от 4 412 лв

Килиманджаро - белият покрив на черния континент

9 дни / 7 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
ВСЯКА СЕДМИЦА
обща информация

Изкачване на Килиманджаро до най-високата точка на Африка – връх Ухуру.

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Пакетна цена на човек
в двойна стая при 4 туриста
Стандартен пакет
Всяка седмица от 2256 евро
от 4412 лева
Пакетна цена на човек
в двойна стая при 2 туриста
Стандартен пакет
Всяка седмица от 2400 евро
от 4694 лева
Пакетна цена на човек
в двойна стая при 1 турист
Стандартен пакет
Всяка седмица от 2526 евро
от 4940 лева

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетни билети София – Килиманджаро - София с Qatar Airways с включени летищни такси*; • Трансфери летище – Моши – летище; • Трансфери Моши – Килиманджаро – Моши; • 2 нощувки и 2 вечери в Моши, • 4 нощувки в хижи и заслон в Килимандаро и хранене на пълен пансион по програмата на изкачването с включени вода, кафе и чай; • Всички такси за изкачване на Килиманджаро (входни такси, такси за парка, нощувки в хижи/заслон; • Включени 1 водач, 2-ма носачи и 1 готвач; • Стандартна застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове; • Подробна туристическа информация за Танзания и Килиманджаро; * Летищните такси към момента на публикуване на офертата (26.09.2018) са в размер на 660 лв и се фиксират към датата на доплащане.

Общата цена на пътуването не включва:

• Такса за танзанийска виза – 50 USD на човек/заплаща се на летище при влизане в страната/; • Допълнителни напитки; • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини - по желание и се сключва към момента на подписване на договора; • Допълнителна застраховка покриваща спасителни операции; • Бакшиши и лични разходи; • Планинска екипировка и оборудване; • Доплащане за единична стая в Моши (при запитване); • Доплащане за допълнителна нощувка за аклиматизация в хижа Хоромбо при изкачване (при запитване, но не по-късно от датата на сключване на договора);

Необходима подготовка и оборудване!

Покоряването на височина от 5 895 м изисква добро физическо състояние и тренираност на организма в планински и високопланински преходи. Маршрутът през Марангу е относително лесен, но последният ден изкачвайки се над 5000 м дишането е затруднено, пътеките стават по-стръмни и се изисква много повече издръжливост и тренираност на участниците в сравнение с покоряването на българските върхове например. Затова се препоръчват усилени тренировки и физически натоварвания в продължение на поне два месеца преди заминаването. Необходимо е всички участници да са оборудвани с топли дрехи – непромокаеми якета и уиндстопери, термобельо и чорапи, удобни обувки за планински преходи, ръкавици, шапка, слънчеви очила със специална защита, личен медицински пакет и др. Специален препоръчителен списък с всички необходими дрехи и оборудване ще бъде раздаден на всеки участник в деня на доплащането.

Важно!

• Възможност за допълнителна нощувка в хижа Хоромбо за по-добра аклиматизация. Цена при запитване и заявяване преди сключване на договора. Това е невъзможно да стане на място ! • Няма възможност за доплащане за настаняване в стая с по-малко туристи или самостоятелна стая за нощувките в хижите и заслоните. • Доплащане за единична стая в хотела в Моши – при запитване и преди сключване на договора. • Цената на екскурзията е валидна при минимум 1 записан турист. • Необходими документи за записване: данни от задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане, подписан договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и внесен депозит от 2000 лв на човек; • Дата за доплащане: 45 дни преди отпътуване; • Плащането става в брой, с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF. • За посещение на Танзания няма задължителни ваксини; • Смяната на посочените хотели, хижи и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата. • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане. • Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.69 лева на ОББ към 25.09.2018 г. При промяна на валутния курс на щ.долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл си запазва правото да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане. • Профи Травъл не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.

%ZAINFORMACIA1%

отвори цялата информация
Програма

Ден 1, неделя, София - Доха

Излитане от летище София в 22:40 за Доха с полет на Qatar Airways

Ден 2, понеделник, Доха - Килиманджаро - Моши

Кацане в Доха в 04:30 ч. и продължение с полет за Танзания в 09:10. Пристигане на летище Килиманджаро в 15:40. Посрещане и трансфер до град Моши (900 м.н.в.), разположено в подножието на Килиманджаро. Настаняване в хотел Springlands 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 3, вторник, хижа Мандара (2720 м. н.в.)

След закуска трансфер (50 мин.) от Моши до входния пункт за Национален Парк Килиманджаро (1860 м н.в.). Регистрация, проверка на екипировката и инструктаж от професионален водач. От тук започва първият етап от изкачването на Килиманджаро с водач, 2-ма носачи и готвач. Всеки носач носи максимум 15 килограма от Вашия багаж (общо 30 кг багаж) и те се придвижват много по-бързо, затова с Вас предвидете всичко необходимо за пътя. По пътя до хижа Мандара, разположена близо до вулканичен конус на 2720 м. н.в. навлизаме в пояса на влажните екваториални гори. Изкачването продължава около 5 часа (~7 км). Пакет за обяд. След пристигане в хижата свободно време за почивка и аклиматизация. Хижа Мандара е комплекс от дървени алпийски къщички, със соларно захранване, водопроводно снабдяване с изворна вода, 6-8 легла на два етажа и тоалетна в близост до главният офис. Общия капацитет на лагера е за 60 катерачи. По желание може да се разходите до кратера Maundi, откъдето можете да се насладите на прекрасни гледки към саваната в равнината, към езерото Jipe или планините Pare & Usambara. Вечеря и нощувка.

Ден 4, сряда, хижа Мандара (2720 м. н.в.) - хижа Хоромбо (3720 м. н.в.)

След закуска изкачването продължава през гористи местности, а след това през открити пространства, заети от храстови и тревисти формации и това е прехода към планиската пустош. Пътя минава покрай Маунди Кратер и КибоКратер. След шестчасов преход (~11 км) се пристига в хижа Хоромбо (3 720 м), оборудвана с баня с топла вода и високо-планински ресторант. Вечеря и нощувка.

Ден 5, четвъртък, хижа Хоромбо (3720 м. н.в.) - заслон Кибо (4703 м. н.в.)

След закуска изкачването продължава през алпийски тип високопланински местности. Прекосяване на седловината между Кибо и Мавензи, достигане на последната до върха местност „Jiwe la ukoyo” с прясна изворна вода и продължение към Кибо, разположена на 4 703 м. Изкачването от Хоромбо до заслон Кибо отнема около 6 часа (~11 км). Почивка и вечеря. На тази надморска височина няма канализация за течаща вода. На разположение са контейнери с питейна вода и напитки във високопланинския ресторант на заслона. Подгответе багажа си за голямото изкачване и се оттеглете за почивка не по-късно от 19.00. Същата вечер около полунощ ще започне изкачването на връх Ухуру и ви очакват 1195 м.н.в. катерене и още 2175 м.н.в. спускане. Късмет и успех !

Ден 6, петък, заслон Кибо (4703 м. н.в.) - връх Ухуру (5895 м. н.в.) - хижа Хоромбо (3720 м. н.в.)

Първия час на деня стартира с чай, бисквити и започва изкачване по стръмните сипеи до местността Gilman’s Point, разположена на самия ръб на кратера на 5681 м. След това заобикаляйки ръба от юг се стига до най-високата точка на Африка – връх Ухуру (5895 м). Изкачването от хижа Кибо до върха отнема около 8 часа и изисква големи физически и психически усилия. Връщането обратно в заслон Кибо отнема около 3 часа. Време за почивка, чай и обяд. Продължаване надолу до хижа Хоромбо около 3 часа. Вечеря и нощувка.

Ден 7, събота, хижа Хоромбо - Моши

Закуска и спускане (~ 6 часа) през хижа Мандара до Марангу Гейт - входния пункт за Национален Парк Килиманджаро (1860 м н.в.). Регистрация в офиса. Изкачилите се до Gilman’s Point ще получат „Зелен Сертификат“, а успешно изкачили връх Ухуру ще получат „Златен Сертификат“. Трансфер до Моши. Настаняване, топъл душ, вечеря и нощувка.

Ден 8, неделя, Килиманджаро - Доха

Закуска. Свободно време за отдих. Трансфер до летище Килиманджаро за полет до Доха с Qatar Airways в 17.10. Кацане на летище Доха в 23.40. Ползване на безплатни стаи за отдих на разположение на пътниците на летището, а при желание ползване на Oryx Lounge на летище срещу допълнително заплащане на място.

Ден 9, понеделник, Доха - София

Продължение от Доха за София с полет в 06:55 ч. Кацане на летище София в 11:25 ч. Край на програмата.

Резервирай сега това пътуване

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 02/951 61 49 0882 12 00 22
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99

Информацията, публикувана на сайта, е с рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисa на Профи Травъл Център ЕООД или от оторизираните агенти!