Ранно записване - 200 лв до 27.05.2022
5 480 лв 5 280 лв

Перу - Изгубеният свят на инките

 • Лима
 • Свещената долина
 • Мачу Пикчу
 • Куско
 • Пуно
 • ез. Титикака
 • Ика
 • линиите Наска
 • Уакачина
 • Паракас
15 дни / 12 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
16.10. 202228.10. 2022
Обща информация

Колко могъща може да е силата на едно свещено място? Има ли друго място, където сътвореното от хората и изваяното от природата да се съчетават с такава поразителна красота? Вижте Мачу Пикчу – съкровището на Андите и си отговорете сами! Легендарният Мачу Пикчу е разположен в непристъпните Анди на 2500 м н. в. За инките Мачу Пикчу бил място за магия и тайнства. Как ли са се чувствали непосветените, когато на зимното слънцестоене си проправяли път по пътеките към планинския връх? Стояли в хладината на изгрева, а със засилването на светлината, както предсказвали жреците, камъкът оживявал и слънчевите лъчи се процеждали по издълбаните от светите хора бразди... С нахлуването на испанците, империята на инките се разпаднала, но Мачу Пикчу останал невредим. През следващите 300 г. Мачу Пикчу спял в покой, необезпокояван в прегръдките на джунглата. Град, споменаван само в легендите. После, в началото на 20 в., американският преподавател по история Хайръм Бингъм, ръководен от старите ръкописи, се изкачил до „Великия връх”. Древният град отново се събудил за всички, търсещи ново начало...

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена при група от минимум 15 туристиСтандартен пакетПромо цена до 27.05. 2022
цена на човек в двойна стая: 5 480 лв 5 280 лв

      Цената на туристическия пакет включва:

 • 12 нощувки в хотели 4*;
 • 12 закуски, 3 обяда и 3 вечери по програма;
 • 2 вътрешни полета с: Лима-Куско и Хулиака-Лима;
 • Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на туристите в групата;
 • Входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;
 • Туристическа обиколка на Лима с автобус и екскурзовод;
 • Целодневна обиколка на Свещената долина с автобус и екскурзовод;
 • Посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка с екскурзовод;
 • Билет за влак Vistadome за Олантайтамбо – Мачу Пикчу и билет за влак Expedition за Мачу Пикчу - Куско;
 • Туристическа обиколка на Куско и района на Куско с автобус и екскурзовод;
 • Екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
 • Екскурзия с моторна лодка до Балестовите острови в Тихия океан;
 • Водач от Профи Травъл Център;
 • Местно екскурзоводско обслужване;
 • Подробна предварителна туристическа информация за Перу;
 • Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро (вижте приложените Общи условия на „Allianz Travel ”).

Общата цена на туристическия пакет не включва:

Самолетни билети София-Мадрид-Лима-Мадрид-София, с включени летищни такси.
Цена 2 770 лв на човек към датата на публикуване на програмата. Към датата на записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети.

FB 471 15 OCT SOF-MAD 14:15 17:25
UX 175 15 OCT MAD-LIM
23:55 04:30+1
PU 3
02 28 OCT LIM-MAD 18:00 12:55+1
F
B 472 29 OCT MAD-SOF 18:15 22:30
Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център има сключен договор със застрахователна компания „Allianz Travel” и може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва да се сключи такава застраховка в момента на подписване на договора. Тази застраховка може да бъде сключена и на по-късен етап / но не по-късно от 31 дни от датата на отпътуване/ но тогава се прилага клаузата за гратисен период след сключване на застраховката и тя става активна на 11-тия ден. По условията на „Allianz Travel” тази застраховка може да бъде анулирана до 31 дни преди отпътуване и при евентуална невъзможност за сформиране на минимален брой група застраховката ще бъде анулирана без никакви неустойки. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
Полет над платото Наска с включен автобусен трансфер до/от летище Наска. Полетът се провежда при благоприятни климатични условия. При минимум 15 туристи е включен водач от Профи Травъл Център: 140 USD на човек;
Второ самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с автобусни трансфери от Агуас Калиентес - без водач. Цена ще бъде предоставена допълнително.
Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 65 USD на човек;
Напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.
Доплащане за единична стая - 1090 лв.

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 / 16 октомври, неделя / Лима
Пристигане вечерта в Лима. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел  Mercure Ariosto Miraflores 4* разположен в модерния квартал Мирафлорес. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 2 / 17 октомври, понеделник / Лима
След закуска, полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”. Започваме с посещение на частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция с произведения на изкуството от цивилизациите на инките и предшестващите ги цивилизации в земите на днешно Перу. Мумии, перуански тъкани, метални украшения, оръжия, еротична керамика и много други за част от богатствата на музея. Следваща спирка е главният площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г., и разглеждане отвън на сградите на Правителствения дворец, Кметството, Катедралата, къщата Ойдор и двореца „Торе Тагле”. Свободно време за обяд. Посещение на манастира „Свети Франциск” и неговата световноизвестна библиотека съхраняваща първия речник на испански език публикуван от Кралската испанска академия и копие на Библията от 16 в. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и при Larcomar - най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 / 18 октомври, вторник Лима- Куско - Свещената долина
Закуска. Трансфер до летище за полет до „Златния град” на Инките Куско. Пристигане в Куско, посрещане и директно отпътуване за Свещената долина. Следвайки живописните извивки на свещената река Урубамба, пристигаме в малкото градче Юкай разположено на 60 км от Куско и 2800 м н.в. Посещение на „Живият музей на Юкай“ където ще се запознаем с традициите на местните занаяти и ще имаме среща с различни видове лами.Свободно време за покупка на сувенири. Настаняване в хотел Sonesta Posada del Inca 4* Свободно време за аклиматизация и почивка. Включена вечеря в хотела и нощувка. 

Ден 4 / 19 октомври, сряда / Свещената долина с Олантайтамбо
Закуска. Целодневна екскурзия в Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. В рамките на деня е включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела вечерта и нощувка.

Ден 5 / 20 октомври, четвъртък / Свещената долина – Мачу Пикчу
Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак Vistadome от Олантайтамбо до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н.в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Обиколка с местен екскурзовод на комплекса. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град! Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобед настаняване в хотел Еl Mapi 4* в Агуас Калиентес. Нощувка.

Ден 6 / 21 октомври, петък / Мачу Пикчу - Куско
Закуска. По желание ранно ставане и повторно самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Следобед отпътуване с влак от Агуас Калиентес до малкото градче Порой (разположен на 15 км от Куско), откъдето с автобус продължаваме до Куско, „Златния град” на Инките, намиращ се на около 3 250 м.н.в. Настаняване в хотел Novotel Cusco 4*. Свободно време за аклиматизация, почивка и вечеря. Нощувка.

Ден 7 / 22 октомври, събота / Куско
Закуска. Организирана полудневна обиколка на Куско, включваща разглеждане на най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайуаман построена от прецизно изрязани и наредени огромни каменни блокове, храма Кенко с жертвения олтар, централния култов комплекс Кориканча, известен като „Храма на Слънцето”, Катедралата и главния площад Плаза де Армас. Връщане в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града, пазаруване и вечеря в някой от многобройните ресторанти наоколо с възможност за наблюдаване на традиционни местни танци. Нощувка.

Ден 8 / 23 октомври, неделя / Куско - Пуно
Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауайлияс, често наричана „Американската Сикстинска капела” заради впечатляващите си фрески. Обяд в местен ресторант по пътя. Продължение и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско градче Ракчи. Пристигане в Пуно в късния следобед. Настаняване в хотел Jose Antonio 4* разположен на брега на езерото Титакака. Тук, от панорамната тераса на хотела, при подходящо време може да се насладите на красив залез. Нощувка.

Ден 9 / 24 октомври, понеделник / Пуно
Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените „езерни хора”. Те са изградили своите жилища върху платформи от тръстика и прекарват целия си живот в езерото. Запознаване с техния начин на живот и обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им. Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” – друга индианска народност, говореща езика кечуа и също запазила древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд на в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 / 25 октомври, вторник / Пуно - Лима - Ика
Закуска. Трансфер до летището в Хулиака за полет за Лима. Кацане в Лима и трансфер до Ика с автобус (305 км) – град в пустинята на южно Перу, удобно разположен на Панамериканската магистрала. Настаняване в хотел Viñas Queirolo 4* – единственото винарско имение в Перу с първокласна хотелска инфраструктура. Свободно време за почивка и релакс в прекрасните условия на хотела. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 11 / 26 октомври, сряда / Ика – Наска - Ика
Закуска. За всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището на Наска. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии оформени преди повече от 2000 години, но запазени и до днес. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят най-интересните фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор.
Следобед посещение на красивия оазис Уакачина и пясъчните дюни на пустинята Паракас, свободно време за обяд. Връщане в хотела Viñas Queirolo в Ика, където ще се насладите на обиколка сред лозята с включена дегустация на вино. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 12 / 27 октомври, четвъртък / Ика - Лима
Закуска. Трансфер до Балестовите острови за едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка в Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици - една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Отпътуване за Лима и настаняване в Mercure Ariosto Miraflores 4*. Свободно време и нощувка.

Ден 13 / 28 октомври, петък / Лима
Закуска. Освобождаването на стаите до обяд. Свободно време. Късния следобед трансфер до летище за обратен полет.
Край на програмата.

Важно

           Важно!

 • Цената е валидна при група от минимум 15 туристи.
 • Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията, подписан договор с Профи Травъл Център и депозит в размер на 3000 лв на човек.
 • Тази екскурзия е препоръчителна за хора до 70-72 г. и в добро здравословно състояние.
 • Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, при записване и/или преди отпътуване ще е необходимо представяне на бележка от личния лекар, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи, двигателни органи и сърдечно-съдовата система.
 • Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път:
 • "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК
 • IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
 • Краен срок за събиране на групата: 01.09.2022;
 • Доплащане на общата цена на пътуването става не по-късно от: 08.09.2022. При по-ранно сформиране на групата срокът за доплащане може да бъде изместен по-рано.
 • За посещение на Перу не се изисква виза и няма задължителни ваксини за тропически болести за районите, включени в тази програма.
 • Към момента се изисква сертификат за пълна ваксинация на ЕС (EU Digital Cetificate) + отрицателен PCR тест направен до 72 часа преди влизане в страната;
 • Към момента се изисква PCR тест направен в България след пристигане на летище София + цифров сертификат на ЕС (EU Digital Cetificate) и ако теста е отрицателен, карантината се отменя;
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-пазазитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Всички допълнителни екскурзии се провеждат при обявения минимум брой туристи. Те се заявяват и заплащат предварително в офиса на Профи Травъл Център заедно с доплащането на основния пакет.

Цените са изготвени при курс 1 USD=1,75 лева и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лв с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени остатъка от цената към момента на доплащане. Профи Травъл не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на авиокомпаниите.

Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, Бул. Цар Борис III, 136 B

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 +359 897 967 485


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”

"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.101-0135 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II“ за дейности, необходими за преодоляване на недостига или липса на оборотен капитал, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. Стойността на отпусната помощ е 14 102,90 лева.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Договор BG16RFOP002-2.089-0733-С01 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”. Стойността на отпусната помощ е 50 000 лева.”