Всяка седмица - Януари / Април 2021
3 390 лв

КИЛИМАНДЖАРО - белият покрив на черния континент

 • Килиманджаро
 • връх Ухуру - 5895 м.н.в. !!!
6 дни / 7 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
ВСЯКА СЕДМИЦА
Обща информация
ВСЯКА СЕДМИЦА - НЯМА МИНИМАЛЕН БРОЙ ГРУПА !

Програма с включени
местен водач, носач и готвач при минимум 1 записан катерач !

"Широк колкото целия свят, величествен, висок и искрящ
в ослепително бяло, такъв е върхът на планината Килиманджаро”.
                                                                                                   Хемингуей

Името на Килиманджаро идва от суахили и се превежда като „блестящата планина”, а върхът Ухуру означава „свобода”. За пръв път за Килиманджаро споменава древногръцкия географ Птолемей, но най-високата планина в Африка си остава непозната за останалия свят до 1848 г., когато немският мисионер Йохан Ребман вижда заснежения връх на планината и разказва в родната си страна историите, които научава за нея - как група мъже от местното племе били изпратени до върха на планината да донесат част от среброто, което блестяло там. Те се завърнали, но донесли на вожда на племето само вода – това било останало от „среброто”, което взели от върха на загадъчната планина. Историите на Ребман събуждат интереса на европейците към непознатата земя и в следващите години няколко експедиции посещават тази част на Африка.

Днес Килиманджаро привлича хиляди туристи всяка година и ако и Вие сте решили да покорите „блестящата планина”, ние ще организираме вашето пътуване до най-високата точка на Африка по маршрута Марангу.

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Основен пакет на човек
цена
при 2-ма туристи 3 390 лв
при 1 турист, при 3-ма туристи, при 4-ма туристи цена при запитване

Общата цена на пътуването включва:

 • 2 нощувки със закуски и вечери в Salinero Kilimanjaro 4*;
 • 4 нощувки в хижи и заслон по време на изкачването на Килиманджаро с хранене на пълен пансион и с включени вода, кафе и чай;
 • Трансфери летище-хотел-летище и хотел-Марангу Гейт-хотел;
 • Всички такси за изкачването на Килиманджаро (входни такси, такси за парка, нощувки в хижи/заслон, такса за евакуация в случай на нужда);
 • Застраховка „Защита по време на пътуване - Премиум” на „Allianz Travel” с покрити рискове във връзка с COVID-19 (за лица до 65 г).
Общата цена на пътуването не включва:

Самолетни билети София - Килиманджаро - София - цена от 1060 лв на човек с включени летищни такси;

 • Примерни полети на Turkish Airlines - всеки вторник

           София - Истанбул               16:00 - 18:25
           Истанбул - Килиманджаро 20:25 - 05:50+1
           Килиманджаро - Истанбул 06:40 - 13:45
           Истанбул - София                20:10 - 20:30

 • Застраховка “Защита при отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Тази допълнителна застраховка е по желание и може да се сключи до 40 дни преди отпътуване, като застраховката започва да важи 10 дни след датата на сключването. Цената към момента на публикуване на програмата е 204 лв на човек. Препоръчваме на всички да си направят тази допълнителна застраховка ! За повече информация можете да се запознаете с Общите условия (кратък и разширен вариант) на Allianz Travel или да се информирате на телефона на Застрахователя - Обслужващ център за клиенти: 02 995 38 50 където можете да задавате конкретни въпроси за конкретни казуси.                                                           www.allianz-assistance.bg/kontakti.html
 • Държавна такса за танзанийска виза - 50 USD на човек (препотвърждава се при плащане). Издава се електронна виза и Профи Травъл прави това безплатно;
 • Такса обслужване местни шофьори, носачи и водачи;
 • Екипировка и специално оборудване;
 • Лични разходи;
 • Доплащане за единична стая при първа и последна нощувка - цена при запитване;

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 / летище Килиманджаро
Кацане на летище Килиманджаро в Танзания с полет на Turkish Airlines или на Qatar Airways. Посрещане от представител на местната фирма-партньор и трансфер до подножието на Килиманджаро. Настаняване в хотел Salinero Kilimanjaro 4* (900 м.н.в.). Вечеря и нощувка.

Ден 2 / Мандара гейт - хижа Мандара (2720 м. н.в.)
След закуска трансфер (50 мин.) до входния пункт за Национален Парк Килиманджаро (1860 м н.в.). Регистрация, проверка на екипировката и инструктаж на английски от професионален водач. От тук започва първият етап от изкачването на Килиманджаро с водач, 2-ма носачи на човек и готвач. Всеки носач носи максимум 15 килограма от Вашия багаж - общо 30 кг багаж на човек. Водачите се придвижват много по-бързо, затова с Вас предвидете всичко необходимо за пътя. По пътя до хижа Мандара, разположена близо до вулканичен конус на 2720 м. н.в. навлизаме в пояса на влажните екваториални гори.  Изкачването продължава около 5 часа (~7 км). Пакет за обяд. След пристигане в хижата свободно време за почивка и аклиматизация. Хижа Мандара е комплекс от дървени алпийски къщички, със соларно захранване, водопроводно снабдяване с изворна вода, 6-8 легла на два етажа и тоалетна в близост до главният офис. Общия капацитет на лагера е за 60 катерачи. По желание може да се разходите до кратера Maundi, откъдето можете да се насладите на прекрасни гледки към саваната в равнината, към езерото Jipe или планините Pare & Usambara. Вечеря и нощувка.

Ден 3 / хижа Мандара (2720 м. н.в.) - хижа Хоромбо (3720 м. н.в.)
След закуска изкачването продължава през гористи местности, а след това през открити пространства, заети от храстови и тревисти формации и това е прехода към планиската пустош с гледки към Маунди Кратер и Кибо Кратер. След шестчасов преход (~11 км) се пристига в хижа Хоромбо (3 720 м) разполагаща с течаща вода. Вечеря и нощувка.

Ден 4 / хижа Хоромбо (3720 м. н.в.) - заслон Кибо (4703 м. н.в.)
След закуска изкачването продължава през алпийски тип високопланински местности. Прекосяване на седловината между Кибо и Мавензи, достигане на последната до върха местност „Jiwe la ukoyo” с прясна изворна вода и продължение към Кибо, разположена на 4 703 м. Изкачването от Хоромбо до заслон Кибо отнема около 6 часа (~11 км). Почивка и вечеря. На тази надморска височина няма канализация за течаща вода, но има на разположение контейнери с питейна вода. Подгответе багажа си за голямото изкачване и се оттеглете за почивка не по-късно от 19.00. Същата вечер около полунощ ще започне изкачването на връх Ухуру и ви очакват 1195 метра денивелация (6 км) при изкачването и още 2175 метра денивелация (21 км) при спускането. Успех и късмет !!!

Ден 5 /заслон Кибо (4703 м.н.в.) - връх Ухуру (5895 м.н.в.) - хижа Хоромбо (3720 м.н.в.)
Първия час на деня стартира с чай, бисквити и започва изкачване по стръмните сипеи до местността Gilman’s Point, разположена на самия ръб на кратера на 5681 м. Подгответе се за дълъг преход - през днешния ден Ви очакват около 14 часа преходи и катерене. След това заобикаляйки ръба от юг се стига до най-високата точка на Африка - връх Ухуру (5895 м). Изкачването от хижа Кибо до върха отнема около 8 часа и изисква големи физически и психически усилия. Връщането обратно в заслон Кибо отнема около 3 часа. Време за почивка, чай и обяд. Продължаване надолу до хижа Хоромбо около 3 часа. Вечеря и нощувка.

Дни 6 / събота / събота, хижа Хоромбо - Моши
Закуска и спускане (~ 6 часа) през хижа Мандара до Марангу Гейт - входния пункт за Национален Парк Килиманджаро (1860 м н.в.). Регистрация в офиса. Изкачилите се до Gilman’s Point ще получат „Зелен Сертификат“, а успешно изкачили връх Ухуру ще получат „Златен Сертификат“. Трансфер до подножието на Килиманджаро. Настаняване в хотел Salinero Kilimanjaro 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 7 / летище Килиманджаро
Закуска. Трансфер до летище Килиманджаро за полет до София на Qatar Airways или на Turkish Airlines.

Край на програмата.

Важно

Необходима подготовка и оборудване !
Покоряването на височина от 5 895 м изисква добро физическо състояние и тренираност на организма в планински и високопланински преходи.
Маршрутът през Марангу е относително лесен, но последният ден изкачвайки се над 5000 м дишането е затруднено, пътеките стават по-стръмни и се изисква много повече издръжливост и тренираност на участниците в сравнение с покоряването на българските върхове например.
Затова се препоръчват усилени тренировки и физически натоварвания в продължение на поне два месеца преди заминаването.
Необходимо е всички участници да са оборудвани с топли дрехи – непромокаеми якета и уиндстопери, термобельо и чорапи, удобни обувки за планински преходи, ръкавици, шапка, слънчеви очила със специална защита, личен медицински пакет и др. Препоръчителен списък (на английски език) с всички необходими дрехи и оборудване ще бъде предоставен на всеки участник преди сключването на договора.

Важно:

 • Цената на екскурзията е валидна при минимум 2 туристи.
 • Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), подписан договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и внесена сума;
 • Плащането става в брой, с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК,

IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40 BIC: RZBBBGSF

 • За посещение на Танзания няма задължителни ваксини;
 • Към момента се изисква PCR тест след пристигане обратно в България и ако той е отрицателен, не се налага карантина;
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-пазазитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в таксите за Националните паркове и резервати, те подлежат на допълнително заплащане.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.66 лв. При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл си запазва правото да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане. Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, bул. «Цар Борис III»136 В.

Резервирай сега това пътуване

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 +359 897 967 485


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/турагентска услуга. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв., от които 6 780,59 лв. европейско и 1 196,57 лв. национално съфинансиране. Средствата по проекта бяха използвани за покриване на разходи по различни туристически пакети и благодарение на тях се запази стабилността и устойчивостта на фирмата.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”

"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.101-0135 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II“ за дейности, необходими за преодоляване на недостига или липса на оборотен капитал, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. Стойността на отпусната помощ е 14 102,90 лева.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Договор BG16RFOP002-2.089-0733-С01 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”. Стойността на отпусната помощ е 50 000 лева.”