Очаквайте нова дата за 2021
4 899 лв

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан

  • Коломбо
  • Негомбо
  • Анурадхапура
  • Полонарува
  • Резерват Минерия
  • Сигерия
  • Дамбула
  • Канди
  • Малдиви
11 дни / 8 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
Очаквайте нова дата за 2021
обща информация

Очаквайте нова дата за 2021 !

Шри Ланка е дом на вечнозелени планини и гори, златисти плажове и много гостоприемно население. Островът има история на повече от 2500 години и е потопен в мистицизма на своите древни градове и значението си за Будизма.

За един толкова малък остров Шри Ланка има много имена - Серендиб, Цейлон, Перлата на Индийския океан. Тази пъстра колекция от наименования разкрива богатството и красотата на островa, а името Серендиб означава „Невероятна изненада“.

Малдиви – „Красивият венец на Индийския океан” е мечтана дестинация за милиони по света. Това е страна с повече от 1800 „Робинзон острова”, заобиколени от огромни блестящи лагуни в хиляди нюанси на синьото и безкрайно море. Това е държавата с най-ниската надморска височина 1,5 м и 99% вода. Най-голямата атракция на островите е богатата колекция от разноцветни риби, живи коралови рифове, кристални топли води и млечно бели пясъци.

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на човек в двойна стая:Стандартен ПакетПромо пакет до 30.09. 2020
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи 4 899лв 4 699 лв
Летищни такси * 751 лв 751 лв
Обща цена на пътуването 5 650 лв 5 450 лв

Общата цена включва:

•    Самолетни билети София – Истанбул – Коломбо / Мале – Истанбул – София с Турски авиолинии  с включени летищни такси;
•    Самолетен билет Коломбо – Мале с включени летищни такси;  
•    1 нощувка в Hotel Club Dolphin 4*  в Негомбо;
•    2 нощувки в Hotel Heritance Kandalama 4+* в Кандалама;
•    2 нощувки в Hotel Earl’s Regency 4+* в Канди;
•    3 нощувки в Adaaran Club Rannalhi 4* на Малдиви;
•    5 закуски и 5 вечери в Шри Ланка;
•    3 нощувки на база ALL INCLUSIVE на Малдиви;
•    Всички входни такси, трансфери и екскурзии, описани в програмата;
•    Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
•    Водач от Профи Травъл Център;
•    Подробна туристическа информация за Шри Ланка и Малдиви;
•    Застраховка „Защита при пътуване” на ЗК „Мондиал Асистанс” (част от Allianz Group) с покрити рискове във връзка с COVID - 19 (за лица до 70 г.), за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените Общи условия на „Мондиал Асистанс”);

Общата цена не включва:

•    Виза за Шри Ланка – 35 USD, издава се предварително електронно и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо;
•    Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 40 USD на човек;
•    Доплащане за единична стая - при запитване;

•    Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗК „Мондиал Асистанс”– по желание и при записване;

•    Доплащане за застраховка „Защита при пътуване” на ЗК „Мондиал за лица от 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 30 лв на човек;
•    Напитки по време на хранене и лични разходи;

* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (02.09. 2020) са в размер на 751 лв и се фиксират към датата на доплащане – 16.11. 2020.

отвори цялата информация
Програма

Ден 01 / 16.01. 2021, събота / София - Истанбул

Отпътуване от София за Истанбул с полет на Турски авиолинии в 21:25. Кацане в Истанбул в 23:50.

Ден 02 / 17.01. 2021, неделя / Истанбул - Коломбо - Негомбо

Продължение от Истанбул за Коломбо в 02:10. Кацане на летище Коломбо в 15:15. Посрещане на летище и отпътуване за Негомбо. Настаняване в хотел Hotel Club Dolphin 4* с прекрасен плаж на брега на Индийския океан. Разположен на 30 км от международното летище хотелския комплекс предлага чудесна възможност за почивка и аклиматизиране в Шри Ланка. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 03 / 18.01.2021, понеделник / Негомбо - Анурадхапура - Кандалама

Закуска. Отпътуване за Анурадхапура (175 км, 3,30 часа път) – най-знаковият исторически паметник на Шри Ланка. В този ден ще посетите забележителностите на старата столица, част от Културния триъгълник на Шри Ланка. За Анурадхапура се казва, че е била заселена още през 10-ти пр.н.е., но се превръща в голям град след пристигането на клонка от дървото Бодхи - "дървото на просветление" на Буда, и през 4 век пр.н.е. се превръща в политическа и религиозна столица на Цейлон. В годините на разцвета си, Анурадхапура седи редом с Вавилон със своите колосални размери, броя житeли и великолепието на обществени сгради и храмове. Отпътуване в посока Хабарана и Кандалама (80 км) и настаняване в Hotel Heritance Kandalama 4+*. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 04 / 19.01.2021, вторник / Полонарува - резерват Минерия - Кандалама

Закуска в хотела. Отпътуване за Полонарува (65 км), столица през 11 и 12 век, важен културен център, обект под защитата на ЮНЕСКО. В древната столица Полонарува се намира каменният храм Гал Вихара със своите великолепно запазени статуи на изправения, седящия и полегналия Буда, изсечени в един скален къс. Следобeд предстои вълнуващо джип-сафари и среща с диви слонове в един от най-добрите резервати на Шри Ланка – Минерия (мин. 6 човека в джип). В центъра на резервата Минерия има голям резервоар, създаден от известен монах-строител, където по време на сухите месеци на годината се събират стотици слонове. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 05 / 20.01. 2021, сряда / Сигирия - Дамбула - Канди

След закуска отпътуване за Сигирия и посещение на този уникален природен феномен и скална крепост „Лъвската глава“, която впечатлява не само с местоположението си, но и със забележителните си фрески. Невероятната скална цитадела, издигаща се на 200 м над джунглата, е построена върху скална тераса и представлява уникално съчетание на природна красота, история-легенда и живописна традиция. В центъра на града е дворецът, някога покрит с мрамор и скъпоценни камъни и ограден от градини с фонтани и басейни. Посещение на Дамбула с разглеждане на един от най-големите и внушителни пещерни храмови комплекси в света - свещено място за поклонение в продължение на 22 века. Храмът се намира под огромна надвиснала скала, а пещерите са украсени с будистки стенописи, изобразяващи сцени от живота на Буда, и 157 статуи с неговия образ в различни размери.

Отпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (80 км). По пътя – посещение на градина с екзотични подправки в централната провинция Матале. Настаняване в Hotel Earl’s Regency 4+* или подобен в Канди. Вечеря и нощувка.

Ден 06 / 21.01. 2021, четвъртък / Канди

Закуска в хотела. Този ден е посветен на Канди като акцент в посещението са Храма на зъба на Буда, Кралската ботаническа градина и фабрика за чай и чаените плантации около града. Канди е столица на последното сингалийско кралство преди падането му под властта на британците през 1815 год. Понастоящем града има какво да предложи на посетителите си - история, култура, залесени хълмове и истинска градска атмосфера. Центърът на Канди, разположен в близост до живописното езеро Канди и типичните за района хълмове е възхитителна смесица от антични магазини, работилници на местни майстори, оживени пазари и ресторанти. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 07 / 22.01. 2021, петък / Канди - Коломбо - Мале

Закуска и трансфер до международното летище в Коломбо за полет до Мале, Малдиви в 13:25. Кацане в Мале в 14:20. Трансфер до хотел Adaaran Club Rannalhi 4*. Настаняване на база ALL INCLUSIVE и начало на Вашата релаксираща почивка.

Ден 08-09 / 23-24.01. 2021, събота-неделя / Малдиви

Свободни дни за почивка в “Рая на Земята” на база ALL INCLUSIVE, с включени закуска, обяд, вечеря, както и разнообразни алкохолни и безалкохолни напитки.

Ден 10 / 25.01. 2021, понеделник / Мале - Истанбул

Последен ден за почивка на невероятните Малдиви. Следобед трансфер до летището в Мале за обратен полет до Истанбул в 23:35.

Ден 11 / 26.01. 2021, вторник / Истанбул - София

Кацане в Истанбул в 06:20 и продължение за София в 08:35. Кацане в София в 08:55.

Край на програмата.

Виза

За българските граждани е необходимо да притежават предварително туристическа виза за Шри Ланка, за получаването на която се попълва електронен визов формуляр и се заплаща такса в размер от 35 USD. Визата се потвържава по електронна поща, но се полага в паспорта при пристигане на международното летище в Коломбо. Попълването на формуляра и подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от Профи Травъл Център четири седмици преди отпътуване.

Важно
•    Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане),
     попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР и депозит в размер на 2000 лв на човек;
•    Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път:
          "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК,
           IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF;
•    Краен срок за събиране на групата: 10 ноември 2020;
•    Доплащане на общата цена на пътуването: 16 ноември 2020;  
•    За посещението на Шри Ланка и Малдиви няма задължителни ваксини;
•    Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.66 лв към 02.09.2020 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да преизчисли цената на екскурзията към датата на финално доплащане, която е 16.11.2020 г. При калкулациите се използва курс продава на ОББ.  
Профи Травъл не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвачите.
За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-пазазитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2

Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, Бул. Цар Борис III, 136 B

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 02/951 61 49 0882 12 00 22
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99

Информацията, публикувана на сайта, е с рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисa на Профи Травъл Център ЕООД или от оторизираните агенти!