Очаквайте нови дати!
6 000 лв 5 600 лв

Япония през есента

  • Токио
  • Камакура
  • Хаконе
  • Фуджи
  • езерото Аши
  • Киото
  • Арашияма
  • Фушими Инари
  • Нара
  • Осака
10 дни / 9 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
28 . 10 . 202306 . 11 . 2023
Обща информация


✓ Включен вътрешен полет от Осака до Токио!
✓ Настаняване само в подбрани 4* хотели в Токио, Хаконе, Киото и Осака!
✓ Включено посещение на 6-те най-известни и почитани храма в Япония!
✓ Включено посещение на 2 от най-емблематичните замъци в страната – замъкът Ниджо в Киото и замъкът на Осака!
✓ Включена традиционна японска вечеря в Хаконе и сукияки обяд в Киото!
✓ Нощувка в Риокан (СПА) хотел в Хаконе, където имате възможност да се насладите на естествените топли геотермални басейни!
✓ Посещение на светилището Фушими Инари, известно с тунелите си от червени порти!
✓ Включено посещение на дзен градините на храма Тенруиджи и разходка из бамбуковата гора на Арашияма!
Традиция и професионализъм  - тази програма се провежда за 12-та година!
 

 

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на човек в двойна стаяСтандартен пакетПРОМО пакет при записване до 28.08.2023
Цена на туристически пакет при група от минимум 12 туристи 6 000 лв 5 600 лв

Цената на туристическия пакет включва:

• Вътрешен полет: Осака – Токио на авиокомпания All Nippon Airways с включени летищни такси;
9 нощувки в 4* хотели – 3 в Токио, 1 в Хаконе, 3 в Киото и 2 в Осака;
9 закуски на бюфет в хотелите по програма;
Традиционна вечеря в риокан - хотел в Хаконе;
Традиционен сукияки обяд (Аll-you-can-eat, ядеш колкото можеш) в местен ресторант в Киото;
• Всички трансфери и турове с автобус, съобразен с броя на групата;
• Целодневна панорамна обиколка на Токио с автобус;
• Изкачване до първа площадка за наблюдение на кулата Tokyo Skytree;
• Полудневна екскурзия с автобус до Камакура;
• Круиз по езерото Аши;
• Изкачване с лифт до долината Овакудани в Хаконе (зависи от метеорологичните условия);
• Изкачване на планината Фуджи до Пета станция (зависи от метеорологичните условия);
• Билет с резервирано място за влака-стрела от Хаконе до Киото;
• Целодневна панорамна обиколка на Киото с автобус;
• Екскурзия до Нара с автобус;
• Панорамна обиколка на Осака с автобус;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Предварителна туристическа информация за Япония, посещаваните градове и забележителности;
• Представител от Профи Травъл Център придружаващ групата;
• Медицинска застраховка „Защита при пътуване в чужбина” за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (включително COVID-19);

Цената на туристическия пакет не включва:

Самолетни билети София – Доха - Токио – Доха - София с включени лет. такси на авиокомпания Qatar Airways - 2 150 лв на човек - гарантирана цена при записване до 28.08.2023. След тази дата може да се наложи доплащане на самолетните билети.

Полетно разписание на Qatar Airways:

27.10.2023 София - Доха 13:40 – 18:15
28.10.2023 Доха – Токио    02:25 - 18:55

06.11.2023 Токио - Доха 21:55 - 05:00+1
07.11.2023 Доха - София 07:45 - 11:50

Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително;
• Целодневна екскурзия с включен обяд до град Никко – 350 лв на човек /при група от минимум 10 туристи с водач от Профи Травъл Център/;
• Посещение на чаена церемония в присъствието на "Майко" с възможност да облечете традиционно кимоно в Киото – 320 лв на човек /при група от минимум 10 туристи с водач от Профи Травъл Център/;
• Целодневна екскурзия до Хирошима и о-в Мияджима: 650 лв на човек /при група от минимум 10 туристи с водач от Профи Травъл Център/;
• Доплащане за единична стая: на запитване;
• Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори – 30 USD /заплаща се на място/;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;

 

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /28 октомври 2023, събота / Токио

Пристигане в Токио вечерта, посрещане, трансфер и настаняване в Tokyo Prince Hotel 4*. Нощувка.

Ден 2 /29 октомври 2023, неделя /Токио

Закуска и панорамна обиколка на Токио с посещение на площада и градините пред Императорския дворец – оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град. Императорският дворец, наречен Кокьо е разположен в центъра на Токио на мястото на предишният замък Едо – седалище на шогуна Токугава, който управлявал страната от 1603 до 1867. Новият дворец е построен през 1888, а по време на Втората световна война е почти напълно разрушен и след това отново е възстановен в същия си вид. Дворецът е заобиколен от огромен парк с езера и високи каменни стени. Следва фотостоп при сградата на Парламента и посещение на най-стария токийски храм – Асакуса Каннон (Сенсьоджи), посветен на будистката Богиня на милосърдието, и Накамисе – една от най-старите търговски улици в града. Храмът датира от VІІ в. от н. е. Легендата за храма Сенсьоджи разказва, че през 628 г. двама братя рибари извадили от водите на р. Сумида статуя на богинята на милосърдието Каннон. Всеки път, когато те хвърляли статуята обратно във водата, тя сама излизала на повърхността и се връщала при тях. Впоследствие на това място бил построен храмът Сенсьоджи.

Следобед качване на най-високата телевизионна кула в света – Tokyo Skytree (634 м). От 350 м височина пред вас ще се открие 360-градусова впечатляваща гледка над метрополиса, а при добро време погледът може да достигне и до планината Фуджи.  Следва посещение на най-известната търговска зона на Токио – Гинза. Трансфер до хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 3 /30 октомври 2023, понеделник/ Токио

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Токио.
По желание, този ден можете да се включите към целодневна екскурзия до град Никко (ЮНЕСКО). Древна японска поговорка гласи: “Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко!”. Като светилище, Никко възниква през VІІІ в. Мястото е избрано от будистката секта Шодо. Никко става известен в цяла Япония през ХVІІ в. по време на шогуна Токугава. От 1634 до 1637 се строи огромният храмов комплекс «Тошогу», характерен с пъстроцветната си дърворезба по фасадата. Шинтоисткият храм представлява лабиринт от сгради, порти, галерии, стълбища и мавзолеи. Той е шедьовър на японската национална архитектура. Разглеждането започва от светилището Футарасан и продължава с шинтоисткото светилище Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура и мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония. Най-интересни са пететажната Пагода, портите Карамон и Йомейон и централната зала на светилището. Всички те са богато орнаментирани с цветни фигури от дърворезба. Върху фриза на конюшнята със свещените коне на Тошогу са изобразени прочутите маймунки “Не чувам думите на злото”, “Не виждам делата на злото” и “Не изричам зло”, изразяващи основни постулати на будистката философия.
Връщане в Токио. Последната вечер в столицата можете да се разходите до един от най-посещаваните квартали в града – Хараджуку – и да разгледате булевард Омотесандо с известните сгради на „Прада” и „Омотесандо хилс”. Нощувка.

Ден 4 /31 октомври 2023, вторник / Токио – Камакура – Хаконе

Закуска и отпътуване с автобус към Камакура – пъстър град, столица на Япония през XII век, по време на управлението на Минамото Йоритомо. Посещава се храма Хазе Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието, чиято позлатена дървена статуя с 11 глави се смята за най-голямата дървена статуя в Япония. До храма води прекрасна градина с цветя през всички сезони, а в малка пещера наблизо са скрити многобройните статуи на богинята Бензайтен, покровителка на женската красота и богатството. Посещава се и храма Котокуин с 13-метровата бронзова статуя на Амида Буда – втората по големина в Япония. Свободно време за обяд в района на централната улица Комачи-дори.

Отпътуване с автобус за Националния парк Фуджи – Хаконе – Ицу, известен с многобройните си минерални извори и риокани – типични японски балнеохотели, където може да се потопите във водите на естествените геотермални извори. Програмата започва с разходка с корабче по езерото Аши, образувано в кратера на вулкана Хаконе по време на последното му изригване преди 3 000 г. Кристалните води на езерото и иглолистните гори по бреговете му на фона на извисяващия се заснежен връх на Фуджи са символът на Хаконе. Настаняване в риокан хотел Sengokuhara Prince Hotel 4*. Риокан хотелите в Япония задължително се строят върху геотермални извори, около които се изграждат естествени басейни за разлика от СПА хотелите в Европа, които в повечето случаи само частично използват минерална вода за басейните си. Следва традиционна вечеря с японска кухня. Нощувка.

Ден 5 /01 ноември 2023, сряда / Хаконе – Киото

Закуска. При ясно време ще имаме възможност да се изкачим с лифт до долината Овакудани – активна вулканична зона, където може да видите бълбукащите горещи езера,  покрити с облаци водна пара, примесена със сяра. Тук голяма атракция са черните яйца, сварени в естествените горещи извори, за които казват, че удължават със седем години живота на всеки, който ги е опитал.  Следва изкачване с автобус до Пета станция на планината Фуджи – най-високата планина в Япония (3 776 м), считана за свещено място от дълбока древност, заради своята идеална форма и загадъчност. През повечето време планината е скрита в облаци и мъгла – късметлии са тези, които са уловили красотата й в ясните и слънчеви дни. От Петата станция при ясно време ще видим петте свещени езера Фуджигоко; тук се намира и шинтоисткото светилище Комитаке, посветено на Фуджи, ще опитаме местните сладкиши, а от пощенската станция, намираща се на 2300 м н.в., може да изпратите картичка до България. Трансфер до гарата и отпътуване с влака-стрела за Киото. Пристигане в Киото и настаняване в хотел Miyako Hotel Kyoto Hachijo 4*. Нощувка.

Ден 6 /02 ноември 2023, четвъртък/ Киото

Закуска. Денят ни започва с посещение на западния район на Киото – Арашияма, за да посетим известната бамбукова гора Сагано, снимана в много световноизвестни филмови продукции. Посещение на храма Тенруиджи – където за първи път ще имате удоволствието да посетите типична будистка Дзен градина.

Връщане в Киото и традиционен сукияки обяд в местен ресторант. След обяд, посещение на Замъка Ниджо (ЮНЕСКО) – резиденция на първия шогун на династията Токугава, завършена в началото на ХVІІ век. Замъкът има два концентрични кръга укрепителни съоръжения и включва дворците Ниномару и Хонмару, както и множество допълнителни сгради и няколко градини. През 1867 г. в двореца Ниномару шогунът Токугава Йошинобу подписва декларацията, с която връща властта на императора. Продължение към Златния храм Кинкакуджи, построен първоначално като богата, екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу и превърнат в Дзен-храм след смъртта му през 1408 г. Кинкакуджи е заобиколен от красива японска градина с извори, свещени статуи и вековни дървета олицетворение на ландшафтна градина. Трансфер до историческия квартал Гийон, запазил архитектурата и атмосферата си, където можете да зърнете красиво облечените и гримирани гейши за пешеходна разходка с местния гид.

Ден 7 /03 ноември 2023, петък/ Киото

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Киото по интереси. Киото често е наричан „сърцето на Япония” или „големият музей на Япония”. Той е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. В него се намира една пета от т. нар. национално съкровище – историко-архитектурните паметници, включващи близо 400 шинтоистки храма, 1 600 будистки пагоди, много дворци и паркове.
Предлагаме Ви да посетите едни от най-ембематичните храмове на япония – Рийоанджи със своята филосовска градина. Тя е направена в стил „сух пейзаж” през втората половина на ХV в. и е дело на прочутия художник Соами. В правоъгълната площадка, покрита с чакъл, са подредени 15 камъка така, че на което и място да застане човек, вижда само 14 от тях, а един винаги остава скрит от погледа му. Друга възможност е будисткият храм Киомизу-дера – Храмът на чистата вода.  Той е построен на върха на висок хълм, откъдето се открива панорамна гледка към Киото. На това място за пръв път е построен храм през 798 г., а сегашната постройка е от 1633 г. Името на храма идва от водопада, който се намира в него – кийо мизу на японски означава „чиста вода”. До него води улица с много магазини за подаръци и сувенири от прочутия местен порцелан.
По желание, можете да се впуснете в едно незабравимо преживяване – среща с японските културни традиции от първо лице. Младо момиче, обучаващо се да стане гейша /майко/, ще ни разкрие тънкостите за сервиране на чай, както и ще ни демонстрира своите умения за забавление с танци и игри. По време на церемонията ще имате възможост  да облечете традиционно кимоно.

Ден 8 /04 ноември 2023, събота / Киото – Нара – Осакa

Закуска и отпътуване за Нара – първата столица на Япония през VІІІ в. По пътя посещение на легендарното светилище Фушими Инари Тайша, където са снимани сцени от филма „Мемоарите на една гейша”. Храмът Фушими Инари е главното светилище, посветено на божеството Инари. Главната храмова постройка датира от 1499 г. и е разположена в подножието на хълм, чието име също е Инари (висок 233 м). От храма започват няколко красиви горски пътеки, които извеждат поклонниците до други по-малки светилища, пръснати из планината. От древни времена Инари е божеството на ориза и е почитано като покровител на търговците и производителите. Светилището е известно с многобройните си тори - порти, които до една са дарени от японски бизнесмени. Продължение за Нара и посещение на Храма Тодайджи – символът на Нара, съхранил най-голямата в света дървена храмова постройка и една от най-масивните бронзови статуи на Буда Вайрочана, висока 15 м. Кратка разходка в Парка на елените, където може да нахраните и да се снимате с красивите животни. Продължение за Осака. Панорамна обиколка на града с посещение на Замъка Осака – гордостта на всеки жител, който впечатлява с типичната си японска архитектура. Замъкът е построен през 1586 г. от Тойотоми Хидейоши, а днес е превърнат в исторически музей. Посещение на Umeda Sky Building и изкачване до невероятната открита панорамна площадка, разположена на височина 173 м, откъдето се открива 360o гледка към красивия град с многобройните небостъргачи и мостове във всички посоки. Трансфер до хотел Monterey Grasmere Osaka 4* и настаняване. Нощувка.

Ден 9 /05 ноември 2023, неделя / Осака

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Осака. По желание можете да се запишете за еднодневна екскурзия с влака-стрела до Хирошима и о-в Мияджима.  След пристигане с влака-стрела, трансфер с ферибот до Остров Мияджима, известен с ярко червената порта Тори на шинтоиското светилище Ицукушима. Построен през 6-ти век в традиционен  японски стил, този храм е един от най-добре запазените в страната и е обявен за част от световното наследството на ЮНЕСКО.  Самият остров е романтично място с красиви гледки и невероятна атмосфера. Някога Мияджима бил забранен за посетители. Само малцина, посветени в тайнствата на шинтоизма, имали право да стъпват по святата земя. За да стигнат острова, те пътували с малки лодки, които задължително трябвало да преминат през “о-ториите” на храма Ицукушима – т.е. неговите “големи порти”
Връщане обратно в Хирошима. Включено посещение на Паркa на мира (ЮНЕСКО). Той е създаден през 1949 г. след края на Втората световна война и се посещава от безброй посетители. Комплексът е важна част от културното наследство на Япония и е построен, за да напомня на бъдещите поколения за ужаса, причинен от атомните бомби. Връщане в Осака и нощувка.
За оставащите в Осака, възможност за посещение на аквариума в Осака, един от най-големите в света, където може да видите китова акула, пингвини, делфини, морски лъвове, интересни обитатели от океанските дълбините и може да погалите тигров скат или бебе тюлен или пък да разгледате подземния град с интересните си улички и ресторанти.

Ден 10 /06 ноември 2023, понеделник / Осака - Токио

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летище за полет до Токио. Пристигане в Токио и продължение за България. Край на програмата.

Важно
• Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
• Краен срок за събиране на групата: 15.08.2023;
• Финално доплащане на пътуване става в срок до: 31.08.2023;
• Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт (валиден минимум 6 месеца от датата на връщане в България), подписан договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит в размер на 2000 лв на човек.
• Плащането се извършва в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД: ОББ,
IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• Настаняването в хотелите е след 14:00, а освобождаването на стаите - до 11:00.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в офиса при доплащането на екскурзията;
За посещението на Япония НЕ се изисква документ за ваксинация, преболедуване на Covid-19 или отрицателен резултат от PCR/антигенен тест.
• Цените са изготвени при валутен курс на ОББ към 28.04.2023г. - 100 JPY=1,30 лв. При увеличение на валутния курс на японската йена към българския лев с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени цената на останалата сума по договора към датата на доплащане, която е 31.08.2023.
• Профи Травъл Център не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на авиокомпаниите.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

 

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:00 +359 897 967 485 plovdiv@profitravel.bg