Селим ІІІ. Тя е построена в стил барок. Районът Еюп, в който се намира джамията през Византийския период е бил малко селище. След построяването на джамията през Османския период се е развил като отделен град. В днешни дни джамията „Еюп” се издига в центъра на площад обграден с градини и дървета. След това изкачване с лифт до с прочутото кафене на Пиер Лоти – намира се на хълм с прекрасен панорамен изглед към Златния рог. На това място туристите могат да изпият чаша кафе или чай и да се насладят на невероятната гледка, която се разкрива към мястото.
в 13:30 ч. по желание посещение на Аквариум TURKUAZOO и ПЪРВИЯТ МУЗЕЙ НА ЛЕДЕНИ ФИГУРИ В ЕВРОПА – Magic Ice Istanbul в най-новият Търговски център в Истанбул – “Forum”. Аквариумът е първият в Истанбул. Разположен е в най-новият търговски център в Истанбул – Forum Istanbul. На територията на комплекса има дъждовна гора, тропически зони, аквариум с хищници, както и отделен такъв с медузи. Особено впечатляващ е дългият 90м тунел, който предлага на посетителите панорамен изглед към аквариума и им придава усещането, че и те самите са вътре в него. Самият аквариум е построен във формата на риба и приютява 25 000 морски създания, сред които и 2,5 метрови тигрови акули.
Леденият музей заема площ от 1400 квм. Температурата в него е -5 градуса, на посетителите се предоставят специални дрехи. В него можете да се насладите на леденото изкуство и да разгледате 34 ледени фигури, подредени в определена тематика.
Вечерта в 20:30 ч. по желание се организира посещение на най-добрият атрактивен турски ресторант в Истанбул “ORIENT HOUSE”.

Ден 5 (06.09.11, вторник) Истанбул - Одрин - София

Закуска. В 08.15 ч. по желание посещение на Принцови острови. Тръгване от хотела – корабчето, с което се пътува отплава от пристанище Еминюню - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разхода, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин) е 30 турски лири, цената на голямата обиколка (1.10ч ) е 40 турски лири. Файтоните са четири местни.
В 16:00 ч. тръгване от Истанбул за Одрин.
Около 18:00 ч. пристигане в Одрин. Свободно време около 1 час и посещение на най-голямата джамия в Турция – джамията Селимие (Построена е от Мимар Синан и е най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим ІІ - син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнеие с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по–красива дори от Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони. В началото е имала 1000 прозорци – бин пенджар, след това един е зазидан и остават 999 – докуз юз доксан докуз пенджар).
Около 19:30 ч. отпътуване за България.

РЕЗЕРВИРАЙ

Дати:

2 септември 2011 - 6 септември 2011

Цени:

Цени Хотел Ayma ІІ 3* или Еmin 3* Хотел Klas 4*
Възрастен в двойна стая 244 лева 380 лева
Единична стая 310 лева 512 лева
Допълнително легло 244 лева 350 лева
Деца 0-5.99 г. 140 лева 140 лева
Деца 6-11.99 г. 190 лева 262 лева
Дете на редовно легло 244 лева 380 лева

Цената включва:

• 3 нощувки със закуски на блок маса;
• Транспорт София – Пловдив - Истанбул - Одрин - Пловдив – София с автобус категория 3*. В автобуса се предлагат безплатно топли и студени напитки в неограничено количество. Автобусът е оборудван с климатик, телевизор, видео, кафе машина, мини бар;
• Обзорна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език;
• Посещение на гр. Одрин и най–голямата джамия в Турция - Селимие.
• Водач на групата по време на пътуването и престоя й в Истанбул.
• Медицинска застраховка с асистанс с лимит 4000 евро.

Цената не включва:

• Вечеря в хотела (салата, основно ястие, десерт (сезонни плодове), минерална вода, хляб) - 15 евро на човек;
• Допълнителни екскурзии;
• Посещение на Рибен ресторант;
• Посещение на Атрактивен ресторант “ORIENT HOUSE”;
• Входни такси на музеите.

Допълнителни екскурзии:

Посещение на Султански дворец "Топкапъ" и Църквата “Света София” с включено екскурзоводско обслужване на български език, трансфер хотел - забележителности – хотел и представител на фирмата през цялото време.
Цена: От 1-4 човека - 140EUR (независимо от броя на туристите в групата); 5-9 човека - 175EUR, 10-14 човека - 195EUR; 15-26 човека - 14EUR на човек, над 27 човека - 13EUR на човек;
* Входните такси за дворец “Топкапъ” и църквата “Света София” от 20YTL не са включени в цената и се заплащат на касата!

Посещение Долмабахче Сарай и PANORAMA 1453, с включено екскурзоводско обслужване на български език, трансфер хотел - забележителности – хотел и представител на фирмата през цялото време.
Цена: от 1-4 човека (независимо от броя на хората в групата)- 140EUR; от 5–9човека - 175EUR; от 10–14човека – 195EUR; от 15 до 26 човека - 14EUR на човек; над 27 - 13EUR на човек.
* Билетите за вход 15YTL на човек в Долмабахче Сарай и 10YTL за Панорама 1453 не са включени в цената.

Обиколка на Босфора с корабче. Турът е с продължителност около 1 час и включва трансфер хотел – корабче – хотел, разходка с корабче и екскурзоводско обслужване на български език.
Цена: От 10-14 човека - 35EUR на човек; от 15-26 човека - 28EUR на човек; над 27 човека - 20EUR на човек.

Посещение на Рибен ресторант в Истанбул с включени вечеря и трансфер хотел – ресторант – хотел.
Цена: 28 eврo на човек (независимо от броя на хората в групата).

Посещение на музея Карие (или църквата "Кхора"), местността Еюп с джамията Еюп и прочутото кафене на Пиер Лоти с включени трансфер хотел – забележителност – хотел и екскурзоводско обслужване на български език.
Цена: от 1-4 човека (независимо от броя на хората в групата)- 140EUR; от 5–9човека - 175EUR; от 10–14човека – 195EUR; от 15 до 26 човека - 14EUR на човек; над 27 - 13EUR на човек.
* Входните такси за Музей Карие (15YTL) и Лифт до хълма на Пиер Лоти (3,5YTL) не са включени в цената и се заплащат на касата на дадения обект!

Посещение на Атрактивен ресторант “ORIENT HOUSE” с включени вечеря с програма (ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма, конкурс Мис Ориент Хаус), трансфер хотел - ресторант - хотел и представител на фирмата.
Цена: 33 eврo на човек (независимо от броя на хората в групата).

Посещение на аквариума TURKUAZOO и Музеят на ледени фигури Magic Ice Istanbul с включено екскурзоводско обслужване на български език, трансфер хотел - забележителности – хотел, представител на фирмата през цялото време.
Цена: от 1-4 човека (независимо от броя на хората в групата)- 135EUR; от 5–9 човека - 170EUR; от 10–14 човека – 190EUR; от 15 до 26 човека - 12EUR на човек; над 27 - 10EUR на човек.
* Входните такси за Аквариум 26YTL за възрастен и 19YTL за хора над 65 год. и за Музей Magic Ice 20YTL за възрастен и 18YTL за хора над 65 год. не са включени в цената и се заплащат на касата)!

• Посещение на Принцови островис включени екскурзоводско обслужване на български език, трансфер хотел - пристанище – хотел, билет за ферибота, представител на фирмата през цялото време.
Цена: от 1-4 човека (независимо от броя на хората в групата)- 140EUR; от 5–9 човека - 175EUR; от 10–14 човека – 195EUR; от 15 до 26 човека - 14EUR на човек; над 27 - 13EUR на човек.
* Туристите, които НЕ желаят да посетят Принцови острови, трябва да освободят стаите си в хотела до 12.00ч., а личният си багаж могат да оставят в помещението за съхранение на багаж в хотела.
* Туристите, които ще участват в тура трябва да оставят личния си багаж в багажното на хотела сутринта преди отпътуване за Принцови острови!

Важно!

• Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи настаняването става в 14:00ч. В деня на пристигане не се сервира закуска.
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място;
• Необходими документи: Валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на отпътуване), внасяне на капаро от 30% и попълнена заявка-договор на ПРОФИ ТУРС.

За резервации и информация:
София- тел.: 02/ 951 61 49 и 0882 120 022;
Пловдив- тел.: 032 / 96 44 50 и 0884 36 36 99;
Варна - тел.: 052/ 649 019 и 0888 17 17 74;

Програма:

Ден 1 (02.09.11, петък) Отпътуване от София

Тръгване от град София от Трафик маркет на Централна гара в 21:00 ч. Около 22:00 ч. тръгване от бензиностанция ШЕЛ (гр. Пазарджик). Отпътуване от град Пловдив от бензиностанция OMV (до хотел Санкт Петербург) в 22:30 ч. за Истанбул.

Ден 2 (03.09.11, събота) Истанбул

Пристигане в Истанбул и настаняване в хотела. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи настаняването става след 14:00ч.
В 08.00 ч. започва Обзорна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод и автобус (включена в цената). Тръгване от хотела – пристигане в кв. Султанахмет – посещение на Синята Джамия – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай дворецът Топкапъ Сарай (дава се информация за двореца без да се посещава) - църквата “Света София” (дава се информация за музея без да се посещава) - качване в автобуса. Обиколката продължава по Въжения мост над Босфора, през който се преминава в Азиатската част на Истанбул - посещава се местността Йедитепе, където се оставя време за почивка и разглеждане около 20 мин. - след престоя на Йедитепе отново по Въжения мост туристите се връщат в Европейската част на Истанбул – минава се покрай Златният рог – посещава се желязната българска църква “Св.Стефан”. Около 12:30 ч. връщане обратно в хотела. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси.
В 13:30 ч. по желание се организира посещение на Посещение на: Султански дворец “Топкапъ” (Дворецът, който е бил център на управление на Османската империя, в продължение на 400 години е наистина една от най – важните исторически забележителности в Истанбул. Именно поради тази причина Топкапъ палас е един от най-посещаваните музеи в Европа) и Църквата “Света София” (Света София или Църквата на Божествената мъдрост е истински шедьовър на величието и славата на Ислямския изток и Християнския запад, както и едно от най-важните доказателства за хуманност – със сигурност единствено тя в продължение на 1400 г. е служила, както на Бог така и на Аллах, както на християнския така и на ислямския свят. Името й идва от старогръцки HAGIA SOPHIA и означава Божествена мъдрост). Турът е с продължителност около 4 часа.
Вечерта в 20:30 ч. вечеря в който са настанени туристите (при до 20 човека - вечерята е на фиксирано меню, над 20 човека - вечерята е на блок маса). Нощувка.

Ден 3 (04.09.11, неделя) Истанбул

Закуска в хотела от 7:30 до 10:00 ч. По желание в 08:30 ч. се организира посещение на Долмабахче сарай (Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджид затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.) и PANORAMA 1453 – невероятна възстановка на битката, по време на която е завладян древния Константинопол. Посетителите ще се насладят на прекрасна декорация и усещания сякаш са в центъра на самата битка. Турът е с продължителност около 4 часа.
В 14:30 ч. по желание Обиколка на Босфора с корабче. Екскурзията продължава един час и половина и е едно незабравимо преживяване, а разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове.
В 20:30 ч. по желание се организира посещение на Рибен ресторант. Ресторантът се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към Златния рог. Нощувка.

Ден 4 (05.09.11, понеделник) Истанбул

В 09:00 ч. по желание НОВО!!! – Посещение на музея Карие (или църквата "Кхора") - построена за първи път през 4 век и отново след разрушения през 11 в. и е във форма на гръцки кръст и съдържа 4 колони. Вътрешните стени са покрити с мрамор и декорирани с изящни фрески и мозайки от видни художници. Тук могат да се видят изображения от 14 в. на Дева Мария и Исус младенеца. черквата няма подобна на себе си в целия свят. - Посещение на местността Еюп и джамията Еюп едно от най-свещениете места в Република Турция. Вярва се че тук се намира гроба на знаменосеца на Пророка Мохамет – Еюп ел Енсари, който е загинал по време на първата арабска обсадата на града (674 – 678г.). 5 години след превземането на града от Фатих Мехмет Султан на това място е построена първата джамия, но тя се запазва до Голямото земетресение през 1766г. Днешната джамия е построена през 1800 г. от Султан Селим ІІІ. Тя е построена в стил барок. Районът Еюп, в който се намира джамията през Византийския период е бил малко селище. След построяването на джамията през Османския период се е развил като отделен град. В днешни дни джамията „Еюп” се издига в центъра на площад обграден с градини и дървета. След това изкачване с лифт до с прочутото кафене на Пиер Лоти – намира се на хълм с прекрасен панорамен изглед към Златния рог. На това място туристите могат да изпият чаша кафе или чай и да се насладят на невероятната гледка, която се разкрива към мястото.
в 13:30 ч. по желание посещение на Аквариум TURKUAZOO и ПЪРВИЯТ МУЗЕЙ НА ЛЕДЕНИ ФИГУРИ В ЕВРОПА – Magic Ice Istanbul в най-новият Търговски център в Истанбул – “Forum”. Аквариумът е първият в Истанбул. Разположен е в най-новият търговски център в Истанбул – Forum Istanbul. На територията на комплекса има дъждовна гора, тропически зони, аквариум с хищници, както и отделен такъв с медузи. Особено впечатляващ е дългият 90м тунел, който предлага на посетителите панорамен изглед към аквариума и им придава усещането, че и те самите са вътре в него. Самият аквариум е построен във формата на риба и приютява 25 000 морски създания, сред които и 2,5 метрови тигрови акули.
Леденият музей заема площ от 1400 квм. Температурата в него е -5 градуса, на посетителите се предоставят специални дрехи. В него можете да се насладите на леденото изкуство и да разгледате 34 ледени фигури, подредени в определена тематика.
Вечерта в 20:30 ч. по желание се организира посещение на най-добрият атрактивен турски ресторант в Истанбул “ORIENT HOUSE”.

Ден 5 (06.09.11, вторник) Истанбул - Одрин - София

Закуска. В 08.15 ч. по желание посещение на Принцови острови. Тръгване от хотела – корабчето, с което се пътува отплава от пристанище Еминюню - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разхода, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин) е 30 турски лири, цената на голямата обиколка (1.10ч ) е 40 турски лири. Файтоните са четири местни.
В 16:00 ч. тръгване от Истанбул за Одрин.
Около 18:00 ч. пристигане в Одрин. Свободно време около 1 час и посещение на най-голямата джамия в Турция – джамията Селимие (Построена е от Мимар Синан и е най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим ІІ - син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнеие с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по–красива дори от Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони. В началото е имала 1000 прозорци – бин пенджар, след това един е зазидан и остават 999 – докуз юз доксан докуз пенджар).
Около 19:30 ч. отпътуване за България.

РЕЗЕРВИРАЙ
Ayma - Истанбул

Ayma - Истанбул

Местоположение:

Хотелът е разположен в европейската част на Истанбул в кв. Лалели, в непосредствена близост до търговската част и забележителностите ...

Grand Emin - Истанбул

Grand Emin - Истанбул

Местоположение:

Хотелът е разположен в кв. Лалели - Йеникапъ, в един от търговските райони на Европейската част на Истанбул, на 16 километра от ...

Klas - Истанбул

Klas - Истанбул

Местоположение:

Четиризвездният хотел е разположен в центъра на града в квартала Лалели на пешеходно разстояние от забележителности като Синята ...

search
Интерактивна карта на Турция
Запишете се за нашия бюлетин Календар с предстоящи групи Обща политика за защита на личните данни и Декларация за поверителност Отзиви и мнения Най-търсени предложения