Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан

Версия за печат

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан Резервирай за резервация и въпроси:

10 дни/ 8 нощувки
Цена при мин. 20 туристи: от 4 599лв
Дати: 20.11 - 29.11.2017

 
Очаквайте нови дати!

Коломбо – Анурадхапура –Хабарана - Полонарува
– Резерват Минерия – Сигерия – Дамбула – Канди – Малдиви


КАКВО ПРАВИ НАШАТА ПРОГРАМА НАЙ-ДОБРАТА НА ПАЗАРА:
СУПЕР БОНУС - включен вечерен тур на Доха!
Прекрасен 4-звезден хотел All Inclusive на Малдиви!
✓ Специално избран сезон без валежи!


Други предимства да изберете програмата на ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР:
✓ Включено посещение на най-важните места от културния триъгълник на Шри Ланка – Анурадхапура, Полонарува и Канди и най-посещаваните забележителности в страната – „Лъвската скала“ в Сигирия и Пещерните храмове в Дамбула!
✓ Включено сафари в един от най-добрите резервати за слонове в Шри Ланка!
✓ Включено посещение на градина с екзотични подправки в Шри Ланка!
✓ За комфортно пътуване настаняването е само в подбрани хотели минимум 4*!
✓ Включени всички вечери по програма!
✓ Включена почивка в Рая на Земята, Малдиви на база ALL INCLUSIVE!!!

Програма:

Ден 01 /20.11.2017, понеделник/ София – Доха - Коломбо

Събиране на групата в 09:30 на Терминал 2 на летище София. Отпътуване за Доха с полет на Катарски авиолинии в 11:55. Кацане в Доха в 17:30. Следва специален БОНУС от нас - вечерен тур на Доха, по време на който ще разгледате този динамично развиващ се модерен град, запазил в същото време арабските си традиции и култура.

Ден 02 /21.11.2017, вторник/ Коломбо

Кацане в Доха в 17:30 и продължение за Коломбо в 02:10. Продължителност на полета Доха Коломбо 4 часа и 25 минути. Нощувка в самолета. Кацане на летище Коломбо, Шри Ланка в 09:20. Посрещане на летище и отпътуване до центъра на Коломбо за кратка автобусна обиколка на столицата на Шри Ланка. Следва трансфер до Негомбо. Настаняване в хотел хотел Hotel Club Dolphin 4* или подобен, разположен на брега на Индийския океан. Плажът на Негомбо е идеалното място да започнете пътуването си в Шри Ланка. Негомбо е разположен на около 33 км от международното летище в Коломбо и предлага красиви плажове и чудесна възможност за почивка и аклиматизиране в Шри Ланка. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 03 /22.11.2017, сряда / Коломбо /Негомбо – Анурадхапура – Кандалама

Закуска. Отпътуване за Анурадхапура (175 км, около 3,30 часа път) – най-знаковият исторически паметник на Шри Ланка. В този ден ще посетите най-важните забележителностите на града. За Анурадхапура се казва, че областта вероятно е била заселена още през 10-ти пр.н.е., но се превръща в голям град след пристигането на клонка от дървото Боди - "дървото на просветление" на Буда, и през 4 век пр. н. е. се превръща в политическа и религиозна столица на Цейлон. В годините на разцвета си, Анурадхапура седи редом до Ниневия и Вавилон със своите колосални размери, броя житeли и великолепието на обществени сгради и храмове.
Отпътуване в посока Хабарана и Кандалама (80 км от Анурадхапура) и настаняване в Hotel Heritance Kandalama 4+* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 04 /23.11.2017, четвъртък/ Кандалама - Полонарува – Резерват Минерия – Кандалама

Закуска в хотела. Отпътуване за Полонарува (около 65 км от хотела), столица през 11 и 12 век, важен културен център, обект под защитата на ЮНЕСКО. В Полонарува се намира каменният храм Гал Вихара със своите великолепно запазени статуи на изправения, седящия и полегналия Буда, изсечени в един скален къс. Свободно време за обяд.
Следобeд предстои вълнуваща среща с диви слонове в един от най-добрите резервати в Шри Ланка – Минерия, с включено джип-сафари (мин. 6 човека в джип). В центъра на резервата Минерия има голям резервоар, създаден от известен монах-строител, където по време на сухите месеци на годината се събират стотици слонове. Освен слонове в парка могат да се видят елени, леопарди и множество птици. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 05/24.11.2017, петък/ Сигирия – Дамбула – Канди

След закуска отпътуване за Сигирия и посещение на скалната крепост „Лъвската глава“, която впечатлява не само с местоположението си, но и със забележителните си фрески. Невероятната скална цитадела, издигаща се на 200 м над джунглата, е построена върху скална тераса с площ 1,7 ха и представлява уникално съчетание на природна красота, история-легенда и живописна традиция. В центъра на града е дворецът, някога покрит с мрамор и скъпоценни камъни и ограден от градини с фонтани и басейни.
Следва посещение на Дамбула с разглеждане на един от най-големите и внушителни пещерни храмови комплекси в света - свещено място за поклонение в продължение на 22 века. Храмът се намира под огромна надвиснала скала, а пещерите са украсени с будистки стенописи с площ 2100 кв. м., изобразяващи сцени от живота на Буда, и 157 статуи с неговия образ в различни размери.
Отпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (около 80 км от Дамбула). По пътя – посещение на градина с екзотични подправки в централната провинция Матале. Пристигане и настаняване в Hotel Earl's Regency 4+* или подобен в Канди. Вечеря и нощувка.

Ден 06 /25.11.2017, събота/ Канди

Закуска в хотела. Този ден е посветен на Канди – ще посетите Храма на зъба на Буда, Кралската ботаническа градина, фабрика за чай и чаените плантации около града. Канди е столица на последното сингалийско кралство преди падането му под властта на британците през 1815 год. Понастоящем града има какво да предложи на посетителите си - история, култура, залесени хълмове и истинска градска атмосфера. Центърът на Канди, разположен в близост до живописното езеро Канди и типичните за района хълмове е възхитителна смесица от антични магазини, работилници на местни майстори, оживени пазари и ресторанти.
Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 07/26.11.2017, неделя/ Канди – Коломбо – Мале

Закуска в хотела и трансфер до международното летище в Коломбо (115 км от Канди) за полет до Мале, Малдиви в 13:30. Кацане в Мале в 14:25, посрещане и трансфер до хотел Adaaran Club Rannalhi 4* или подобен. Настаняване на база ALL INCLUSIVE! Вечеря и нощувка.

Ден 08–09/27–28.11.2017, понеделник - вторник/ Малдиви

Свободни дни за почивка в “Рая на Земята” на база ALL INCLUSIVE, с включени закуска, обяд, вечеря, както и разнообразни алкохолни и безалкохолни напитки.

Ден 10/29.11.2017, сряда/ Мале – Доха – София

Трансфер до летището в Мале за обратен полет до Доха в 10:15. Кацане в Доха в 13:05 и продължение за София в 14:30. Кацане на летище София в 18:45.
Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ

Групова екскурзия в Канди, Шри Ланка

За един толкова малък остров Шри Ланка има много имена – Серендиб, Цейлон, Сълзата на Индия, Блестящият остров и други Тази пъстра колекция от наименования разкрива богатството и красотата на острова и силата, с която въздейства на посетилите го. Шри Ланка е обграден от вечнозелени планини и гори и златисти плажове, но също е потопен в историята и мистицизма на древните си градове и значението си за Будизма.
Малдиви – “Красивият венец на Индийския океан” е мечтана дестинация за милиони по света. Това е страна с повече от 1800 „Робинзон острови”, заобиколени от огромни блестящи лагуни в хиляди нюанси на синьото и безкрайно море. Това е също държавата с най-ниската надморска височина 1,5 м и 99% вода. Най-голямата атракция на островите е богатата колекция от разноцветни риби и живи коралови рифове.

Дати:

20 ноември 2017 - 29 ноември 2017

Цени:

Цена на човек в двойна стая: Стандартен Пакет
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 19 туристи 4599 лв
Цена на летищни такси * 760 лв
Виза за Шри Ланка 66 лв
Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори 60 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 5485 лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетни билети София – Доха – Коломбо и Мале – Доха – София с Катарски авиолинии и включени летищни такси;
• Самолетен билет Коломбо – Мале с включени летищни такси ;
• Виза за Шри Ланка – 35 USD, издава се предварително електронно и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо;
• 1 нощувка в хотел Club Dolphin 4* или подобен в Негомбо;
• 2 нощувки в Hotel Heritance Kandalama 4+* или подобен в Дамбула;
• 2 нощувки в Hotel Earl's Regency 4+* или подобен в Канди;
• 3 нощувки в хотел Adaaran Club Rannalhi 4* на Малдиви;
• 4 закуски и 5 вечери по програма в Шри Ланка;
• 3 нощувки на база ALL INCLUSIVE на Малдиви;
• Тур на Доха;
• Всички входни такси, трансфери и екскурзии, описани в програмата;
• Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
• Водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР;
• Подробна туристическа информация за Шри Ланка и Малдиви;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (29.03.2017) са в размер на 760 лв и се фиксират към датата на доплащане – 21.09.2017, поради честата им променливост!

Общата цена не включва:

• Доплащане за единична стая: при запитване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 30 лв на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;

Важно!

• Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР и депозит в размер на 1500 лв на човек;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF;
• Краен срок за събиране на групата: 31 август 2017;
• Доплащане на общата цена на пътуването: : 21 септември 2017;
• За посещението на Шри Ланка и Малдиви няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Виза:

За българските граждани е необходимо да притежават предварително туристическа виза за Шри Ланка, за получаването на която се попълва електронен визов формуляр и се заплаща такса в размер от 35 USD. Визата се потвържава по електронна поща, но се полага в паспорта при пристигане на международното летище в Коломбо. Попълването на формуляра и подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от Профи Травъл Център четири седмици преди отпътуване.
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.81 лв на ОББ към 29.03.2017 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да преизчисли цената на екскурзията към датата на финално доплащане, която е 21.09.2017 г. При калкулациите се използва курс продава на ОББ.
• Профи Травъл не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвачите.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

За резервации и информация:
София - тел.: 02/ 951 61 49 и 0882 345 555;
Пловдив - тел.: 032/ 96 44 50 и 0884 363 699;
Варна - тел.: 052/ 649 019 и 0888 17 17 74;

Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. «Стефан Караджа» 2.


Програма:

Ден 01 /20.11.2017, понеделник/ София – Доха - Коломбо

Събиране на групата в 09:30 на Терминал 2 на летище София. Отпътуване за Доха с полет на Катарски авиолинии в 11:55. Кацане в Доха в 17:30. Следва специален БОНУС от нас - вечерен тур на Доха, по време на който ще разгледате този динамично развиващ се модерен град, запазил в същото време арабските си традиции и култура.

Ден 02 /21.11.2017, вторник/ Коломбо

Кацане в Доха в 17:30 и продължение за Коломбо в 02:10. Продължителност на полета Доха Коломбо 4 часа и 25 минути. Нощувка в самолета. Кацане на летище Коломбо, Шри Ланка в 09:20. Посрещане на летище и отпътуване до центъра на Коломбо за кратка автобусна обиколка на столицата на Шри Ланка. Следва трансфер до Негомбо. Настаняване в хотел хотел Hotel Club Dolphin 4* или подобен, разположен на брега на Индийския океан. Плажът на Негомбо е идеалното място да започнете пътуването си в Шри Ланка. Негомбо е разположен на около 33 км от международното летище в Коломбо и предлага красиви плажове и чудесна възможност за почивка и аклиматизиране в Шри Ланка. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 03 /22.11.2017, сряда / Коломбо /Негомбо – Анурадхапура – Кандалама

Закуска. Отпътуване за Анурадхапура (175 км, около 3,30 часа път) – най-знаковият исторически паметник на Шри Ланка. В този ден ще посетите най-важните забележителностите на града. За Анурадхапура се казва, че областта вероятно е била заселена още през 10-ти пр.н.е., но се превръща в голям град след пристигането на клонка от дървото Боди - "дървото на просветление" на Буда, и през 4 век пр. н. е. се превръща в политическа и религиозна столица на Цейлон. В годините на разцвета си, Анурадхапура седи редом до Ниневия и Вавилон със своите колосални размери, броя житeли и великолепието на обществени сгради и храмове.
Отпътуване в посока Хабарана и Кандалама (80 км от Анурадхапура) и настаняване в Hotel Heritance Kandalama 4+* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 04 /23.11.2017, четвъртък/ Кандалама - Полонарува – Резерват Минерия – Кандалама

Закуска в хотела. Отпътуване за Полонарува (около 65 км от хотела), столица през 11 и 12 век, важен културен център, обект под защитата на ЮНЕСКО. В Полонарува се намира каменният храм Гал Вихара със своите великолепно запазени статуи на изправения, седящия и полегналия Буда, изсечени в един скален къс. Свободно време за обяд.
Следобeд предстои вълнуваща среща с диви слонове в един от най-добрите резервати в Шри Ланка – Минерия, с включено джип-сафари (мин. 6 човека в джип). В центъра на резервата Минерия има голям резервоар, създаден от известен монах-строител, където по време на сухите месеци на годината се събират стотици слонове. Освен слонове в парка могат да се видят елени, леопарди и множество птици. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 05/24.11.2017, петък/ Сигирия – Дамбула – Канди

След закуска отпътуване за Сигирия и посещение на скалната крепост „Лъвската глава“, която впечатлява не само с местоположението си, но и със забележителните си фрески. Невероятната скална цитадела, издигаща се на 200 м над джунглата, е построена върху скална тераса с площ 1,7 ха и представлява уникално съчетание на природна красота, история-легенда и живописна традиция. В центъра на града е дворецът, някога покрит с мрамор и скъпоценни камъни и ограден от градини с фонтани и басейни.
Следва посещение на Дамбула с разглеждане на един от най-големите и внушителни пещерни храмови комплекси в света - свещено място за поклонение в продължение на 22 века. Храмът се намира под огромна надвиснала скала, а пещерите са украсени с будистки стенописи с площ 2100 кв. м., изобразяващи сцени от живота на Буда, и 157 статуи с неговия образ в различни размери.
Отпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (около 80 км от Дамбула). По пътя – посещение на градина с екзотични подправки в централната провинция Матале. Пристигане и настаняване в Hotel Earl's Regency 4+* или подобен в Канди. Вечеря и нощувка.

Ден 06 /25.11.2017, събота/ Канди

Закуска в хотела. Този ден е посветен на Канди – ще посетите Храма на зъба на Буда, Кралската ботаническа градина, фабрика за чай и чаените плантации около града. Канди е столица на последното сингалийско кралство преди падането му под властта на британците през 1815 год. Понастоящем града има какво да предложи на посетителите си - история, култура, залесени хълмове и истинска градска атмосфера. Центърът на Канди, разположен в близост до живописното езеро Канди и типичните за района хълмове е възхитителна смесица от антични магазини, работилници на местни майстори, оживени пазари и ресторанти.
Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 07/26.11.2017, неделя/ Канди – Коломбо – Мале

Закуска в хотела и трансфер до международното летище в Коломбо (115 км от Канди) за полет до Мале, Малдиви в 13:30. Кацане в Мале в 14:25, посрещане и трансфер до хотел Adaaran Club Rannalhi 4* или подобен. Настаняване на база ALL INCLUSIVE! Вечеря и нощувка.

Ден 08–09/27–28.11.2017, понеделник - вторник/ Малдиви

Свободни дни за почивка в “Рая на Земята” на база ALL INCLUSIVE, с включени закуска, обяд, вечеря, както и разнообразни алкохолни и безалкохолни напитки.

Ден 10/29.11.2017, сряда/ Мале – Доха – София

Трансфер до летището в Мале за обратен полет до Доха в 10:15. Кацане в Доха в 13:05 и продължение за София в 14:30. Кацане на летище София в 18:45.
Край на програмата.

РЕЗЕРВИРАЙ

Отзиви и мнения за Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан:

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан 20-29.11.17 - Светлана Кръстева, 22.12.2017

За първи път ползвам услугите на Профи Травъл Център и съм очарована от водача Петя Иванова и от програмата, както от избора на хотелите. Много професионално отношение на водача Петя - много внимателна, отзивчива и уважителна. Определено бихме се обърнали отново към Профи Център. Благодаря - успех и занапред!

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан 20.11 - 29.11.17 - Юлияна Вълчанова, 22.12.2017

Редовно ползваме услугите на Профи Травъл. Екскурзията много ни хареса, изключително високо ниво на обслужване от местните екскурзоводи, чудесни хотели, а водачът Петя Иванова е родена да упражнява тази професия. Благодарим и до нови срещи.

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан - Валентина Агайна и Румен Андреев, 07.12.2016

За първи път ползваме услугите на Профи Травъл Център. Много сме доволни от пътуването до Шри Ланка и Малдиви. Най-отлично представяне на водача Ани Орозова. Желаем да пътуваме отново с Вас - Австралия и Нова Зеландия.

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан - Николай Лулов, 07.12.2016

Редовно ползваме услугите на Профи Травъл Център. Много сме доволни от екскурзията до Шри Ланка и Малдиви. Ани Орозова беше перфектна. Ще продължим да пътуваме с Вас.

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан - Аделина и Вероника Велинови, 09.11.2015

Здравейте, преди дни се завърнахме от страхотното пътуване до Шри Ланка и Малдиви. Искаме да благодарим на всички, които професионално са участвали в подготовката и осъществяването на екскурзията. Голямо Благодаря и на Петя, страхотна си. Продължавайте все така напред. С удоволствие ще продължим да пътуваме с вас.

Шри Ланка и Малдиви 27.01 - 06.02.2015 - Калина Михова, 10.02.2015

За пръв път пътувам с Профи Травъл и отново бих пътувала с вас! Мая е великолепна - като професионалист и човек, а местните водачи бяха отлично подбрани. Бъдете здрави!

Шри Ланка и Малдиви 27.01 - 06.02.2015 - Лилия, Веско и Ралица Малчеви, 06.02.2015

Мая е пример за перфектният водач, на който можеш да разчиташ винаги и във всичко. Изключителен професионалист, много сериозна предварителна подготовка, много компетентна, ерудирана и отзивчива. Удоволствие е да пътуваш с нея. Бъдете винаги все така на ниво и не правете компромиси с качеството!

Шри Ланка и Малдиви 27.01 - 06.02.2015 - Славчо и Цвети Маркови, 06.02.2015

Редовно и с най-голямо удоволствие пътуваме с Профи Травъл - това е нашата туристическа фирма! Пътуването и посещението на историческите обекти задоволяват нашата туристическа любознателност, а почивката в последните дни е истинско удоволствие. Мая Тунева е изключително подготвена и всеотдайна, удоволствие е да пътуваш и контактуваш с нея. Има още много дестинации, които искаме да посетим, като близка и желана е екскурзията до Австралия и Нова Зеландия! Поздрави и успех!

РЕЗЕРВИРАЙ
Почивка на остров Мавриций

Почивка на остров Мавриций

21.04, 30.04 и 06.05.2018 

Плаж, палми, лукс и интригуваща история

от 1387лв 1185лв
Малдиви - Royal Island Resort and Spa

Малдиви - Royal Island Resort and Spa

29.04 и 19.05.2018  

Островът, на който е разположен хотела се отличава с екзотичната си буйна растителност и кристално чиста лагуна.

цена от 1896 1670 лв
Тайланд - остров Ко Самуи

Тайланд - остров Ко Самуи

29.04, 19.05 и 02.06.2018 

Ко Самуи е остров с приказна природна красота и очарование, съчетал великолепни белоснежни пясъчни плажове и недокосната тропическа гора

от 976лв 878лв
Малдиви - Olhuveli Beach and Spa Resort

Малдиви - Olhuveli Beach and Spa Resort

15.04 и 20.04.2018 

Хотелът е прочут със своите красиви плажове и многобройни пясъчни плитчини

от 3077 2881 лв
Малдиви - Kurumba Maldives

Малдиви - Kurumba Maldives

29.04 и 19.05.2018  

Островът предлага отлични условия и за семейства с деца, релакс и спорт.

от 2017 1821 лв
Сингапур и остров Бали

Сингапур и остров Бали

Очаквайте нови дати! 

Подарете си незабравимо изживяване в този приказен тропически свят

от 3299лв
Почивка на остров Бали

Почивка на остров Бали

28.04 и 01.05.2018 

Остров Бали е истински тропически рай

от 859лв 759лв
Малдиви - Sun Island Resort and Spa

Малдиви - Sun Island Resort and Spa

29.04 и 19.05.2018 

Рай за любителите на водни спортове: шнорхелинг, сърф, риболов, моторни водни спортове.

от 2011 1815лв
Трети март на Занзибар

Трети март на Занзибар

02.03 - 11.03.2018 

Една незабравима почивка сред райските плажове на остров Занзибар!

от 3522 3322лв
Почивка на остров Пукет

Почивка на остров Пукет

17.04 и 28.04.2018 

Най-големият тайландски остров Пукет Ви кани с традиционното си гостоприемство да преоткриете богатата му история и култура

от 1074лв 976лв
Малдиви - Meeru Island Resort and Spa

Малдиви - Meeru Island Resort and Spa

29.04 и 19.05.2018 

Meeru Island Resort and Spa 4*+/North Male Atoll

от 2134 1939 лв
Малдиви - Kuredu Island Resort

Малдиви - Kuredu Island Resort

29.04 и 19.05.2018 

Рай за любителите на водни спортове: шнорхелинг, сърф, риболов, моторни водни спортове.

от 2539 2343лв
Аюрведа в Индия

Аюрведа в Индия

Октомври и Ноември 2018 

Една възможност да възстановите здравето си или да го запазите

от 3645 лв 3545 лв