УЗБЕКИСТАН - съкровищница на световната култура

Версия за печат

Узбекистан - група Резервирай за резервация и въпроси:

9 дни/ 8 нощувки
Цена: от 3799 лева
Дата: Очаквайте нови дати!
 
Очаквайте нови дати!

Ташкент – Хива – Бухара – Самарканд

Предимства да изберете тази програма на ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР:
✓ Включено посещение на уникалните градове Хива, Самарканд и Бухара, които се намират на древния Път на коприната!
✓ Посещение на над 20 обекта, включени в Списъка на ЮНЕСКО!
✓ Настаняване в 4* хотели в центъра на Ташкент, Хива, Самарканд и Бухара!
Без изморителни преходи - включени вътрешни полети Ташкент – Ургенч и Ургенч - Бухара!
✓ Включени билети в първа класа за скоростните влакове «SHARK»!
✓ Включени входни такси за всички посещавани обекти!
✓ Включени седем вечери, от които две с фолклорно шоу в Хива и в „Нодир Диван-Беги” в Бухара!
Представител и преводач от Профи Травъл Център!
Специален бонус - изненада от Профи Травъл Център по време на екскурзията!


Когато говорим за Узбекистан, винаги свързваме тази страна с богатата й средновековна история и огромно архитектурно наследство, останало почти непокътнато от този период. Няма друго място в Централна Азия с такива запазени шедьоври на ислямската древна култура - мавзолеи, минарета, джамии, медресета /религиозни колежи/, крепости и дворци.


Програма:

Ден 1 /14.09.17, четвъртък/ София – Ташкент

Полет от София в 12:30 с авиокомпания Аерофлот до Москва. Кацане в 15:35 и продължение за Ташкент с полет в 20:50. Кацане в 02:45, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* или подобен. Нощувка.

Ден 2 /15.09.17, петък/ Ташкент

След закуска, целодневна туристическа обиколка на Ташкент, "Каменният град" и столица на Узбекистан с население повече от 3 млн. души. Градът е една азиатска еклектика от пъстри ориенталски пазари, нови и модерни сгради и цели квартали в стила на отминалата съветска епоха. Единственият в Централна Азия град с метро, всяка спирка от което е произведение на изкуството, се гордее още и с много театри, музеи, концертни зали и огромна ботаническа градина. Старата част на града е уникална с лабиринта от тесни улички и забележителни исторически паметници като архитектурния комплекс Хазрет Имам – безспорен акцент в нашата обиколка. Централна част в комплекса е медресето Барак Хан. Монументът е формиран от няколко сгради от различни епохи, като най-старата датира от 15 век. В него се намира най-богатата библиотека на източни ръкописи. В джамията Тиля Шейх се пази най-старият коран в света. По него има следи от кръвта на Халиф Утман, събрал пръв всичко написано от откровенията на Мохамед.
Мавзолеят Кафал Шаши е едно от главните светилища в града. Мохамед Кафал Шаши е един от първите имами в мюсюлманския свят и почитан тълкувател на ислямските закони. Медресето Кукелдаш е централен ансамбъл, доминиращ в историческият център на Ташкент. Построено е през 1570 г. като религиозно училище. През 18 век е трансформирано в пазар. Впечатляващи са мозайките на портата.
По време на обзорната екскурзия ще видим и медресето Абдулкасим - националното училище за художествени занаяти, новопостроения Парламент, Ташкентския университет, Двореца на Романови, Театъра за опера и балет и др. Пешеходна разходка на площада на Амир Тимур и площада на Независимостта – символ на града. Посещение на базара „Чорсу” - най-старият в Узбекистан. В продължение на столетия той е бил място, където кервани от четирите посоки са се събирали и търгували. Днес посетителите на пазара могат да открият разнообразни стоки – от подправки, зеленчуци и сушени плодове до керамика, килими и бижута.
Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3 /16.09.17, събота/ Ташкент – Ургенч - Хива

След закуска ранен трансфер до летището в Ташкент за полет на “Uzbekistan Airways” до Ургенч. Кацане, посрещане и трансфер до гр. Хива, където започва туристическата обиколка на градa – музей. Хива е единственото място в Узбекистан със запазен и почти непокътнат средновековен крепостен град - Ичан Кала, включен в Списъка на паметниците на ЮНЕСКО. Заобиколен с масивна стена, той продължава да е не само един уникален град-музей под открито небе, но и жив организъм с работещите си пазари и население, което и до днес го обитава.
Истинско удоволствие е да се разходиш по каменните улички на града, да усетиш ароматите на току-що приготвената храна от уличните търговци или да разгледаш джамията Джума, известна със своите 213 дървени колони покрити с изящна инкрустация.
По време на обиколката ще посетим и минарето “Khodja Minor” - емблематичен символ на града. Първото, което прави впечатление е неговата фасада, която е покрита с изящни цветни керамични плочки. Цветовете на “Khodja Minor” определено контрастират с всички сгради наоколо, придавайки допълнителен чар на забележителността. Интерес представлява и крепостта Куня-Арк, където някога са се помещавали ханската канцелария, залата за приеми, харема, зимната и лятната джамии, монетния двор и стопански помещения – конюшни, складове, работилници и др. От панорамната площадка на крепоста ще можете да се насладите на спираща дъха гледка към стария град Хива. Настаняване в хотел Asia Khiva 4* или подобен и свободно време.
Вечеря в ресторант с фолклорна програма. Нощувка.

Ден 4 /17.09.17, неделя/ Хива – Ургенч – Бухара

След закуска трансфер до летището в Ургенч за полет до Бухара с “Uzbekistan Airways”. Пристигане, посрещане и панорамна обиколка на града.
Според иранската енциклопедия името на града означава "Място с късмет", а други изследователи го свързват със санскритската дума за храм. Бухара е един от 7-те свещени градове на Исляма и един от най-важните религиозни центрове в Средновековието с над 350 джамии и 80 медресета, много от които запазени и до наши дни. В сърцето на стария град се намира архитектурният комплекс „Ляби Хауз“ – разположен около едно от запазените езера в Бухара. В миналото в града е имало много езера, източник на вода, но по-късно са били пресушени. Комплексът е запазен така, както е изглеждал при изграждането му, с най-голямото медресе в града - Кукелдаш (1568 г.), конакът Нодир Диван-Беги (1620 г.), медресето Нодир Диван-Беги (1623 г.) и малка джамия. Обиколката предвижда и посещение на най-старата джамия в Буxара, „Магоки – Атари“. До началото на XX век „Магоки – Атари“ е била изцяло под земята, поради което местните жители започнали да я наричат подземната джамия, откъдето идва и името й. Оригиналната украса на портите, комбинираща издълбани гипсови орнаменти с майолика, с полирани тухли и теракота, заслужено правят „Магоки – Атари“ шедьовър на ориенталската архитектура. Със своите над 140 архитектурни забележителности, този град е не само в списъка на Юнеско, той просто пленява всеки посетител!
Настаняване в хотел Asia Bukhara 4* или подобен и свободно време. Вечеря в прочутото медресе „Нодир Диван-Беги” с типично узбекска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

Ден 5 /18.09.17, понеделник/ Бухара

След закуска продължение на туристическа обиколка на свещената Бухара. Една от най-интереснте постройки е минарето Калян, което е построено през 1127г. Неговата основа е с диаметър 9 м., а височина му се извисява на впечатляващите за онова време 46 м. Тогава се е смятало, че от върха му се вижда краят на пустинята.
По време на обзорната екскурзия ще видим и Мавзолея на Саманидите - най-стария ислямски монумент в Бухара, Цитаделата Арк - център на държавното управление в Бухара през 4 век, Мавзолея Чешма Аюб ХІV в. със свещенния извор, от който според легендата е пил вода библейския пророк Йов, медресето на Абдулазиз–Хана, впечатляващо със своята височина и богата външна украса от сложни цветни елементи. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Включена вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 6 /19.09.17, вторник/ Бухара – Самарканд (270 км)

След закуска отпътуване за Самарканд със скоростния влак «SHARK» в първа класа. Самарканд безспорно е оазис в сърцето на Великия път на коприната. Основан 700 г. пр н.е. той е един от най-древните градове на Земята и носи отпечатъка на един от най-великите владетели и пълководци на всички времена - Амир Тимур.
Градът е запазил и до днес автентичната си уникална архитектура. В сърцето на града се намира площад Регистан, световно известен комплекс от 3 медресета, който впечатлява с величието си. През 2001 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство.
По време на екскурзията ще видим и главната джамия Биби Ханъм от XVII в. - най-голямата и най-красивата, строена някога в Централната Азия, в чест на първата съпруга на Тимур, архитектурния комплекс „Шахи Зинда“ - комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV в. Наричан още „Град на мъртвите” той е един от най-значимите комплекси в Самарканд. Състои се от няколко гробници в искрящи сини цветове, хармонично комбинирани по тесните средновековни улици. Всяка постройка е богато декорирана с теракота, цветна глазирана мозайка – образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Тук е и гробницата на Кусам ибн Аббас (Живият цар), братовчед на пророка Мохамед, което прави това място свещено за Исляма.
Трансфер до хотел Diyоra Palace 4* и настаняване. Следва посещение на спектакъла за исторически костюми «EL MEROSI» , а след него традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 7 /20.09.17, сряда/ Самарканд

Продължение на обзорната екскурзия в Самарканд с посещение на една от най-значителните средновековни обсерватории, тази на Улегбек - невероятна конструкция от XV в. за изучаване на небесните тела. Улугбек, внук на Тимур, създава през 1437 г. астрономически каталог, в който са били описани над 1000 звезди. Научните наблюдения, изчисления и измервания изпреварили времето си, поради което се счита, че това е един от най-добрите звездни каталози, създавани в древността. Ще посетим също и гробницата на пророк Даниил, разположена в красива местност в покрайнините на Самарканд. Това е може би единственото място в света, почитано от представителите на три световни религии - ислям, юдеизъм и християнство.
Следва дегустация на местни вина. Следобяд свободно време за самостоятелно разглеждане на града.
Вечеря в ресторант «MUBORAK HOUSE» или подобен, където се приготвя националното ястие „Пилаф”. Нощувка.

Ден 8 /21.09.17, четвъртък/ Самарканд - Ташкент (344 км)

След закуска отпътуване за Ташкент със скоростният влак «SHARK» в първа класа. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* или подобен. Свободно време за почивка или самостоятелно разглеждане на града.
Включена вечеря в ресторанта на хотела.

Ден 9 /22.09.17, петък/ Ташкент - София

Ранен трансфер за летище и отпътуване за Москва с полет на авиокомапния Аерофлот в 04:45. Кацане в 07:05 и продължение за България с полет в 08:20. Пристигане в София в 11:35. Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ

Дати:

Цени:

Цена на човек в двойна стая стандарт Стандартен пакет
Цена на основен пакет в двойна стая при група от минимум 15 туристи 3999 лв
Цена на летищни такси* 310 лв
Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори 50 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 4 359 лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетен билет с включени летищни такси* София – Ташкент – София на авиокомпания Aeroflot;
• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
• 3 нощувки със закуски в хотел Wyndham Tashkent 4* или подобен в Ташкент;
• 1 нощувка със закуска в хотел Asia Khiva 4* или подобен в Хива;
• 2 нощувки със закуски в хотел Asia Bukhara 4* или подобен в Бухара;
• 2 нощувки със закуски в хотел Diyora Palace 4* или подобен в Самарканд;
• 7 вечери, 2 от които с фолклорно шоу в Хива и в „Нодир Диван-Беги в Бухара;
• 2 вътрешни полетa на авиокомпания “Uzbekistan Airways“:
- Ташкент – Ургенч;
- Ургенч – Бухара.
• Билети в първа класа за скорстните влакове «SHARK»:
- Буxара - Самарканд;
- Самарканд – Ташкент.
• Туристическа програма в Ташкент;
• Туристическа програма в Хива;
• Туристическа програма в Самарканд;
• Туристическа програма в Бухара;
• Входни такси за всички посещавани обекти;
• Дегустация на вино в Самарканд;
• Посещение на спектакъла «EL MEROSI» в Самарканд;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Такса обслужване на местните екскурзоводи и шофьори;
• Обработка на документи за издаване на туристическа виза за Узбекистан;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро;
• Водач и преводач от Профи Травъл Център при група от минимум 15 човека.
*Летищните такси са актуални към 07.02.2017 и се фиксират към датата на доплащане, поради честата им променливост!

Общата цена на пътуването не включва:

• Доплащане за единична стая - 350 лв;
• Туристическа входна виза за Узбекистан - 15 долара (заплаща се на място);
• Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини - по желание и при записване.

Важно!

• Екскурзията ще бъде осъществена при минимум 15 туриста;
• Необходими документи за записване: копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на връщане в България; попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и внасяне на депозит в размер на 1500 лв на човек;
• Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път:
"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД,
РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София,
IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• Краен срок за събиране на групата: 21.07.2017 г.
• Доплащането става в срок до: 25.07.2017 г.
• Визата за български граждани се издава при пристигане на международното летище в Узбекистан
Необходими документи за Узбекска виза:
- Копие на паспорта с валидност минимум 6 месеца след приключване на пътуването;
- Попълнен визов формуляр за кандидатстване;
- Справка от месторабота или учебно заведение;
• За посещение на Узбекистан няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при валутен курс на ОББ към 07.02.2017: 1USD=1.82лв и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл Център ЕООД си запазва правото да промени цената към датата на доплащане, която е 25.07.2017. Взема се под внимание курс продава на ОББ.
• Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвачите.
• Профи Травъл Център ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператор" при ЗАД "Армеец" с адрес на управление гр. София, ул. Стефан Караджа 2.

За резервации и информация:
София- тел.: 02/ 951 61 49 и 0882 120 022;
Пловдив- тел.: 032 / 96 44 50 и 0884 36 36 99;
Варна - тел.: 052/ 649 019 и 0888 17 17 74;

Програма:

Ден 1 /14.09.17, четвъртък/ София – Ташкент

Полет от София в 12:30 с авиокомпания Аерофлот до Москва. Кацане в 15:35 и продължение за Ташкент с полет в 20:50. Кацане в 02:45, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* или подобен. Нощувка.

Ден 2 /15.09.17, петък/ Ташкент

След закуска, целодневна туристическа обиколка на Ташкент, "Каменният град" и столица на Узбекистан с население повече от 3 млн. души. Градът е една азиатска еклектика от пъстри ориенталски пазари, нови и модерни сгради и цели квартали в стила на отминалата съветска епоха. Единственият в Централна Азия град с метро, всяка спирка от което е произведение на изкуството, се гордее още и с много театри, музеи, концертни зали и огромна ботаническа градина. Старата част на града е уникална с лабиринта от тесни улички и забележителни исторически паметници като архитектурния комплекс Хазрет Имам – безспорен акцент в нашата обиколка. Централна част в комплекса е медресето Барак Хан. Монументът е формиран от няколко сгради от различни епохи, като най-старата датира от 15 век. В него се намира най-богатата библиотека на източни ръкописи. В джамията Тиля Шейх се пази най-старият коран в света. По него има следи от кръвта на Халиф Утман, събрал пръв всичко написано от откровенията на Мохамед.
Мавзолеят Кафал Шаши е едно от главните светилища в града. Мохамед Кафал Шаши е един от първите имами в мюсюлманския свят и почитан тълкувател на ислямските закони. Медресето Кукелдаш е централен ансамбъл, доминиращ в историческият център на Ташкент. Построено е през 1570 г. като религиозно училище. През 18 век е трансформирано в пазар. Впечатляващи са мозайките на портата.
По време на обзорната екскурзия ще видим и медресето Абдулкасим - националното училище за художествени занаяти, новопостроения Парламент, Ташкентския университет, Двореца на Романови, Театъра за опера и балет и др. Пешеходна разходка на площада на Амир Тимур и площада на Независимостта – символ на града. Посещение на базара „Чорсу” - най-старият в Узбекистан. В продължение на столетия той е бил място, където кервани от четирите посоки са се събирали и търгували. Днес посетителите на пазара могат да открият разнообразни стоки – от подправки, зеленчуци и сушени плодове до керамика, килими и бижута.
Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3 /16.09.17, събота/ Ташкент – Ургенч - Хива

След закуска ранен трансфер до летището в Ташкент за полет на “Uzbekistan Airways” до Ургенч. Кацане, посрещане и трансфер до гр. Хива, където започва туристическата обиколка на градa – музей. Хива е единственото място в Узбекистан със запазен и почти непокътнат средновековен крепостен град - Ичан Кала, включен в Списъка на паметниците на ЮНЕСКО. Заобиколен с масивна стена, той продължава да е не само един уникален град-музей под открито небе, но и жив организъм с работещите си пазари и население, което и до днес го обитава.
Истинско удоволствие е да се разходиш по каменните улички на града, да усетиш ароматите на току-що приготвената храна от уличните търговци или да разгледаш джамията Джума, известна със своите 213 дървени колони покрити с изящна инкрустация.
По време на обиколката ще посетим и минарето “Khodja Minor” - емблематичен символ на града. Първото, което прави впечатление е неговата фасада, която е покрита с изящни цветни керамични плочки. Цветовете на “Khodja Minor” определено контрастират с всички сгради наоколо, придавайки допълнителен чар на забележителността. Интерес представлява и крепостта Куня-Арк, където някога са се помещавали ханската канцелария, залата за приеми, харема, зимната и лятната джамии, монетния двор и стопански помещения – конюшни, складове, работилници и др. От панорамната площадка на крепоста ще можете да се насладите на спираща дъха гледка към стария град Хива. Настаняване в хотел Asia Khiva 4* или подобен и свободно време.
Вечеря в ресторант с фолклорна програма. Нощувка.

Ден 4 /17.09.17, неделя/ Хива – Ургенч – Бухара

След закуска трансфер до летището в Ургенч за полет до Бухара с “Uzbekistan Airways”. Пристигане, посрещане и панорамна обиколка на града.
Според иранската енциклопедия името на града означава "Място с късмет", а други изследователи го свързват със санскритската дума за храм. Бухара е един от 7-те свещени градове на Исляма и един от най-важните религиозни центрове в Средновековието с над 350 джамии и 80 медресета, много от които запазени и до наши дни. В сърцето на стария град се намира архитектурният комплекс „Ляби Хауз“ – разположен около едно от запазените езера в Бухара. В миналото в града е имало много езера, източник на вода, но по-късно са били пресушени. Комплексът е запазен така, както е изглеждал при изграждането му, с най-голямото медресе в града - Кукелдаш (1568 г.), конакът Нодир Диван-Беги (1620 г.), медресето Нодир Диван-Беги (1623 г.) и малка джамия. Обиколката предвижда и посещение на най-старата джамия в Буxара, „Магоки – Атари“. До началото на XX век „Магоки – Атари“ е била изцяло под земята, поради което местните жители започнали да я наричат подземната джамия, откъдето идва и името й. Оригиналната украса на портите, комбинираща издълбани гипсови орнаменти с майолика, с полирани тухли и теракота, заслужено правят „Магоки – Атари“ шедьовър на ориенталската архитектура. Със своите над 140 архитектурни забележителности, този град е не само в списъка на Юнеско, той просто пленява всеки посетител!
Настаняване в хотел Asia Bukhara 4* или подобен и свободно време. Вечеря в прочутото медресе „Нодир Диван-Беги” с типично узбекска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

Ден 5 /18.09.17, понеделник/ Бухара

След закуска продължение на туристическа обиколка на свещената Бухара. Една от най-интереснте постройки е минарето Калян, което е построено през 1127г. Неговата основа е с диаметър 9 м., а височина му се извисява на впечатляващите за онова време 46 м. Тогава се е смятало, че от върха му се вижда краят на пустинята.
По време на обзорната екскурзия ще видим и Мавзолея на Саманидите - най-стария ислямски монумент в Бухара, Цитаделата Арк - център на държавното управление в Бухара през 4 век, Мавзолея Чешма Аюб ХІV в. със свещенния извор, от който според легендата е пил вода библейския пророк Йов, медресето на Абдулазиз–Хана, впечатляващо със своята височина и богата външна украса от сложни цветни елементи. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Включена вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 6 /19.09.17, вторник/ Бухара – Самарканд (270 км)

След закуска отпътуване за Самарканд със скоростния влак «SHARK» в първа класа. Самарканд безспорно е оазис в сърцето на Великия път на коприната. Основан 700 г. пр н.е. той е един от най-древните градове на Земята и носи отпечатъка на един от най-великите владетели и пълководци на всички времена - Амир Тимур.
Градът е запазил и до днес автентичната си уникална архитектура. В сърцето на града се намира площад Регистан, световно известен комплекс от 3 медресета, който впечатлява с величието си. През 2001 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство.
По време на екскурзията ще видим и главната джамия Биби Ханъм от XVII в. - най-голямата и най-красивата, строена някога в Централната Азия, в чест на първата съпруга на Тимур, архитектурния комплекс „Шахи Зинда“ - комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV в. Наричан още „Град на мъртвите” той е един от най-значимите комплекси в Самарканд. Състои се от няколко гробници в искрящи сини цветове, хармонично комбинирани по тесните средновековни улици. Всяка постройка е богато декорирана с теракота, цветна глазирана мозайка – образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Тук е и гробницата на Кусам ибн Аббас (Живият цар), братовчед на пророка Мохамед, което прави това място свещено за Исляма.
Трансфер до хотел Diyоra Palace 4* и настаняване. Следва посещение на спектакъла за исторически костюми «EL MEROSI» , а след него традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 7 /20.09.17, сряда/ Самарканд

Продължение на обзорната екскурзия в Самарканд с посещение на една от най-значителните средновековни обсерватории, тази на Улегбек - невероятна конструкция от XV в. за изучаване на небесните тела. Улугбек, внук на Тимур, създава през 1437 г. астрономически каталог, в който са били описани над 1000 звезди. Научните наблюдения, изчисления и измервания изпреварили времето си, поради което се счита, че това е един от най-добрите звездни каталози, създавани в древността. Ще посетим също и гробницата на пророк Даниил, разположена в красива местност в покрайнините на Самарканд. Това е може би единственото място в света, почитано от представителите на три световни религии - ислям, юдеизъм и християнство.
Следва дегустация на местни вина. Следобяд свободно време за самостоятелно разглеждане на града.
Вечеря в ресторант «MUBORAK HOUSE» или подобен, където се приготвя националното ястие „Пилаф”. Нощувка.

Ден 8 /21.09.17, четвъртък/ Самарканд - Ташкент (344 км)

След закуска отпътуване за Ташкент със скоростният влак «SHARK» в първа класа. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* или подобен. Свободно време за почивка или самостоятелно разглеждане на града.
Включена вечеря в ресторанта на хотела.

Ден 9 /22.09.17, петък/ Ташкент - София

Ранен трансфер за летище и отпътуване за Москва с полет на авиокомапния Аерофлот в 04:45. Кацане в 07:05 и продължение за България с полет в 08:20. Пристигане в София в 11:35. Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ
Почивка на Сейшелите

Почивка на Сейшелите

10.05 и 19.05.2018 

Приказни острови, за които се носят вълнуващи легенди

от 1876лв 1680лв
Почивка на остров Мавриций

Почивка на остров Мавриций

21.04, 30.04 и 06.05.2018 

Плаж, палми, лукс и интригуваща история

от 1387лв 1185лв
Малдиви - Royal Island Resort and Spa

Малдиви - Royal Island Resort and Spa

08.02 и 16.02.2018 

Островът, на който е разположен хотела се отличава с екзотичната си буйна растителност и кристално чиста лагуна.

цена от 2580 2384 лв
Малдиви - Olhuveli Beach and Spa Resort

Малдиви - Olhuveli Beach and Spa Resort

15.04 и 20.04.2018 

Хотелът е прочут със своите красиви плажове и многобройни пясъчни плитчини

от 3077 2881 лв
Малдиви - Kurumba Maldives

Малдиви - Kurumba Maldives

08.02 и 16.02.2018 

Островът предлага отлични условия и за семейства с деца, релакс и спорт.

от 2369 лв 2173 лв
Круиз от Рим: Бисерите на Италия, Испания и Франция

Круиз от Рим: Бисерите на Италия, Испания и Франция

юни - септември 

Чивитавекия- Ливорно- Кан- Марсилия- Барселона- Неапол

от 1847лв 1797лв
Почивка на остров Бали

Почивка на остров Бали

28.04 и 01.05.2018 

Остров Бали е истински тропически рай

от 859лв 759лв
Малдиви - Atmosphere Kanifushi Maldives

Малдиви - Atmosphere Kanifushi Maldives

08.02 и 16.02.2018 

Atmosphere Kanifushi предлага на своите гости отлични условия за пълноценна почивка.

от 5457 4968 лв
Южна Корея и Гранд тур на Китай

Южна Корея и Гранд тур на Китай

20.05 - 02.06.2018 

Главозамайващи небостъргачи, пъстри градски улички, стари дворци и древни храмове изпълват Сеул с живот и го правят привлекателен за съвременния турист.

цена от 4580 4280 лв
Япония - пътуване във времето

Япония - пътуване във времето

23.05 - 02.06.2018 

Токио – Никко – Йокохама – Камакура – Хаконе – Фуджи – Киото – Нара – Осака

цена от 5435 5235лв
Мистичният Тибет

Мистичният Тибет

Очаквайте нови дати 

Пекин с Китайска стена – Сиан с Теракотената армия – Тибет с Будистките манастири – Шанхай с грандиозния Пудонг

от 5549лв
Малдиви - Meeru Island Resort and Spa

Малдиви - Meeru Island Resort and Spa

02.12 и 10.12.17 

Meeru Island Resort and Spa 4*+/North Male Atoll

от 2958 2762 лв
Япония - пътуване във времето

Япония - пътуване във времето

Очаквайте нови дати! 

Прекрасна комбинация от природни и исторически забележителности

от 5505 лв
Екскурзия до Шри Ланка и Малдиви

Екскурзия до Шри Ланка и Малдиви

20.11 - 29.11.2017 

Многообразие от култура, природа и тюркюазено синьо море

от 4599 лв
Сингапур и остров Бали

Сингапур и остров Бали

Очаквайте нови дати! 

Подарете си незабравимо изживяване в този приказен тропически свят

от 3299лв
Тайланд - Краби

Тайланд - Краби

03.03, 10.03 и 24.03.2018 

Краби е курортен град разположен на западното крайбрежие на Южен Тайланд в залива Фанг Нга.

от 1074 976лв
Банкок и остров Пукет

Банкок и остров Пукет

04.03 и 18.03.2018 

Екзотична мозайка от луксозни курорти, древни храмове и азиатско гостоприемств

от 1406лв 1309лв
Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд

Мианмар, Виетнам, Камбоджа и Тайланд

24.02 - 08.03.2018 

Усмивките на Тайланд, древните храмове в Камбоджа и слънцето на Виетнам Ви очакват!

от 5275 лв
Аюрведа в Шри Ланка

Аюрведа в Шри Ланка

04.11- 19.11.2017  

Една възможност да възстановите здравето си... или да го запазите

от 5295лв 5095лв
Аюрведа в Индия

Аюрведа в Индия

Февруари и Март 2018 

Една възможност да възстановите здравето си или да го запазите

от 3790 лв 3690 лв
Екскурзия "Слънце и салса в Куба"

Екскурзия "Слънце и салса в Куба"

26.04 - 05.05.2018 

Хавана – Сиенфуегос – Тринидад – Кайо Санта Мария - Санта Клара – Хавана Промоция!

от 4400 лв 4200 лв