3099.00 лв

Великден на Сейшелски острови

10 дни / 7 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
Очаквайте нова дата
обща информация

Република Сейшели е държава, разположена на 115 острова в Западния Индийски океан, отстояща на около 1600 км източно от континента Африка, североизточно от Мадагаскар. Островите са разпръснати върху площ от 400 000 кв. км. Централно място заемат 41 гранитни острова, които се считат за най-старите гранитни острови на Земята. Сред тях е остров Махе – най-големият остров на Сейшелите, разположен на 4° южно от Екватора. Дълъг е 27 км и е широк 8 км. Тук е разположена столицата Виктория и е съсредоточено 90% от населението на страната. Махе както и другите гранитни острови са хълмисти (най-висока точка за страната 905 м) и покрити с буйна тропична растителност. Останалите 74 острова са ниски рифови и коралови острови, образуващи плитчини и разположени на около 10° южно от Екватора. Те образуват 5 групи, като някой са отдалечени на повече от 1000 км от главния остров Махе. На Сейшелите има две места, част от Природното наследство на ЮНЕСКО: легендарната долина Vallée de Mai на остров Праслин, където расте палмата Coco-de-mer – орехът на тази палма е най-голямото семе в растителния свят (достига 25 кг) и най-големият коралов атол в света Aldabra, известен с големия брой гигантски костенурки.

Население:

Сейшелите по начало са били ненаселени, така че населението им се състои от имигрирали народности. Днес жителите на острова са около 85 хил. души. Най-големите етнически групи са от френски, африкански, индийски и китайски произход. Повечето жители са от смесен произход, главно европейско-африкански. Около 70% от жителите носят фамилии, които звучат френски, докато фамилиите на само около 20% звучат английски, но двете често се смесват: много жители имат английско първо име и френска фамилия, или обратно. Официален език е сейшелски креолски, на основата на френския език, но местното население говори английски и френски. 93.2 % от жителите на островите са християни. Природни условия Климата на островите е субекваториален (морски), характерезиращ се с постоянно топло време без екстремни температури. Температурите рядко падат под 24°C или са над 32°C. Също така островите попадат извън зоната на ураганите. Най-подходящото време за посещение на островите са месеците април/май и октомври/ноември. Температурата на въздуха достига 30°C, тази на водата е около 27-28°C, а видимостта на водата достига до 30 м – идеалните условия за плуване, шнорхелинг или дайвинг. В периода от ноември до март климатът на острова е под влиянието на северозападните пасати – времето е топло и влажно, а морето е спокойно. Най-голямо количество на валежите пада през януари и февруари. В периода от май до септември, времето е по-прохладно, ветровете са югоизточни и по-силни, а морето е по-бурно. Сейшелите са истински музей по естествознание, където можете да срещнете ендемични и редки видове от флората и фауната. Подобно на много други крехки островни екосистеми, тази на Сейшелите е пострадала значително през ранните етапи на заселването на хората. Напълно са изчезнали сейшелският папагал, сейшелското коприварче, соленоводните крокодили, повечето гигантски костенурки от гранитните острови, изсечени са повечето крайбрежни и равнинни гори. Въпреки това днес Сейшелите са един от примерите за успешна защита на флората и фауната – над 50% от територията и е превърната в национални паркове и резервати. Уникални растителни видове за островите са – палмата Коко-де-мер, Медузеното дърво, гарденията на Райтс. Възстановени са и популациите от гигантски костенурки, които населяват не само Алдабра, но и много от другите острови. На гранитните острови се наблюдват някой от най-големи колонии от морски птици в света. Защитен е и морския свят около островите вкл. разнообразни корали, риби, морски костенурки и други.

Полезна туристическа информация:

Часова зона: GMT + 4 часа. Часовниците в Република Сейшели са с 2 часа напред от времето в България. Валута: Паричната единица сейшелска рупия (SCR) = 100 цента. 1 BGN = 7.41 SCR 1 USD = 9.67 SCR 1 EUR = 14.49 SCR 1 GBP = 15.62 SCR Туристите трябва да заплащат сметките си в хотела, екскурзиите, колите под наем и таксите за парковете в чуждестранна валута (за предпочитане евро), в брой или с кредитна карта, а ако заплащат с рупии трябва да покажат бележката за извършената обмяна. В безмитните магазина на летището също се пазари само с чужда валута или кредитни карти. Обменни бюра има на летището. Задължително е да пазите разписките за извършената обмяна и да ги предоставите при напускането на страната. Широко използвани са кредитни карти American Express, MasterCard и Visa. Diners Club има по-ограничено приемане. ATM апаратите има на островите Махе, Праслин и Ла Дюк. Парите които изтеглите ще бъдат в рупии. Можете да пазарите с чуждестранна валута, но често рестото Ви също ще бъде в рупии. Рупии ще са Ви необходима в малките магазинчета, кафенета и ресторантчета извън хотела, както и за такси или автобус, но като цяло това са малки суми и не е препоръчително да обменяте много валута.

Митнически изисквания:

При влизане на Сейшели на лица навършили 18 год. се допуска безмитен внос на следните стоки: до 500 гр. тютюн (вкл. цигари и пури), 2 литра твърд алкохол или 2 литра вино, и не повече от 200 ml парфюм, една видеокамера и един фотоапарат, спортна екипировка и други вещи на стойност не повече от 3000 SCR. Строго се контролира вноса и износа на растения и семена, растителни и животински продукти, лекарства, наркотици и оръжия. Забранен е износа на семена на палмата Coco-de-mer. Виза: За българските граждани пътуващи за Сейшелите не е необходима виза, а само паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването

Здравни рискове:

Не се изискват ваксинации за пътуването до Сейшелите. Няма риск от разболяване с малария. Водата от чешмите е хлорирана и като цяло е безопасна за пиене. Храните приготвяни от местни продукти също се считат за безопасни. Болници има в столицата Виктория и в по-големите населени места на островите Махе и Праслин. Неотложна помощ можете да получите срещу невисока такса. Повечето хотели могат да повикат лекар през цялото денонощие.

Престъпност:

Желателно е да сте бдителни за багажа си на летището и на по-оживените места, тъй като съществува риск от кражба или джебчийство. При разходките си не носете ценности и много пари в брой. Препоръчва се туристите да не посещават безлюдни и тъмни улици и непоснати райони късно вечерта. Не оставяйте вещите си без наблюдение на пусти плажове, а като цяло не се препоръчва да плувате сами на такова място.

Електричество:

Електричестото е 240V AC, 50 HZ. Стандартни са шепселите с три щифта (английски тип).

Национални празници:

Има 12 национални празника. Девет от тях са на определени дати – 1 и 2 януари, 1 май, 5, 18 и 29 юни, 15 август, 1 ноември, 8 и 25 декември. Останалите са религиозни празници и датата им се променя всяка година.

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Пакет 7 нощувки на човек :Цена на основен пакетЛетищни таксиОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО
AVANI Seychelles Barbarons Resort and Spa 4*, BB, Standart room 3099 лв 660 лв 3759 лв
Kempinski Resort Seychelles 5*, BB Hill View Room 3599 лв 660 лв 4259 лв
Constance Ephelia Seychelles 5*, HB,Tropical Garden room 3990 лв 660 лв 4650 лв
Savoy Resort and Spa 5*, BB, Standart room 4130 лв 660 лв 4790 лв

Цената включва:

• Самолетен билет София – Истанбул – Махе – Истанбул - София на Turkish Airlines с включени летищни такси*; • Трансфер летище – хотел - летище; • 7 нощувки в избран хотел на съответната база на изхранване; • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро; * Летищните такси към момента на публикуване на офертата 18.10.2017 са в размер на 660 лв и се фиксират към датата на доплащане, която е 16.02.2018!

Общата цена на пътуването не включва:

• • Доплащане за застраховка ''Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв; • Застраховка „Кражба, загуба, забавяне на личен багаж по време не пътуването по вина на превозвача“ – по желание и сключване към датата на записване; • Доплащане за вечеря в AVANI Barbarons 4* - 46 евро/90 лв на човек на ден /по желание/ • Доплащане за вечеря в Kempinski Resort Seychelles - 64 евро/125 лв на човек на ден /по желание/ • Доплащане за вечеря в Savoy Resort and Spa 5* - 63 евро/124 лв на човек на ден /по желание/ • Възможно е и настаняване в друг тип стаи във всеки един от хотелите, цена на запитване • Застраховка „Oтмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини” – по желание и при записване. .

Важно!

• Седалките по полетите са гарантирани! • Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на тръгване; попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит в размер на 50 % от цената на човек. Доплащането се извършва в срок до 16.02.2018. • Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път; "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF. • Не се изискват задължителни ваксини и виза за Сейшелски острови • Цените са изготвени при курс 1 щ. долар = 1.65 лв и при увеличение на валутния курс с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да преизчисли цената на екскурзията към датата на финално доплащане, която е 16.02.2018 г; • Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на авиокомпаниите. • За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

%ZAINFORMACIA3%

Профи Травъл Център ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. «Стефан Караджа 2.

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /06.04.2018, петък/ София – Истанбул

Излитане от София с полет на Turkish Airlines в 21:40 и кацане в 23:05 в Истанбул.

Ден 2 /07.04.2018, събота/ Истанбул – Махе

Продължение за Махе в 01:40 и кацане в 10:55. Трансфер и настаняване в хотел по избор. Свободно време за почивка и плаж. Нощувка.

Ден 3 - 8 /08.04 - 13.04.2018, неделя - петък/ Махе

6 свободни дни за почивка. По желание можете да прекарвате времето си на плажа или да се включите в спортните активности, които всеки хотел предлага. На място срещу допълнително заплащане можете да се запишете за някоя от следните екскурзии: Целодневна автобусна обиколка на о-в Махе с включен обяд. О-в Махе е най-големият остров на архипелага. На него е разположена столицата на Сейшелската република – град Виктория /най-малката столица в света/. Островът има планински релеф, а най-високата точка е на 900 м от морското ниво и потъва в разкошна зеленина. На о-в Махе има 70 плажа, като най-популярен е Бо Валон на северния бряг на острова. Недалеч от о-в Махе е разположена група от 4 малки острова, обявени през 1973 г. за Национален морски парк. Сега във водите на резервата обитават повече от 150 вида риби, срещат се уникални корали и раковини. По време на екскурзията първо се посещава столицата Виктория с двата най-интересните обекта - Часовниковата кула и пазара Sir Selwyn-Selwyn Clark. Кулата е миниатюрно копие на построената часовникова кула в Лондон през 1897 г., която се намира на кръстовището на Виктория Стрийт и Воксхол Бридж Роуд. На Сейшелите тя е издигната 6 години по-късно – през 1903 г. по поръчка на тогавашния управник като мемориал в чест на кралица Виктория, починала през 1901 г. Пазарът във Виктория е интересен със своя пъстър дизайн . Тук можете да си закупите от рибни продукти до ръчно изработени сувенири както и различни видове подправки и билки типични за Сейшелските острови. Предвижването продължава по най-интересния участък на острова, а това e 14 км дългият път Sans Souci. По време на пътуването ще се насладите на великолепните гледки към западното крайбрежие с прекрасни лагуни и прилежащи острови. Следва кратък стоп на историческото място Mission Lodge, откъдето се разкрива прекрасна панорама. Обяд в местен ресторант с креолска кухня. След обяд отпътуване за южното крайбрежие, където ще посетите ботаническата градина и ще видите растения и птици ендемични за Сейшелите. Последната част от програмата включва посещение на местно занаятчийско селце, където ще можете да видите типичните креолски къщи и да си закупите сувенири. Целодневна екскурзия до о-в Праслин с посещение на Национален парк Vallee de Mai включен в списъка на ЮНЕСКО и плажа Anse Lazio. О-в Праслин е вторият по големина в архипелага, както по размери, така и по брой на населението. Неговите планини полегато и плавно се спускат към брега, а в средата на острова се простира естествена джунгла превърната в Национален резерват. По време на екскурзията ще посетите точно този парк, където вирее палмата Коко де Мер /Coco-de-Mer/. Този рядък вид палма от времето на динозаврите живее до около 400 години. Огромните плодове стигащи до 25 кг са известни като „любовни ядки“, заради формата си наподобяваща част от женското тяло. Тук живее и една от най-редките птици - черният папагал, както и редица други екзотични видове палми и растения. Следва посещение на световноизвестния плаж Anse Lazio. С белите си пясъци и кристално чисти води, ограден с великолепни гранитни скали, той представлява уникална гледка, която си заслужава да бъде видяна. Тук ще имате възможност да плувате, да се гмуркате с шнорхел или да се отпуснете на мекия пясък на един от най-красивите плажове на Сейшелските острови. Целодневна екскурзия до о-в Ла Диг с включен обяд. Това е четвъртият по големина остров на Сейшелите. Животът тук не е забързан, почти такива са и традиционните средства за предвижване – велосипед или карети, теглени от животни. Автомобили на острова практически няма. За щастие на това малко парче земя човекът не е успял да покори природата благодарение на което, Сейшелските острови представляват истински музей на дивата природа – гигантски костенурки, уникални кокосови палми, орхидеи и десетки вида редки птици и животни. След като пристигнете на живописното пристанище на о-в Ла Диг ще посетите селцето La Passe и преминавайки през тесните улички на острова ще стигнето до парка L Union Estate. Тук, ще имате възможност да се разходите из парка и да разгледате типична за Сейшелите къща изградена в креолски стил. Следва посещение на плажа “Anse Source D’Argent”. Той е позлван често като мотив за пощенски картички и многократно е бил избиран за един от най-красивите в света.

Ден 9 /14.04.2018, събота/ Махе - Истанбул

Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер за летище и отпътуване от Махе за Истанбул в 21:00 с полет на Turkish Airlines.

Ден 10 /15.04.2018, неделя/ Истанбул - София

Кацане в 04:10 и продължение за София на същия ден в 07:50. Пристигане в България в 09:05. Край на програмата.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 02/951 61 49 0882 12 00 22
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99

Информацията, публикувана на сайта, е с рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисa на Профи Травъл Център ЕООД или от оторизираните агенти!