" /> Бирария U Fleku хотел - Прага - Чехия

Бирария U Fleku - Прага 0 звезди

Версия за печат

Бирария U Fleku - Прага Резервирай за резервация и въпроси:

U Fleků е една от най-старите, големи и прочутите бирарии в града, превърнала се в популярна забележителност на Прага, наред с Пражки Храд, Вишехрад и Староместкият площад. Тя е символично място за любителите на бирата и чешката кухня.
Първото писмено доказателство за съществуването на бирарията датира от 1499 г., когато сградата е купена от Вит Скременец, собственик на малцова фабрика. Пивоварната U Fleků е единствената в Централна Европа, която не спира да работи от основаването си до наши дни.
Старовременната атмосфера на сградата е акцентирана от стенни декорации и стилното оформяне на залите и салоните. Сред най-популярните и уникални зали са „Академията” – място за срещи на видните обществени личности и културни дейци през 19 век и „Рицарската зала” – реновирана и обзаведена в романски стил, в която можете да видите автентична шахта за съхранение на малц, датираща от 16 век. Във всичките 8 зали и салони могат да се настанят общо 1200 гости, като някой зали като „Куфарчето” и „Академията” са по-уединени (до 30 души), докато в „Кабарето” се събират 200 души. Шоу-спектакълът в кабарето включва от традиционна чешка полка и барокови танци до страстни латино ритми и комедийни програми.
Бирата, която се предлага в U Fleků е 13% Flekovský tmavý ležák. Тя е произведена от вода, хмел и четири вида малц произведени в Чехия, без добавяне на консерванти или изкуствени оцветители. Кухнята предлага уникално кулинарно преживяване, което ще задоволи всеки вкус, предлагайки традиционни чешки ястия.